Ζώδιο Τοξότης
Ζώδιο Τοξότης

Ζώδιο Τοξότης

Μαθήματα Αστρολογίας

ΤΟΞΟΤΗΣ (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Κυβερνήτης: Δίας

Μέταλλο: Ψευδάργυρος

Θετικά στοιχεία: Αισιοδοξία, ταλέντο στα καλλιτεχνικά, αγάπη για τα ταξίδια και τα αθλήματα, υπερασπιστής της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του ανθρώπου

Αρνητικά στοιχεία: Επιπολαιότητα, υπερβολή, ασυνέπεια, αναξιοπιστία, ανευθυνότητα, καλοπέραση

Κυρίαρχη φράση: Στοχεύω

Τι συμβολίζει: Ο Τοξότης συμβολίζει την αισιοδοξία, την άθληση, τους νόμους, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την ελευθερία, την αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικά

Ζώδιο Τοξότης. Ο Τοξότης με κυβερνήτη τον Δία είναι το πιο αισιόδοξο ζώδιο. Μπορεί να ξεφύγει από οποιαδήποτε δυσκολία με το χαμόγελο στα χείλη. Είναι σχεδόν πάντα πρόσχαρος και φιλικός και λατρεύει την ελευθερία του, την οποία δεν διαπραγματεύεται. Του αρέσει να κάνει διαφορετικά πράγματα, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αγαπά τα ταξίδια και τις ξένες γλώσσες. Συχνά, μη μπορώντας να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης παρασύρεται σε επιπολαιότητες, χρίζοντας τον αναξιόπιστο για την ολοκλήρωση μίας σοβαρής δουλειάς. Όσο ανέμελος κι αν είναι όμως δεν σταματά ποτέ να ψάχνει την αλήθεια.

Άνδρας Τοξότης: Στα νεαρά του χρόνια περνά τη ζωή του ανέμελα και ξέγνοιαστα αλλά ακόμη και όταν μεγαλώσει ο άνδρας Τοξότης αρνείται να ωριμάσει. Εκπέμπει χαρά και αισιοδοξία και του αρέσει να διοχετεύει την ενέργεια του στο να βοηθάει τους άλλους. Δύσκολα θα χαλάσει τη διάθεσή του, ενώ τα «πρέπει» και τα «μη» δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και το ελεύθερο πνεύμα του.

Γυναίκα Τοξότης: Είναι προσιτή γυναίκα με πρόσχαρο και φιλικό χαρακτήρα. Εκφράζει ελεύθερα την άποψή της. Είναι φιλελεύθερη και γενικά πολύ μπροστά από την εποχή της. Ως μητέρα φροντίζει πολύ τα παιδιά της. Αλλά ταυτόχρονα τους δίνει τις ελευθερίες που χρειάζεται για να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους.

Παιδί Τοξότης: Πρόκειται για αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας. Η ζωντάνια του και η ενεργητικότητα που εκπέμπει το καθιστούν ως ένα παιδί με ιδιαίτερη απήχηση. Ζητά την ελευθερία του αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει χωρίς όρια. Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ό,τι πρέπει για το παιδί Τοξότη και ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με βιβλία ή άλλο εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό.

Συναισθηματικά

Ο Τοξότης θέλει να βρίσκεται σε μία σχέση, η οποία δεν θα του στερεί την ελευθερία του. Θα αργήσει να δεσμευτεί σοβαρά, ενώ η καταπίεση μέσα στη σχέση θα τον οδηγήσει απευθείας στο χωρισμό. Η τέλεια ερωτική σχέση για τον Τοξότη θέλει να έχει μία μορφή περιπέτειας.

Οικονομικά

Ο Τοξότης κάνει άστατη οικονομική ζωή και δυσκολεύεται να διαχειριστεί σωστά τα χρήματά του. Του αρέσει να ικανοποιεί τις ανάγκες του ξοδεύοντας αλλά δεν έχει πρόβλημα να ζήσει και με τα λίγα.

Επαγγελματικά

Ένας Τοξότης δε θα εμβαθύνει ποτέ στη λεπτομέρεια στην εργασία του και δεν του αρέσουν τα επαγγέλματα που απαιτούν υποταγή σε ανωτέρους. Γενικά, ότι έχει να κάνει με πειθαρχία ή κάποιου είδους περιορισμό, όπως το ωράριο ή προθεσμία. Είναι πιο πολύ της διανόησης και δουλεύει με ζήλο αρκεί να μη χρειάζεται να μπαίνει σε πλαίσια και κανόνες. Θέλει κι εδώ την ελευθερία του και το χρόνο του για να δράσει με την άνεσή του και μόνο όπως εκείνος ξέρει. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όπως κι εκείνος αρνείται να υποταχθεί στους ανωτέρους του έτσι κι αυτός όταν βρεθεί σε θέση ισχύος θα δυσκολευτεί να επιβληθεί στους υφισταμένους του. Είναι ξεκάθαρο ότι του Τοξότη δεν του αρέσουν οι εντολές. Ούτε θέλει να δέχεται ούτε να δίνει. Η άρνηση του να συμβιβαστεί βέβαια σε αυτά που ζητάνε οι ανώτεροί του το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε οριστική λύση της συνεργασίας τους.

Του Τοξότη του ταιριάζουν τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν ταξίδια. Επίσης, είναι καλός στις κοινωνικές σχέσεις εφόσον έχει χαρακτηριστικά (φιλικότητα, χιούμορ, καλή διάθεση, κ.α.). που βοηθούν στην καλή επικοινωνία. Αν κάτι δεν του αρέσει ωστόσο θα το πει. Αυτή του η ειλικρίνεια και η έλλειψη τακτ και διπλωματίας που τον χαρακτηρίζει μπορούν εύκολα να αποτελέσουν εμπόδια στην επαγγελματική του εξέλιξη.

Τι είναι Αστρολογία;

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες