Ζώδιο Σκορπιός
Ζώδιο Σκορπιός

Ζώδιο Σκορπιός 

Μαθήματα Αστρολογίας

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Κυβερνήτης: Πλούτωνας (παλιά ο Άρης)

Μέταλλο: Πλουτώνιο

Θετικά στοιχεία: Σεξουαλικότητα, πάθος, συναισθηματισμός, διαίσθηση, πίστη, υπομονή, επιμονή

Αρνητικά στοιχεία: Μυστικοπάθεια, ζηλοτυπία, εκδικητικότητα, καχυποψία, ισχυρογνωμοσύνη, κτητικότητα, μνησικακία

Κυρίαρχη φράση: Θέλω

Τι συμβολίζει: Ο Σκορπιός συμβολίζει τις μυστικές δυνάμεις του καλού και του κακού, το σκοτεινό, το θάνατο, την αναγέννηση, τη θέληση, τα συναισθήματα.

Χαρακτηριστικά

Ζώδιο Σκορπιός. Ο Σκορπιός είχε παλαιότερα (πριν την ανακάλυψη του Πλούτωνα το 1930) κυβερνήτη τον Άρη. Όπως δηλαδή και ο Κριός είναι ατρόμητος με μεγάλη αντοχή ωστόσο ο Σκορπιός υπερτερεί εξαιτίας της τεράστιας υπομονής του. Παρόλο που δεν του φαίνεται πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζώδιο. Ο Σκορπιός έχει οξύ πνεύμα και φαντασία και ζει τον έρωτα με πάθος! Αν καταφέρεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του θα είσαι για πάντα φίλος του. Ωστόσο, ο Σκορπιός ζηλεύει πολύ το σύντροφό του και όχι μόνο. Γίνεται μυστήριος και καχύποπτος. Αν πληγωθεί είτε θα κλειστεί στον εαυτό του διαγράφοντας μία για πάντα τον άνθρωπο που τον πλήγωσε είτε θα αναζητήσει την εκδίκηση.

Άνδρας Σκορπιός: Ο αινιγματικός Σκορπιός δημιουργεί πάντα ένα μυστήριο γύρω του. Δύσκολα μπορεί να καταλάβει ο άλλος τις προθέσεις του. Είναι μαχητικός και ενεργητικός, και ιδιαίτερα στον έρωτα. Το σεξ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του.

Γυναίκα Σκορπιός: Εκπέμπει μαγνητισμό και πρόκειται για γυναίκα που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη. Της αρέσει η ειλικρίνεια και η ευθύτητα. Το ψέμα και η κοροϊδία θα την απομακρύνουν δίχως άλλο. Αν θυμώσει δε μπορεί να γίνει ιδιαίτερα καυστική.

Παιδί Σκορπιός: Πρόκειται για ιδιαίτερα διαισθητικό και ευαίσθητο παιδί, το οποίο δεν πρέπει να προσβάλλετε ποτέ. Σε αντίθεση περίπτωση δεν θα το ξεχάσει όσο ζει. Αφήστε το να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Συναισθηματικά

Ο Σκορπιός αγαπά με πάθος. Είναι πιστός και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατά τη φλόγα στη σχέση του. Ωστόσο, το πάθος αυτό μπορεί να μετατραπεί σε έντονη ζήλια με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένταση και έριδα στη σχέση. Η έντονη σεξουαλικότητα του Σκορπιού τον αφήνουν αναλλοίωτο στη μνήμη των συντρόφων του.

Οικονομικά

Ο Σκορπιός διακρίνεται για την επιδεξιότητά του στη διαχείριση των οικονομικών, των δικών του αλλά και άλλων. Είναι συγκρατημένος στη σπατάλη χρημάτων αλλά ταυτόχρονα γενναιόδωρος όταν πρόκειται για φιλανθρωπίες και δωρεές. Επίσης, έχει την ικανότητα να κερδίζει χρήματα από άλλους, π.χ. κάποια κληρονομιά.

Επαγγελματικά

Του ταιριάζουν πολύ επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το υποσυνείδητο και την ανθρώπινη ψυχή, όπως ψυχολόγοι ή ψυχοθεραπευτές, κλπ. Είναι υπεραναλυτικός και του αρέσει να νιώθει ότι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας που τα διοχετεύει στη δουλειά του. Του Σκορπιού δεν του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Δρα καλύτερα από το παρασκήνιο από όπου μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Ο Σκορπιός είναι διεισδυτικός και ψάχνει την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων σε βάθος, εξετάζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι υποθέσεις μυστηρίου μάλιστα είναι η αγαπημένη του ενασχόληση.

Στην εργασία του είναι αρκετά συγκεντρωτικός γιατί δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους γύρω του. Προτιμά να τα κάνει όλα ο μόνος του προκειμένου να γίνουν σωστά. Επίσης, ξεχωρίζει για την αντοχή του και τη μεγάλη υπομονή του. Αν ανήκει στα κατώτερα εργασιακά στρώματα δε διστάζει να συγκρουστεί με τους ανωτέρους του, ενώ αν πρόκειται για κάποιον με προϊστάμενη θέση γίνεται απαιτητικός με τους συνεργάτες του. Επίσης, αν δε γίνουν όλα όπως τα έχει προγραμματίσει θα γίνει επικριτικός και φανατικός στις απόψεις του.

Τι είναι Αστρολογία;

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες