Τα πέντε στοιχεία της Κινέζικης Αστρολογίας:

Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη και Μέταλλο

feng shui 2019 | Τα 5 στοιχεία της Κινέζικης Αστρολογίας

Τα πέντε στοιχεία της Κινέζικης Αστρολογίας:
Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη και Μέταλλο

Η Κινέζικη αστρολογία αναπαράγει την πεποίθηση πως τα πέντε στοιχεία, γνωστά ως μέταλλο, ξύλο, νερό, φωτιά και γη, σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αστρο- προσωπικότητα ενός ατόμου.

Αυτά τα πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύονται από πέντε πλανήτες (Αφροδίτη, Δίας, Ερμής, Άρης και Κρόνος σε αντίστοιχη σειρά). Καθένα από τα 12 Κινέζικα ζωδιακά σύμβολα κυβερνώνται από τα πέντε στοιχεία, που έχουν επίσης μία yang (αρσενική) και μία ying (θηλυκή) πλευρά.

Παραδοσιακά, τα στοιχεία υποτίθεται πως κατατροπώνουν το ένα το άλλο, γιατί είναι όλα συσχετισμένα με τον νόμο της φύσης.

Το ξύλο υπερνικά τη γη, η γη υπερνικά το νερό, το νερό υπερνικά τη φωτιά, η φωτιά υπερνικά το μέταλλο και το μέταλλο υπερνικά το ξύλο. Εφαρμοσμένο στις ανθρώπινες σχέσεις, σημαίνει πως το δικό σου ιδιαίτερο στοιχείο θα επηρεάσει και θα επηρεαστεί από άλλα στοιχεία ως ένα βαθμό.

Παρακάτω παρατίθενται λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με αυτές

Νερό


Χαρακτηριστικά: σοφία και φιλελευθερία
Σχήμα: κυματοειδές
Συμβολικό χρώμα: μαύρο και σκούρο μπλε
Κατεύθυνση: Βορράς
Εικόνα: χερσαία χελώνα

Η προσωπικότητα του νερού είναι συναισθηματική, ευαίσθητη, ευέλικτη και διαισθητική. Αυτά τα άτομα είναι διπλωματικά και ουδέτερα και έχουν εξαιρετικές δεξιότητες στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Έχουν καλές επικοινωνιακές ικανότητες και μπορούν να πείσουν ακόμα και τους αντιπάλους τους να συμφωνήσουν μαζί τους εύκολα. Είναι ικανοί να φθείρουν οποιαδήποτε αντίθεση από τους άλλους μέσω της συνεπής και ακλόνητης προσέγγισής τους.

Αναλογιζόμενοι πως μπορούν εύκολα να πετύχουν μια καλή σχέση με τους άλλους, έχουν την ικανότητα να προωθήσουν τις ιδέες τους επηρεάζοντας τους ανθρώπους γύρω τους. Προχωράνε επίσης με το προαίσθημά τους και ενστικτωδώς γνωρίζουν πώς θα κάνουν τις σωστές κινήσεις.

Μπορούν, ακόμα, να διακρίνουν και να αναγνωρίσουν το ταλέντο στους ανθρώπους αμέσως. Είναι εξαιρετικοί ηγέτες ομάδας, καθώς πιστεύουν στην εκτίμηση της σκληρής δουλειάς και στην απονομή ευσήμων, όταν χρειάζεται. Αλλά, από την άλλη πλευρά, τείνουν να γίνονται ουτοπικοί. Μπορεί επίσης να γίνουν αντιφατικοί και παθητικοί και εξαρτώνται πολύ από τους άλλους για υποστήριξη.

Ξύλο


Χαρακτηριστικά: ευγένεια
Σχήμα: ορθογώνιο παραλληλόγραμμο
Χρώματα: πράσινο και ανοιχτό μπλε
Κατεύθυνση: Ανατολή και Νοτιοανατολικά
Εικόνα: Δράκος

Η προσωπικότητα του ξύλου είναι στερεή και σκληρή, αλλά ευαίσθητη και ευάλωτη επίσης. Αυτά τα άτομα τείνουν να θέτουν το συλλογικό καλό πιο πάνω από τα προσωπικά τους ατομικά ενδιαφέροντα και αυτή η ποιότητα ηγετικής ικανότητα τους κάνει το στυλοβάτη οποιασδήποτε επιχείρησης ή κοινωνικής ομάδας.

Θερμοί και γενναιόδωροι, είναι γενικά δημοφιλείς στους κύκλους τους. Αυτά τα άτομα έχουν υψηλή ηθική και τρομερή αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουν και κατανοούν την εγγενή αξία των πραγμάτων και είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι ως άνθρωποι. Εφόσον έχουν εύρος και ποικιλία στα ενδιαφέροντά τους, γίνονται ενδιαφέρουσα παρέα.

Είναι συστηματικοί στον τρόπο σκέψης τους και έχουν εξαιρετικές διοικητικές ικανότητες. Ψάχνουν πάντα για την ανανέωση και την ανάπτυξη, είναι συνεργάσιμοι και φιλόδοξοι. Είναι γενναιόδωροι και ανιδιοτελείς και θα μοιραστούν την αναγνώριση ή την επιβράβευση με την ομάδα τους.

