Ζώδιο Υδροχόος
Ζώδιο Υδροχόος

Ζώδιο Υδροχόος

Μαθήματα Αστρολογίας

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Κυβερνήτης: Ουρανός

Μέταλλο: Ουράνιο

Θετικά στοιχεία: Εφευρετικότητα, ευστροφία, οραματισμός, ανθρωπισμός, ανεξαρτησία, ελευθερία, υψηλά ιδανικά, αμφισβήτηση

Αρνητικά στοιχεία: Εκρηκτικότητα, επαναστατικότητα, πνεύμα αμφισβήτησης, εκκεντρικότητα, ιδιοτροπία, αδιακρισία, νευρικότητα

Κυρίαρχη φράση: Αμφισβητώ, αναθεωρώ

Τι συμβολίζει: Ο Υδροχόος συμβολίζει τον αέρα, την εξέλιξη, τις εφευρέσεις, την ανθρωπότητα, την αστρολογία.

Χαρακτηριστικά

Ζώδιο Υδροχόος. Ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον Ουρανό, τον πλανήτη της επιστήμης και της αμφισβήτησης. Έτσι, διαθέτει επιστημονικό ένστικτο, το οποίο με οδηγό την αμφισβήτηση και τη δυσπιστία του, τον κάνει να ερευνά και να αναζητά συνεχώς αδιαφορώντας για το κατεστημένο. Είναι επίσης ανθρωπιστής και συμπονετικός κάτι που το δείχνει εμπράκτως με την προσφορά του στο σύνολο. Επίσης, μπορεί να εντυπωσιάσει τον κόσμο με την ευστροφία του. Ωστόσο, γίνεται πολλές φορές εκκεντρικός και αντιδραστικός και τον βλέπουμε να επαναστατεί πολλές φορές χωρίς αιτία. Αν και αντικομφορμιστής και πρεσβευτής της μεταρρύθμισης ορισμένες φορές επιμένει τόσο σθεναρά στις απόψεις του που δεν δέχεται ότι έχει άδικο.

Άνδρας Υδροχόος: Έχει ανήσυχη φύση και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Διατηρεί πάντα την ανεξαρτησία του είτε είναι δεσμευμένος είτε όχι. Είναι όμως τρυφερός και αφοσιωμένος στις σχέσεις του και ποτέ δεν καταπιέζει την ελευθερία των άλλων.

Γυναίκα Υδροχόος: Πρόκειται για γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και επαναστατικό χαρακτήρα που δεν δέχεται να της βάζουν όρια ή την καταπίεση από τους άλλους. Η γυναίκα Υδροχόος έχει πολλά ενδιαφέροντα, κάνει αρκετούς φίλους αλλά κυρίως την ελκύουν πιο εκκεντρικά άτομα.

Παιδί Υδροχόος: Ο Υδροχόος είναι ένα κοινωνικό, δημοφιλές και αγαπητό από τους συνομήλικούς του παιδί. Αμφισβητεί από νωρίς τα πάντα οπότε κεντρίστε του το ενδιαφέρον με κάτι ιδανικό ή εξεζητημένο. Μόνο τότε θα αναλάβει δράση. Και φυσικά -αν θέλετε να το βλέπετε χαρούμενο και ευτυχισμένο- μην προσπαθήσετε ποτέ να το περιορίσετε.

Συναισθηματικά

Ο Υδροχόος δε δεσμεύεται νωρίς εφόσον δεν διαπραγματεύεται την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του. Ακόμη όμως κι όταν χορτάσει την εργένικη ζωή και προχωρήσει σε στη ζωή του θα θέλει και πάλι να νιώθει ελεύθερος. Είναι στοργικός, και αφοσιωμένος στη σχέση του, ενώ η αδιαφορία που μπορεί να δείξει κάποιες στιγμές είναι μέρος του αντισυμβατικού χαρακτήρα του.

Οικονομικά

Ο Υδροχόος δεν είναι καθόλου υλιστής ούτε επιδιώκει τα πολλά λεφτά. Ζει και με τα λίγα. Σαν οικογενειάρχης όμως θα ξοδέψει απλόχερα ώστε να μη λείψει τίποτα από τους αγαπημένους του.

Επαγγελματικά

Ο Υδροχόος θέλει να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα ακόμη και στον εργασιακό τομέα. Αν νιώθει ότι περιορίζεται ή πρέπει να συμβιβαστεί με κάποια δυσάρεστη προς αυτόν κατάσταση θα απομακρυνθεί αμέσως. Επαγγέλματα που απαιτούν κατάρτιση και εφευρετικότητα του ταιριάζουν γάντι. Γενικά, ο Υδροχόος επιζητεί το επιστημονικό υπόβαθρο σε οτιδήποτε κι αν επιλέξει να κάνει. Δεν του αρέσει καθόλου η ρουτίνα και η μονοτονία και αναζητά συνεχώς νέες εμπειρίες και συγκινήσεις. Και εννοείται πως δε θα σταματήσει να ψάχνει και να πειραματίζεται μέχρι να ανακαλύψει ποιο επάγγελμα είναι αυτό που τον εξιτάρει περισσότερο για να καταλήξει σε αυτό. Τον ελκύει η προηγμένη τεχνολογία και ως εκ τούτου τα τεχνικά και ηλεκτρονικά επαγγέλματα, όπου υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο εφαρμογών για τον ευρηματικό και πρωτοπόρο Υδροχόο. Το αρνητικό είναι ότι βαριέται εύκολα.

Τι είναι Αστρολογία;

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες