Το ανθρώπινο γένος, Η αρχή Α μέρος

Η δημιουργία του ανθρώπινου γένους

Το Ανθρώπινο Γένος. Υπάρχουν διάφορες ιστορίες και διηγήσεις στην ελληνική μυθολογία για το πώς δημιουργήθηκε το ανθρώπινο γένος. Σύμφωνα με μία διήγηση οι πρώτοι άνθρωποι προήλθαν από τις Νύμφες Μελίες. Οι Μελίες ήταν φλαμουριές που καρποφόρησε η μάνα Γη από το αίμα του ακρωτηριασμένου Ουρανού που έπεσε στο έδαφός της. Κι έτσι έπεσαν τα πρώτα ανθρώπινα όντα, οι Μελιοί, ως καρποί αυτών των δέντρων.

Άλλου αναφέρεται ότι τον πρώτο άνθρωπο -τον πρωτάνθρωπο δηλαδή- τον γέννησε η ίδια η Γη. Για αυτό θεωρούσαν πάντα ότι θεοί και θνητοί προέρχονται από την ίδια μάνα. Έλεγαν ότι η Γη γέννησε ένα αφοσιωμένο ζώο που σεβόταν και φοβόταν τους θεούς. Ένα ζώο, το οποίο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, είχε την ικανότητα του λόγου.

Η Ελληνική Μυθολογία από την αρχή του κόσμου…

Το Ανθρώπινο Γένος | Ο Αλαλκομενεύς

Επίσης, θα μπορούσε ο πρώτος άνθρωπος να ήταν ο Αλαλκομενεύς που ξεπετάχτηκε από τη λίμνη Κωπαϊδα («Οι παιδαγωγοί της Θεάς Αθηνάς»). Ή αντίστοιχα, ο Πελασγός από την Αρκαδία, ο Δισαύλης από την Ελευσίς, ο Κάβειρος από την Λήμνο, ο Αλυονέας από την Παλλήνη, καθώς και άλλοι ρωμαλέοι γίγαντες που έπαιξαν το ρόλο τους στην ελληνική μυθολογία.

Ο Αιακός και οι πρώτοι άνθρωποι από τη γη της Αίγινας

Σύμφωνα με μία διήγηση η θεά Αίγινα έκανε του Δία ένα γιο. Τον Αιακό. Ο Αιακός γεννήθηκε μόνος επάνω στο νησί χωρίς καμία απολύτως συντροφιά. Την περίοδο της εφηβείας του όμως ο Αιακός ένιωθε πάρα πολύ μόνος. Και επειδή δεν άντεχε άλλο, ο πατέρας του αποφάσισε να του χαρίσει τη συντροφιά των ανθρώπων. Κι έτσι μεταμόρφωσε όλα τα μυρμήγκια του νησιού σε άνδρες και γυναίκες. Χάρισε στο γιο του το λαό των Μυρμιδόνων, που έγιναν ξακουστοί για την κατασκευή πλοίων.

Σε αντίστοιχη διήγηση των κατοίκων της Κω, οι άνθρωποι αυτοί αναφέροντας ως «μέροπες». Όνομα που προερχόταν από το όνομα του βασιλιά του νησιού, Μέροπα. Ο Μέροπας με τη σειρά του αναφέρεται και ως πατριός του Φαέθωνα, τον γιο του Ήλιου («Φαέθων, ο γιος του Ήλιου»). Τη συμβολή της γης στη γέννηση των μερόπων εδώ την παίρνουμε από το πουλί Μέροψ που γεννάει τα αυγά του στη γη.

Το Ανθρώπινο Γένος | Η Μητέρα θεά

Γενικά, παρατηρούμε ότι όταν η μυθολογία αναφέρει ιστορίες για τη γέννηση του ανθρώπου σε κάποιο νησί, η θεά του εκάστοτε νησιού γίνεται η μήτρα-γη. Η οποία δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Μητέρα των Θεών που γεννά τους προγόνους του ανθρώπου. Αντίστοιχα, στην Ηπειρωτική Ελλάδα η μητέρα γη θα πάρει ένα τοπικό προσωνύμιο, ενώ στην Μικρά Ασία το ρόλο αυτό έπαιξε η Ρέα. Όπως γνωρίζουμε ήδη η Μεγάλη Μητέρα των Θεών γέννησε μόνη της τους Ιδαίους Κουρήτες ή Κορύβαντες, τα μυθικά πλάσματα που ξεπετάχτηκαν από το χώμα («Δάκτυλοι και Κουρήτες Ιδαίοι»). Αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους προγόνους των πρώτων ανθρώπων επάνω στη γη.

Το ίδιο ισχύει για τους Κάβειρους και τους Τελχίνες («Κάβειροι και Τελχίνες | Ελληνική Μυθολογία»), οι οποίοι ζευγάρωσαν με άλλες θεότητες. Για παράδειγμα, οι Καβείριες Νύμφες, που ήταν θυγατέρες της μεγάλης θεάς, ζευγάρωσαν με τα τρία αδέρφια τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν τρία αρχέγονα ζευγάρια, από τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προέλθει οι απόγονοι του ανθρώπινου γένους.

Μέντιουμ Άρης

Μέντιουμ Άρης

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles