Ζώδιο Αιγόκερος
Ζώδιο Αιγόκερος

Ζώδιο Αιγόκερος

Μαθήματα Αστρολογίας

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Κυβερνήτης: Κρόνος

Μέταλλο: Μόλυβδος

Θετικά στοιχεία: Αξιοπιστία, υπευθυνότητα, συνέπεια, πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, επαγγελματική καριέρα

Αρνητικά στοιχεία: Αυστηρότητα, δογματικότητα, συμφεροντολογία, απαισιοδοξία, φιλαργυρία, σκληρότητα

Κυρίαρχη φράση: Πραγματοποιώ

Τι συμβολίζει: Ο Αιγόκερως συμβολίζει τη φιλοδοξία, το καθήκον, τη γη, την πολιτική, την ανάπτυξη των επιστημών.

Χαρακτηριστικά

Ζώδιο Αιγόκερος. Ο Αιγόκερως με κυβερνήτη τον Κρόνο είναι ένα ζώδιο συνεπές, αξιόπιστο και πολύ πειθαρχημένο με υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος. Προχωρά με σταθερά βήματα σε ό,τι κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερφίαλες δηλώσεις. Μερικές φορές είναι τόσο σταθερός στις απόψεις του που φτάνει στα όρια της αδιαλλαξίας. Η απαισιοδοξία του τον κάνει συχνά να μεμψιμοιρεί και να απομονώνεται από τους γύρω του.

Άνδρας Αιγόκερως: Είναι ένας άνδρας φιλόδοξος, εργατικός, με χιούμορ αλλά και αυστηρά ορθολογιστική σκέψη. Πρόκειται για μονογαμικό ζώδιο, αρκετά ντροπαλό που δύσκολα εκφράζει τα συναισθήματά του.

Γυναίκα Αιγόκερως: Εξαιτίας της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας που εκπέμπει η γυναίκα Αιγόκερος πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για απόμακρο άνθρωπο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία κοινωνική γυναίκα που απλά θέτει τα όριά της στους άλλους.

Παιδί Αιγόκερως: Το παιδί αυτό είναι ώριμο και πειθαρχημένο. Αν και πάντα υπάκουο υπάρχουν φορές που θα το δείτε να επαναστατεί.

Συναισθηματικά

Ο Αιγόκερως είναι ντροπαλός και αμήχανος στον έρωτα. Θα εκφράσει τα συναισθήματά του όταν νιώσει σίγουρος και άνετος με το ταίρι του. Σαν σύντροφος είναι ήρεμος και στοργικός και γίνεται καλός οικογενειάρχης.

Οικονομικά

Ο Αιγόκερως κάνει καλή διαχείριση των χρημάτων του. Μερικές φορές βέβαια το παρακάνει τόσο με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά που καταντάει φιλάργυρος και χαρακτηρίζεται τσιγκούνης.

Επαγγελματικά

Πρόκειται για πολύ εργατικό ζώδιο. Εργάζεται με προσήλωση και έντονο το συναίσθημα του καθήκοντος με σκοπό να επιτύχει τις ατομικές του φιλοδοξίες. Η εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας για μία άνετη και ασφαλή ζωή αλλά και η επαγγελματική καταξίωση και κατά επέκταση η ευτυχία του θεωρούνται προτεραιότητα στη ζωή του Αιγόκερου. Συνήθως βάζει υψηλούς στόχους και με υπομονή και επιμονή καταφέρνει να τους υλοποιεί όσοι μεγάλοι και αν φαίνονται. Η εργατικότητά του και τα επιμέρους θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του τον κατατάσσουν σε ένα από τους ιδανικότερους υπαλλήλους. Τα ίδια θετικά αποτελέσματα θα επιφέρει στην εργασία του ακόμη κι όταν αναλάβει ηγετική θέση.

Ο Αιγόκερως δεν είναι από αυτούς που θα καταχραστούν την εξουσία που θα του δοθεί. Ίσα ίσα θα αξιοποιήσει όλες τις ικανότητες που τον διακρίνουν για να φέρει εις πέρας το έργο που του έχει ανατεθεί με τα καλύτερα οφέλη. Το ίδιο βέβαια θα απαιτήσει και από τους υφισταμένους του. Για εκείνον όλα είναι θέμα εργατικότητας και συνέπειας.

Τι είναι Αστρολογία;

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες