Ζώδιο Καρκίνος
Ζώδιο Καρκίνος

Ζώδιο Καρκίνος

Μαθήματα Αστρολογίας

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Κυβερνήτης: Σελήνη

Μέταλλο: Άργυρος

Θετικά στοιχεία: Φιλευσπλαχνία, διαίσθηση, αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα, μητρικό – πατρικό ένστικτο

Αρνητικά στοιχεία: Υπεραισθησία, χαμηλή αυτοπεποίθηση, ανασφάλεια, προσκόλληση στο παρελθόν, αφέλεια, ευθιξία, κυκλοθυμία

Κυρίαρχη φράση: Νιώθω

Τι συμβολίζει: Ο Καρκίνος συμβολίζει την οικογένεια, τη γυναίκα, τη θάλασσα, τους ναυτικούς, τη διπλωματία

Χαρακτηριστικά

Ο Καρκίνος με κυβερνήτη τη Σελήνη είναι ένα ζώδιο με έντονο το στοιχείο της οικογένειας και της θαλπωρής. Ψάχνει να βρει το καταφύγιο του και να κατασταλάξει. Είναι ευαίσθητος και ευγενικός και γίνεται καλός φίλος. Πρόθυμος πάντα να ακούσει τα προβλήματα των άλλων και να βοηθήσει. Το πατρικό ή μητρικό του ένστικτο τον κάνει πολύ προστατευτικό, ιδιαίτερα με τα παιδιά. Ως έντονα συναισθηματικό και υπερευαίσθητο ον γίνεται συχνά ιδιότροπος, μεμψίμοιρος και σκληρός με τους γύρω του προσπαθώντας να κρύψει τις αδυναμίες του. Η έντονη προσκόλλησή του με το παρελθόν τον κάνουν να ζει με τις αναμνήσεις του.

Άνδρας Καρκίνος: Είναι ευγενικός, στοργικός, ρομαντικός και ευαίσθητος. Είναι έντονα διαισθητικός και του αρέσει να καταπιάνεται με φιλοσοφικά ζητήματα. Για να αποφύγει τις δύσκολες καταστάσεις κλείνεται στο καβούκι του μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Γυναίκα Καρκίνος: Λατρεύει την οικογένεια, το σπίτι και τα παιδιά ακόμη κι αν δεν έχει αποκτήσει δικά της. Είναι τρυφερή προς τους άλλους και πολλές φορές εκπέμπει ένα μυστήριο. Παρόλο που είναι διαισθητικό άτομο κυριεύεται από ανασφάλειες κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον εαυτό της.

Παιδί Καρκίνος: Είναι κλειστός και ευαίσθητος χαρακτήρας. Του αρέσει να ονειροπολεί. Αν θέλει να ανοιχτεί θα το κάνει από μόνος του, χωρίς πίεση. Αρκεί πρώτα να νιώσει μεγάλη ασφάλεια. Το χάδι και η αγκαλιά είναι βάλσαμο για το παιδί Καρκίνο.  

Συναισθηματικά

Ο Καρκίνος αφοσιώνεται στην οικογένεια και γίνεται πολύ καλός γονιός. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που συχνά στερείται την προσωπική του ζωή. θέλει να νιώθει ότι τον αγαπούν. Όταν νιώσει ασφαλής μέσα σε μία σχέση θα προσκολληθεί και θα δώσει τα πάντα στο σύντροφό του. Αν κλονιστεί το αίσθημα της ασφάλειας, τότε ξεχάστε τον άνθρωπο που ξέρατε.

Οικονομικά

Ο Καρκίνος είναι ιδιαίτερα ανοιχτοχέρης όταν πρόκειται για τις ανάγκες της οικογένειας. Σε ότι αφορά ωστόσο τον εαυτό του είναι ολιγαρκής και οικονόμος. Μάλιστα, λόγω της έντονης ανασφάλειας του φροντίζει να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του.

Επαγγελματικά

Ο συναισθηματικός και προστατευτικός Καρκίνος είναι καλός στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και με το παρελθόν. Μπορεί να απασχοληθεί σε τομείς που σχετίζονται με τα παιδιά, τη θάλασσα και τη διατροφή, ενώ του ταιριάζει γάντι η ενασχόληση με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν. Ό,τι αναλάβει θα το φέρει εις πέρας χωρίς την παραμικρή απώλεια. Η ευαισθησία του Καρκίνου μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Αγχώνεται εύκολα αν κάτι δεν πάει καλά, ακόμη κι αν δεν φταίει εκείνος, με αποτέλεσμα να αποκόβεται από τους γύρω του. Επίσης, αν θεωρήσει ότι κρίνεται συνεχώς στη δουλειά του, λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης που έχει, θα νιώσει άβολα και ανασφαλής και θα λειτουργήσει κάτω από αμηχανία και εκνευρισμό. Αντίθετα, όταν δεν κρίνεται γι αυτό που κάνει, όταν νιώσει ασφάλεια και σταθερότητα στον εργασιακό χώρο, είναι ικανός να εκτοξεύσει τα ταλέντα του.

Η ψυχολογία ενός εργαζόμενου Καρκίνου είναι το α και το ω στην απόδοσή του. Ο Καρκίνος όταν εργάζεται βασίζεται πολύ στο ένστικτο και τη διαίσθησή του και λιγότερο στη λογική. Ιδανική απασχόληση για εκείνον είναι η ανάληψη της οικογενειακής επιχείρησης ή η εργασία από το σπίτι που θα του εξασφαλίσει το ασφαλές περιβάλλον που επιζητεί. Η «δημοσιότητα» και η πολυκοσμία του γραφείου δεν είναι κάτι που αρέσει στον «χαμηλών τόνων» Καρκίνο. Ο ανθρωπιστής και αλτρουιστής Καρκίνος θα επιλέξει επίσης επαγγέλματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Για αξιόπιστες Προβλέψεις Χαρτομαντείας Ταρώ δείτε ΕΔΩ

Μαθήματα Αστρολογίας ΕΔΩ