Στις 27 Ιουλίου η Αφροδίτη στους Διδύμους σχηματίζει ένα ακριβές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

Η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους από τις 3 Απριλίου, και θα εισέλθει στον Καρκίνο στις 7 Αυγούστου. Ο Ποσειδώνας από την άλλη, σχηματίζει πολύ μεγαλύτερους κύκλους καθως είναι πολύ πιο μακριά από εμάς. Ο πλανήτης της Πνευματικότητας και του Αποκρυφισμού βρίσκεται στο σπίτι του, στο πλανήτη του Ιχθύ από το 2012 και θα εισέλθει στον Κρίο το 2026.

Η Αφρόδιτη και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν τετράγωνο κάθε λίγο. Αυτή την στιγμή είμαστε μάρτυρες το τελευταίο από τα 3 ακριβή τετράγωνα. Η πρώτη φορά που αυτοί οι πλανήτες είχαν αυτή την όψη ήταν στις 4 Μαίου και ήταν και οι δυο σε ευθεία κανονική πορεία. Όταν το δεύτερο τετράγωνο σχηματίστικε, στις 20 Μαίου, η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη και ο Ποσειδώνας σε κανονική πορεία. Τώρα, η Αφροδίτη βρίσκεται σε κανονική πορεία και ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος.

Αυτή η αστρική ευθυγράμμιση εκπροσωπεί την ολοκήρωση ενός κύκλου. Είναι πολύ πιθανό να φέρει διαύγεια γύρω από θέματα που συμβαίνουν από όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο τετράγωνο. Είναι καλή εποχή να αναλογιστούμε όλα όσα έχουν συμβεί αυτή την περίοδο καθώς μπορούν να μας φέρουν σχετικές πληροφορίες γύρω από θέματα τα οποία θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Δίδυμοι και Ιχθείς: Αντίθετες Ενέργειες

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο σπίτι του, δηλαδή στο ζώδιο του Ιχθύ. Επισής, είναι τώρα στον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του. Αυτός είναι ένα ακόμη παράγωντας που αυξάνει την ανάγκη μας για μοναξιά και ενδοσκόπηση. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είναι στοχαστικός, απροσδιόριστος, απαλός και ευαίσθητος. Ο Θεός των Ωκεανών μας εμπνέει να κρυφτούμε από αυτόν το κόσμο και να αναζητήσουμε ησυχία και καταφύγιο στο εσωτερικό μας άσυλο.

Η Αφροδίτη στον Δίδυμο, από την άλλη, φέρνει τελείως διαφορετικές ενέργειες: εξωστρέφια και περιέργεια. Μας προσκαλεί να βγούμε έξω, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να αντάλλαξουμε ιδέες και σκέψεις. Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι μια κοινωνική πεταλούδα που θέλει να επικοινωνήσει, να διασκεδάσει, να γευτεί την ζωή μέσα από ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

Κάθε τετράγωνο αντανακλά κάποιο βαθμό εσωτερικής διαμάχης και έντασης: θα πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε αυτές τις αντίθετες ενέργειες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε την ανάγκη μας για ενδοσκόπηση, να αφιερώσουμε χρόνο για πνευματιστικές πρακτικές και για προσωπική εξέλιξη. Αλλά επίσης, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την θέληση μας να επεκτείνουμε τον κοινωνικό μας κύκλο, να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους και να μάθουμε μέσω των σχέσεων με τους άλλους.

Όψεις Αφροδίτης Ποσειδώνα: Ερωτευμένοι με τον Έρωτα

Στην Αστρολογία, ο Ποσειδώνας θεωρείται η υψηλότερη οκτάβα της Αφροδίτης: αυτό σημαίνει πως είναι η υψηλότερη δόνηση μιας πυκνότερης έκφρασης. Η Αφροδίτη σχετίζεται με την ρομαντική αγάπη, τις σχέσεις, την ομορφιά και την τέχνη. Ο Ποσειδώνας φέρνει ρην ομορφιά και την καλλιτεχνική έκφραση σε ένα πνευματικό, αγνό και ιερό επίπεδο: το αντιστοιχεί σε μια θεία έμπνευση, σε μια υπέρβαση καθώς και στην ανιδιοτελή αγάπη.

Ο κίνδυνος όμως με τις όψεις Αφροδίτης-Ποσειδώνα είναι απλώς να ερωτευτείς τον έρωτα. Η εξιδανεικευσή ανθρώπων και καταστάσεων κατά αυτή την μετάβαση είναι εξαιρετικά κοινό και το ονειροπόλημα είναι ενάς συνεχής πειρασμός.

Καθώς τα αρχέτυπα της ανιδιοτελούς αγάπης και του ρομαντικού έρωτα έρχονται σε επαφή, είναι εύκολο να εστιάσεις πιο πολύ στα ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα αυτής της επαφής. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, μπορεί όμως να εθελοτυφλήσουμε σε ορισμένα αρνητικά στοιχεία του άλλου. Επίσης θα μας είναι πολύ δύσκολο να έχουμε μια αντικειμενική προοπτική της πραγματικότητας. Όταν λοιπόν παίρνουμε αποφάσεις, είναι πολύ πιθάνο να λάβουμε υπόψιν μας πιθανά εμπόδια ή προκλήσεις ή να αμελήσουμε τελείως κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Στις 27 Ιουλίου, όταν το ακριβές τετράγωνο θα λάβει χώρα, η Σελήνη θα βρίσκεται στον Σκορπιό. Μας προσκαλεί λοιπόν να σκάψουμε πιο βαθειά και να ρωτήσουμε ερωτήσεις. Η Σελήνη μας υπενθυμίζει να μην μείνουμε ικανοποιημένοι με επιφανειακές εξηγήσεις. Δίνει έμφαση στην ανάγκη για κατανόηση των πραγματικών κινήτρων και σκοπών των άλλων ανθρώπων αλλά και για το πραγματικό νόημα πίσω από κάποιες καταστάσεις και γεγονότα.

Άροντας το πέπλο των Ψευδαισθήσεων

Το τετράφωνο μεταξύ της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα μας ωθεί να προσέξουμε τις εικασίες που κάνουμε για τις σχέσεις μας. Μας ενθραρρύνει να αφήσουμε πίσω την ανάγκη να ξέρουμε τι να περουμένουμε από τον σύντροφο μας, τους φίλους μας και την οικογένεια μας και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: Τι κάνουμε μαζι; Θέλω πραγματικά να είμαι με αυτόν το άνθρωπο; Τι έχουμε κοινό; Αυτή η σχέση υποστηρίζει την ανάπτυξη μου;

Ο σκοπός αυτών των ερωτήσεων είναι για να εμπνευστούμε να επενδύσουμε την ενέργεια μας, το χρόνο μας και την αμέριστη προσοχή μας σε πιο ουσιαστικές επαφές. Για να είναι όμως αυτό εφικτό, χρειάζεται θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τις σχέσεις οι οποίες δεν υποστηρίζουν την προσωπική μας εξέλιξη πια.

Τώρα λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πραγματικό χρώμα των άλλων ανθρώπων και να πάρουμε αντίστοιχες απόφασεις. Η μεγαλύτερη μας πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε την αίσθηση της σύγχυσης και αποπροσανατολισμού που οι όψεις του Ποσειδώνα μας προκαλούν.

Το τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα είναι μια πλανητική ευθυγράμμιση που έχει την δυνατότητα να άρει το πέπλο των ψευδαισθήσεων για το υψηλότερο καλό μας. Αυτή η μετάβαση μπορεί να αποκαλύψει το πραγματικό λόγο γιατί κάποιοι ανθρώποι ή κάποιες καταστάσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται στην ζωή μας και μας δίνει την ευκαιρία να σπάσουμε αυτό το μοτίβο.

Τετράγωνο Αφροδίτης Ποσειδώνα: Εμπιστεύσου το Σύμπαν

Εκτός το ότι είναι ο πλανήτης των σχέσεων, η Αφροδίτη σχετίζεται με αυτά που εκτιμάμε στον εαυτό μας, με το επίπεδο της αυτοεκτίμησης, μας με το τι κάνουμε για τα προς το ζήν και με ποιό τρόπο παράγουμε το εισόδημα μας. Το τετράγωνο με το Ποσειδώνα μπορεί να φέρει κάποια σύγχυση και αποπροσανατολισμό σε αυτούς του τομείς της ζωής.

Η ένταση αυτού του τεραγώνου υποδεικνυέι μια κρίση σε συνέχεια. Καθώς η Αφροδίτη στους Διδύμους θέλει να τα ξέρει όλα, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς συνεχίζει να μας υπενθυμίζει πως πραγματικά δεν έχουμε ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Είμαστε σε ένα σημείο στην ιστορία μας κατά το οποίο το σύστημα αξιών μας αλλά και η οικονομική μας κατάσταση είναι υπό πίεση. Ίσως χρειαστεί να βρούμε κάποιο άλλο τρόπο να φέρουμε εισόδημα ή να μάθουμε καινούριες δεξιότητες έτσι ώστε να προσαρομοστούμε στις νέες κοινονικο-οικονομικές συνθήκες. Αυτή την στιγμή, είναι πολύ πιθανό να έχουμε το συναίσθημα πως δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε και που να συγκεντρωθούμε πιο πολύ: είναι απολύτως φυσιολογικό.

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους, το μυαλό είναι συνέχεια σε εγρήγορση, καθώς ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς προσπαθεί να το απενεργοποιήσει. Η μετάβαση αυτή μας ενθαρρύνει να νιώσουμε άνετα με την αβεβαιότητα, να εξερευνήσουμε δημιουργικά την κάθε ένταση ή νευρικά συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ο Ποσειδώνας μας προσκαλεί να συνδεθούμε με την ιερή πηγή της εμπνεύσης, κάτι μεγαλύτερο από ότι εμάς τους ίδιους, παρά να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας μόνο με λογική και ορθολογισμό.

Ο Ποσειδώνας μας θυμίζει πως όλα είναι καλά. Ο Θεός των Ωκεανών μας βοηθά να δούμε την μεγαλύτερη εικό, να εμπιστετούμε το Σύμπαν και να είμαστε εντάξει με το να μην τα ξέρουμε όλα. Η μετάβαση αυτή μας προσκαλεί να καλλιεργήσουμε ένα συναίσθημα πίστης πως ότι και να συμβεί είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστας για να εξελιχθούμε και να ωριμάσουμε.

Σχολιάσε μας από κάτω τι σου έκανε πιο πολύ εντύπωση από αυτό το άρθρο και μοιράσου το με τους φίλους σου. Σας στέλνουμε την αγάπη μας και την θετική μας ενέργεια. 🙂 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles