Το δέσιμο της Ήρας από τον Ήφαιστο

Το δέσιμο την Ήρας από τον Ήφαιστο. Το δέσιμο της Ήρας από τον Ήφαιστο έγινε με αόρατα δεσμά. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το δέσιμο του Άρεως και της άπιστης Αφροδίτης («Οι Εραστές της Αφροδίτης | Άρης και Ήφαιστος»). Ο Ήφαιστος λένε ότι ήθελε να δώσει ένα μάθημα στη μητέρα του επειδή ντρεπόταν για τον γιο της και προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί.

Όταν ζητήθηκε από τον ξακουστό τεχνίτη να ετοιμάσει θρόνους για τους Ολύμπιους θεούς ο Ήφαιστος άδραξε αμέσως την ευκαιρία. Ο θρόνος που ετοίμασε για την Ήρα έκρυβε μία παγίδα. Όταν η θεά κάθισε με ευχαρίστηση στο θρόνο προς μεγάλη της έκπληξη δέθηκε από αόρατα δεσμά. Και δεν έφτανε αυτό. Ο θρόνος με μιας ανυψώθηκε και αιωρούταν. Κανείς όμως από τους παρευρισκόμενους δεν μπορούσε να ελευθερώσει την Ήρα. Μόλις ανακάλυψαν ότι αυτό το είχε προκαλέσει ο Ήφαιστος τον φώναξαν να την ελευθερώσει. Εκείνος όμως αρνιόταν να έρθει λέγοντας πώς δεν έχει μάνα.

Το δέσιμο την Ήρας από τον Ήφαιστο | Ο Άρης

Ο Άρης ανέλαβε να φέρει με το ζόρι τον αδερφό του στον Όλυμπο να ελευθερώσει τη μητέρα τους. Ο θεός της φωτιάς όμως τον νίκησε και έτσι ο Άρης γύρισε άπραγος στο παλάτι. Τότε ο Διόνυσος κατάφερε να ποτίσει με κρασί τον Ήφαιστο και να τον φέρει ζαλισμένο στον Όλυμπο επάνω σε ένα άλογο. Ο αρχιτεχνίτης παρά τη ζαλάδα του και το μεθύσι του δεν έλυνε την Ήρα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Κι έτσι ζήτησε από τους θεούς του Ολύμπου να του δώσουν για γυναίκα του την Αφροδίτη ή την Αθηνά.

Η Ήρα, ο Ιξίων και οι Κένταυροι

Η Ήρα ήταν η θεά της μονογαμίας και προστάτιδα του γάμου. Γι αυτό και οργιζόταν με τις απιστίες και τις ατιμάσεις του νόμιμου συζύγου της. Γι αυτό και ζήλευε και μισούσε τα παιδιά του από άλλες γυναίκες. Αντιθέτως, ο Πατέρας των θεών και ανθρώπων ήταν η απόλυτη πατριαρχική αρχή που χάριζε απόγονους από διαφορετικές μήτρες ως θεϊκό δώρο.

Την προολύμπια εποχή όμως η Ήρα φαίνεται να είχε σχέσεις με μυθικά όντα αντίστοιχα των Δακτύλων. Πριν παντρευτεί το Δία, ένας γίγαντας ο Ευρυμέδων την άρπαξε και της έκανε ένα γιο. Ο γιος αυτός ήταν ο Προμηθέας. Επίσης, λένε ότι στην Ήρα είχαν επιτεθεί τα φαλλικά όντα Σάτυροι. Αυτό πρέπει να έγινε σε κάποια από τις περιόδους που η Ήρα έφευγε από τον Όλυμπο για να μείνει μακριά από το Δία. Μέσα στα σκοτεινά σημεία του Ωκεανού και του Κάτω Κόσμου.

Η Ήρα και ο Ιξίων

Ο Ιξίων ήταν βασιλιάς της Θεσσαλίας και είχε για γυναίκα του τη Δία (αυτή που ανήκει στο Δία, δηλαδή την Ήρα). Ο Ιδίων είχε τάξει στον πεθερό του Δηιονέα πολλά γαμήλια δώρα αλλά όταν εκείνος πήγε να τα πάρει, ο γαμπρός του τον ξεγέλασε. Έσκαψε ένα λάκκο με φωτιά και αφού τον σκέπασε να μη φαίνεται έριξε μέσα τον Δηιονέα και τον σκότωσε. Αυτός λογίζεται ως πρώτος συγγενικός φόνος μεταξύ των θνητών. Ο Ιξίων τρελάθηκε και κανένας θεός δεν είχε σκοπό να τον λυτρώσει από αυτό το έγκλημα. Ο Δίας όμως τον λυπήθηκε τον έσωσε από το αμάρτημα. Τον στον Όλυμπο και του χάρισε την αθανασία.

Ο φιλοξενούμενος του Δία όμως μόλις είδε την Ήρα στο παλάτι θέλησε να την κάνει δικιά του. Η Ήρα κατάλαβε τις προθέσεις του και ενημέρωσε αμέσως το σύζυγό της. Εκείνος για να το εξακριβώσει έφτιαξε ένα σύννεφο με τη μορφή της Ήρας για να παγιδεύσει τον Ιξίωνα. Ο πρώην βασιλιάς μόλις είδε την πλαστή μορφή αγκάλιασε δήθεν την Ήρα και από την επαφή αυτή γεννήθηκε ένα παιδί. Το παιδί αυτό ήταν μισός άνθρωπος και μισό άλογο. Ο Δίας εξοργίστηκε με την ύβρη του Ιξίωνα και για να τον τιμωρήσει τον έδεσε σε ένα φτερωτό τροχό που γύρναγε αιώνια στον αέρα.

Ρώτα το Ταρωτώ

Ο πρώτος Κένταυρος

Ο δίμορφος γιος του Ιξίωνα ονομάστηκε Κένταυρος. Ο Κένταυρος ενώθηκε με τις φοράδες του Πηλίου και από εκεί προήλθαν τα γνωστά μυθικά όντα Κένταυροι. Με ανθρώπινο σώμα από τη μέση και πάνω και αλογίσιο από τη μέση και κάτω. Γιος του Ιξίωνα θεωρείται και ο Χείρωνας, ο πιο δίκαιος και πιο καλοσυνάτος ανάμεσα στα αδέρφια του. Ο Χείρωνας σε μία σπηλιά του Πηλίου δίδασκε την τέχνη της ιατρικής και γενικά εκπαίδευε τους γιους θεών και ηρώων. Κοντά σ’ αυτόν εκπαιδεύτηκε και ο Ασκληπιός, ο θεϊκός γιατρός που θεράπευε τους θνητούς και γιος του μεγάλου Απόλλωνα («Απόλλωνας και Ασκληπιός»).

Στην ελληνική μυθολογία ο Κένταυρος Χείρων αναφέρεται και ως γιος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles