Ζώδιο Λέων Μαθήματα Αστρολογίας
Ζώδιο Λέων 

Ζώδιο Λέων

Μαθήματα Αστρολογίας

ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Κυβερνήτης: Ήλιος

Μέταλλο: Χρυσός

Θετικά στοιχεία: Γενναιοδωρία, δημιουργικότητα, αυθορμητισμός, μεγαλοπρέπεια, αυτοπεποίθηση, ηγέτης

Αρνητικά στοιχεία: Αυταρχισμός, αλαζονεία, ισχυρογνωμοσύνη, αδιαλλαξία

Κυρίαρχη φράση: Δημιουργώ

Τι συμβολίζει: Ο Λέων συμβολίζει τη φωτιά, τον έρωτα, τη δόξα, την επιτυχία, το κύρος, τους βασιλείς

Χαρακτηριστικά

Ο Λέων με κυβερνήτη τον Ήλιο διακατέχεται από τη λάμψη του λιονταριού. Η γενναιότητα και το θάρρος του τον φέρνουν αντιμέτωπο με οποιοδήποτε πάει να του επιτεθεί. Είναι μεγαλόψυχος, ανοιχτόκαρδος, ενθουσιώδης, πιστός στις σχέσεις του και πολύ καλός στην παρέα. Του αρέσει όμως να δείχνεται και να προβάλει τα κατορθώματά του, ενώ πολλές φορές γίνεται αυταρχικός μένοντας στις απόψεις του. Ο Λέων είναι φιλόδοξος και επιζητά τον θαυμασμό των άλλων συνέχεια. Τόσο πολύ που πολλές φορές μπορεί να συγκεντρώσει γύρω του κόλακες, οι οποίοι -χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει- μπορούν εύκολα να τον εκμεταλλευτούν ή να τον βλάψουν.

Άνδρας Λέων: Η παρέα μαζί του είναι υπέροχη αρκεί να μην του κάνεις υποδείξεις ή να προσπαθήσεις να τον ανταγωνιστείς. Αν πας με τα «νερά» του θα ανακαλύψεις στο πρόσωπό του έναν καλό και πιστό φίλο. Ο άντρας Λέων θέλει να ηγείται όλων των καταστάσεων.

Γυναίκα Λέων: Τη χαρακτηρίζει η ευθύτητα και η ειλικρίνεια και το ίδιο απαιτεί και από τους γύρω της. Θέλει να τα αναλαμβάνει όλα υπό την κυριαρχία της και υπό τον έλεγχό της. Όσο δυναμική και σκληρή θέλει όμως να φαίνεται, δεν παύει να τη διακατέχει μεγάλη ανάγκη για τρυφερότητα και αγάπη.

Παιδί Λέων: Η θέση του «βασιλιά» ανήκει δικαιωματικά στο παιδί Λέων. Από μικρή ηλικία έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει γύρω του το λαό του! Και στο σπίτι; Απαιτεί σεβασμό όμοιο με εκείνον ενός ενήλικα.

Συναισθηματικά

Ο παθιασμένος και αυθόρμητος Λέων θέλει να είναι ο κυρίαρχος παντού επομένως και στο παιχνίδι του έρωτα. Μένει πιστός και αφοσιωμένος στη σχέση του αλλά δεν θα κάνει το μεγάλο βήμα παρά μόνο όταν βρει ταίρι αντάξιο του.

Οικονομικά

Δε σταματάει να ξοδεύει αν δεν αποκτήσει αυτό που θέλει. Η αποταμίευση δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλά καταφέρει πάντα να επιβιώνει σε όποια οικονομική κατάσταση κι αν βρεθεί από τις συνεχόμενες ατασθαλίες του.

Επαγγελματικά

Η επαγγελματική εξέλιξη για τον Λέοντα είναι συνώνυμο της εκπλήρωσης των φιλοδοξιών και της έκφρασης της ενεργητικότητας του. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που εκτίθεται στο κοινό και φυσικά λόγω της φύσης του θέλει να ηγείται και στον επαγγελματικό τομέα. Ο Λέων δεν βιάζεται, έχει την υπομονή να περιμένει μέχρι να αναρριχηθεί στα ανώτερα στρώματα από όπου θα μπορεί να διοικεί και να επιβάλλεται.

Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση την οποία αποπνέει στους γύρω του και λατρεύει τη δημοσιότητα. Τον διακρίνει ευθύτητα και ειλικρίνεια και περιμένει την ίδια συμπεριφορά κι από τους άλλους. Δεν του αρέσουν καθόλου οι μικροπρεπείς άνθρωποι και θέλει να τον σέβονται και να αναγνωρίζουν τις ικανότητές του. Ο Λέων διαθέτει πρακτικό και οργανωτικό πνεύμα, είναι δημιουργικός και ευρηματικός και έχει πρωτότυπες ιδέες, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν γεννημένο ηγέτη. Από την άλλη, μπορεί εύκολα να κατακριθεί από συναδέλφους. Από τη μεγάλη αλαζονεία του. Αποτέλεσμα να δημιουργήσει κόντρες στο χώρο εργασίας και να χάσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση πολύτιμων υφιστάμενων.
Η αλήθεια είναι ότι αν ο Λέων καταφέρει να συνδυάσει σωστά τις ικανότητες του με τις ηγετικές τάσεις που τον χαρακτηρίζουν θα μεγαλουργήσει στον επαγγελματικό τομέα.

Για αξιόπιστες Προβλέψεις Χαρτομαντείας Ταρώ δείτε ΕΔΩ

Μαθήματα Αστρολογίας ΕΔΩ