Θα βρουν υποστήριξη και πηγές εσόδων, όποτε το χρειαστούν, καθώς οι άλλοι έχουν πίστη στο επιχειρηματικό τους δαιμόνιο και τις ικανότητες. Ωστόσο, τείνουν να αναλαμβάνουν περισσότερα από όσα μπορούν να διαχειριστούν και μπορεί να μην ολοκληρώσουν ό,τι αρχίσουν, αν εξαντλήσουν τον εαυτό τους.

Φωτιά


Χαρακτηριστικά: ζωηροί και καυτοί
Σχήμα: τρίγωνο
Χρώματα: πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ και μωβ
Κατεύθυνση: Νότος
Εικόνα: φοίνικας

Η προσωπικότητα της φωτιάς είναι αποφασιστική, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ευέξαπτη. Αυτά τα άτομα είναι γεννημένοι ηγέτες και αγαπούν την περιπέτεια και την καινοτομία. Πάντα απασχολημένοι με κάτι, τους αρέσει να εξερευνούν νέους ορίζοντες. Αληθινοί απέναντι στο στοιχείο τους, συνήθως προσελκύουν τους άλλους μέσω της λάμψης και του δυναμισμού τους. Πάντα επιβάλλονται στους άλλους με την αυθεντικότητα και τους έξυπνους, χειριστικούς τους τρόπους.

Αγαπούν τις προκλήσεις και θα παρακινηθούν να βελτιωθούν υπό πίεση. Ωστόσο, θα πρέπει να δείξουν κατανόηση στο σκοπό σου, πριν σκεφτούν να σε βοηθήσουν. Τείνουν επίσης να είναι επιθετικοί και μπορεί να προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους με το ζόρι.
Κάποιες φορές, ο εγωισμός τους τους κάνει απερίσκεπτους και ανυπόμονους. Χρειάζονται περισσότερη υπομονή και συμπόνια για να περιορίσουν τις παρορμητικές τάσεις τους.

Γη


Χαρακτηριστικά: σταθεροί, άξιοι εμπιστοσύνης και πεισματάρηδες
Σχήμα: τετράγωνο
Χρώματα: κίτρινο, καφέ και μπεζ
Κατεύθυνση: Βορειοανατολικά και Νοτιοδυτικά
Εικόνα: αυτοκράτορας

Η προσωπικότητα της γης είναι σοβαρή, λογική και μεθοδική. Αυτά τα άτομα κατέχουν ενόραση και εξαιρετικές επαγωγικές δυνάμεις. Είναι έξυπνοι και αντικειμενικοί και μπορούν να δουλέψουν με ανυποχώρητη αφοσίωση. Συχνά γνωρίζουν προς τα πού να κατευθύνουν τις πηγές τους για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Καλοί διοργανωτές και ικανοί διαχειριστές, είναι προσεκτικοί και συνετοί με τα οικονομικά θέματα.
Συντηρητικοί από τη φύση τους, είναι γενικά χαμηλών τόνων και μετριόφρονες. Τα δυνατά τους σημεία είναι η λογική τους, η αξιοπιστία τους, η πειθαρχεία και η σταθερότητά τους.

Η άλλη πλευρά, μπορούν να γίνουν αρκετά στενόμυαλοι και εγωιστές. Δεν είναι πολύ δημιουργικοί και ευρηματικοί και η ασφάλεια είναι η έννοια που τους καθοδηγεί, είτε πρόκειται για υλικά ή συναισθηματικά αγαθά.

Μέταλλο


Χαρακτηριστικά: οξείς και δίκαιοι
Σχήμα: κύκλος ή οβάλ
Χρώματα: λευκό, χρυσό και ασημένιο
Κατεύθυνση: Δύση και Βορειοδυτικά
Εικόνα: τίγρης

Η προσωπικότητα του μετάλλου είναι σκληρή, αντικειμενική και με κίνητρο την επιτυχία. Αυτά τα άτομα ανοίγουν το δρόμο για τον εαυτό τους με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Πάντα πετυχαίνουν τους σκοπούς τους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εμπόδια, αποτυχίες και δυσκολίες. Παρότι μπορούν να γίνουν παράλογοι, άκαμπτοι και πεισματάρηδες κατά καιρούς, είναι αυτοδύναμοι και μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους. Καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και δεν παρατάνε ποτέ τα πράγματα στη μέση και θα επιμείνουν ως το τέλος.

Δεν τους αρέσει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στις υποθέσεις τους. Έχουν δυνατές παρορμήσεις και κατέχουν τη δύναμη και την ενέργεια να αλλάξουν οτιδήποτε δεν τους αρέσει. Είναι γενικά ευκατάστατοι και έχουν έναν αέρα πολυτέλειας και δύναμης γύρω από τον εαυτό τους.

Τυχερό χρώμα της χρονιάς 2019 και τι χρώματα να φορέσεις κατά τη διάρκεια της Χρονιάς του Χοίρου 2019

Πώς να ξεμπλοκάρεις τα 7 Τσάκρα (Chakras);

Κοιμηθείτε καλύτερα – 5 συμβουλές σύμφωνα με το Φένγκ Σούι

6 γρήγορες και εύκολες συμβουλές Feng Shui που λειτουργούν για όλους

Καθαρισμός Αύρας από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles