Ο Δίας σταθμεύει στον Αιγόκερω στις 12 Σεπτεμβρίου, μετά από την εμφανή ανάδρομη κίνηση του από τις 14 Μαΐου.

Ο πλανήτης της τύχης, της αφθονίας και της καλής τύχης αρχίζει σιγά-σιγά να κινείται πάλι προς τα εμπρός: έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε σαφήνεια σχετικά με αυτό που προέκυψε κατά την οπισθοδρομική φάση του και να αναλάβουμε δράση.

Καθώς ο Δίας διέρχεται για τρίτη φορά μεταξύ των 17 ° και 27 ° βαθμών του Αιγόκερω, μας βοηθά να βρούμε μια επίλυση στα θεμάτα και ζητημάτα που αντιμετωπίζουμε από τον Μάιο.

Δίας: Αυθεντικότητα και αυτο-ανακάλυψη

Ο Δίας επεκτείνει ό,τι αγγίζει, για καλό ή κακό. Ο γίγαντας του ηλιακού συστήματος συνδέεται παραδοσιακά με την ευημερία, την αισιοδοξία, τα μεγάλα ταξίδια και την πολιτιστική πολυμορφία.

Ο Δίας εμφανίζεται στη ζωή μας όταν ξεκινάμε ένα μακρύ ταξίδι για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και την αλήθεια μας, όταν αποφασίζουμε να αφήσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα για να κάνουμε μια αναζήτηση μόνοι μας. Το ταξίδι και η εξερεύνηση του κόσμου μας επιτρέπει να ζήσουμε νέες εμπειρίες, να γνωρίσουμε άλλα συστήματα πεποιθήσεων και να αναπτύξουμε διαφορετικούς τρόπους αντίληψης της ύπαρξής μας και της ανθρώπινης εμπειρίας.

Για αυτόν τον λόγο, αυτός ο τεράστιος πλανήτης στην Αστρολογία αντιπροσωπεύει την προοπτική μας για τον κόσμο, την προσωπική μας αλήθεια, τον φιλοσοφικό και κοσμολογικό προσανατολισμό μας στη ζωή, την προσέγγισή μας στο σύνολο. Μέσω του Δία, αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού μας, τι πραγματικά έχει σημασία, και κάνουμε επιλογές ευθυγραμμισμένες με το ποιοι πραγματικά είμαστε. Μέσω του Δία, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε και να ενσωματώσουμε τους αυθεντικούς μας εαυτούς.

Ο Δίας στον Αιγόκερω: Ηθική και Ηθικότητα

Ο Δίας βρίσκεται στον Αιγόκερω από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 και θα είναι εκεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε συνδεθεί με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, συμμετέχοντας στη διαδικασία αποσυναρμολόγησης των παλαιών συστημάτων, ιεραρχιών και δομών.

Έχουμε ήδη δει κάποια αποτελέσματα της ισχυρής σύνδεσης μεταξύ του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω στο κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα και στη δομή της κοινωνίας.

Η αποστολή του είναι να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα ηθικής και ηθικότητας: θέλει να αποκαλύψει τις σκιές του παρελθόντος, ειδικά εκείνες της πατριαρχίας και της θρησκείας. Ο Δίας θα μας ενθαρρύνει να συνειδητοποιήσουμε τα παλιά δόγματα, τον ηθικισμό και τις παραδοχές που δεν έχουν τη ρίζα τους στην αυθεντικότητα που πρέπει να αφήσουμε να προχωρήσουμε.

Ο στάση του Δία που κατευθύνεται στον Αιγόκερω θα θέσει και πάλι το προσκήνιο σε ηθικά ζητήματα, καλώντας μας να προβληματιστούμε γύρω από την έννοια της ακεραιότητας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, θα εκθέσει περισσότερη διαφθορά, καταπίεση και κατάχρηση εξουσίας. Ο στόχος του είναι να μας εμπνεύσει να προβληματιστούμε σχετικά με τη σωστή χρήση της εξουσίας, του κύρους, της φήμης και των χρημάτων, και να ενεργούμε ανάλογα.

Μια βαθύτερη κατανόηση

Κάθε φορά που ένας πλανήτης κάνει στάση μετά από μια οπισθοδρόμηση, έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση και σαφήνεια σχετικά με τα θέματα που προέκυψαν ενώ ήταν σε μια φαινομενικά αναδρομική κίνηση. Κατά τη διάρκεια του οπισθοδρομικού κύκλου του, ο Δίας συναντήθηκε με τον Πλούτωνα στις 30 Ιουνίου, για δεύτερη φορά φέτος: εκείνη την εποχή ήταν και οι δύο οπισθοδρομικοί.

Οι δύο πλανήτες θα συναντηθούν ξανά στις 12 Νοεμβρίου, για τελευταία φορά μέχρι το 2033, και θα κινούνται και οι δύο απευθείας. Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί μια καμπή, καθώς είναι η αρχή ενός νέου κύκλου Δίας-Πλούτωνα 13 ετών.

Είναι πιθανό να παρατηρήσουμε βαθιές κοινωνικές μετατοπίσεις, την έκθεση σε κάτι που είχε προηγουμένως κρυφτεί και την πιθανή επίλυση θεμάτων που εμφανίστηκε τον Απρίλιο όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύζευξη μεταξύ του Δία και του Πλούτωνα.

Ευθυγράμμιση λέξεων, πεποιθήσεων και ενεργειών

Ο Δίας στον Αιγόκερω έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της αδικίας και της διαφθοράς και να υπερασπιστεί αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ηθικό, αυθεντικό και ηθικά ευθυγραμμισμένο με τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας.

Κατά τη διάρκεια του οπισθοδρομικού κύκλου του, είχαμε την ευκαιρία να σκεφτούμε τα συστήματα πεποιθήσεων και τις ταυτότητες που υιοθετήσαμε στο παρελθόν προκειμένου να αισθανόμαστε αποδεκτοί ή να προστατευθούμε από την κρίση άλλων ανθρώπων. Είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτό που δεν είναι πλέον γνήσιο για εμάς και να το αφήσουμε να φύγει.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles