Μαθήματα Αστρολογίας

Η έννοια του ζωδίου

Τι ακριβώς όμως είναι το ζώδιο; Είπαμε ότι η αστρολογία είναι γεωκεντρική. Ας φανταστούμε λοιπόν τη νοητή τροχιά του ήλιου που διαγράφεται γύρω από τον πλανήτη γη, ο οποίος θα εμφανίζεται ως το κέντρο αυτής της περιστροφής. Παρατηρούμε ότι ο ήλιος κάθε μήνα ανατέλλει από διαφορετικό σημείο κάτι που οφείλεται στην εκλειπτική πορεία του. Ένας ζωδιακός κύκλος ισούται με 360ο επομένως αν διαιρέσουμε τον κύκλο σε 12 ίσα τόξα, όσα και οι 12 μήνες του χρόνου, προκύπτουν τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, τα οποία έχουν 30ο (360ο  : 12 = 30ο ).

Άρα το ζώδιο είναι η θέση από την οποία ο ήλιος βλέπει τη γη τη στιγμή της γέννησης ενός ανθρώπου.

Το βαθύτερο νόημα του ζωδιακού κύκλου

Ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη, ατομική και συλλογική, αποτυπώνεται στο ζωδιακό κύκλο. Η κοινωνική δραστηριότητα, η φυσική λειτουργία και οι θεμελιώδεις διακρίσεις της ύπαρξης προβάλλονται σε αυτό που αποκαλούμε ουράνιο στερέωμα. Ο ζωδιακός κύκλος επηρεάζει την πορεία κάθε ατόμου. Τη στιγμή λοιπόν που γεννιόμαστε και ο ήλιος βρίσκεται απέναντι από το συγκεκριμένο τόξο που αφορά ένα ζώδιο αυτό το ζώδιο επιδρά επάνω στην προσωπικότητά μας. Αν για παράδειγμα ένα άτομο ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου. Η προσωπικότητά του θα επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου

Ο ζωδιακός κύκλος επιδρά όμως επάνω μας και συλλογικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα ο ήλιος βρίσκεται στη φάση που περνά από το ζώδιο του Υδροχόου όλοι μας, ανεξάρτητα από το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε, θα επηρεαστούμε από τη δράση αυτού του ζωδίου.

Όπως κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ωροσκόπιο, το ίδιο ισχύει και για τις πόλεις και γενικά τις τοποθεσίες. Τα πάντα έχουν το δικό τους ωροσκόπιο που ορίζεται από την ημερομηνία και την ώρα της ίδρυσης τους.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ολόκληρη η ύπαρξη αποτυπώνεται σε έναν κύκλο και όχι σε μία γραμμή. Η κάθε χρονική στιγμή διαδέχεται την επόμενη για να χαθεί κι αυτή με τη σειρά της. Ουσιαστικά τίποτα δε θεωρείται παρελθόν εφόσον οτιδήποτε μπορεί να αναβιωθεί μέσω της αέναης κυκλικής κίνησης. Τα πάντα διασχίζουν το ζωδιακό κύκλο με το δικό τους ρυθμό.

Η στιγμή της γέννησής μας

Είπαμε ότι το ζώδιο μας καθορίζεται από τη θέση του ήλιου ως προς τη γη τη στιγμή της γέννησής μας. Όμως ανάλογες θέσεις ως προς το ζωδιακό κύκλο έχουν και οι υπόλοιποι πλανήτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα -τη στιγμή εκείνη- τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων πλανητών να «μεταγγίζονται»  σε εμάς κατά τη γέννησή μας. Για παράδειγμα. Εάν έχουμε γεννηθεί σε κάποιο ζώδιο αλλά ο πλανήτης Αφροδίτη που ταυτίζεται με την αγάπη βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη. Ο τρόπος που αγαπάμε θα επηρεάζεται από τον Τοξότη.

Διαβάστε Τι Είναι Αστρολογία ΕΔΩ

Για προβλέψεις μέσα από την Αστρολογική Τράπουλα Μαντάλα δείτε ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles