Τα Δρυϊδικά Μυστήρια

Τα Δρυϊδικά Μυστήρια. Οι μυστηριακές  τελετουργικές των Δρυϊδών  απασχόλησαν πάντοτε την ιστορική έρευνα. Ο Δρυϊδισμός ήταν διηρημένος σε τρεις τάξεις ή βαθμούς, τους Βάρδους, τους Προφήτες και τους Δρυίδες. Σε κάθε χώρα υπήρχε ένας ανώτατος αρχηγός, που συγκέντρωνε όλη την εξουσία. Κάθε χρόνο συγκεντρωνόταν υπό την ηγεσία του, μεγάλη συνέλευση, που ασχολείτο με δικαστικά και νομοθετικά και νομοθετικά έργα. Τέσσερις φορές το χρόνο, κατά τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, τελούσαν μυστηριακές εορτές.

Οι τόποι των τελετουργικών αυτών, που ήταν ταυτόχρονα και ναοί μύησης και είχαν διάφορα σχήματα.

Α) κυκλικό, διότι ο κύκλος ήταν το έμβλημα του σύμπαντος.

Β) αυγοειδές, προς συμβολισμό του κοσμικού αυγού.

Γ) οφιοειδές, διότι το φίδι ήταν το σύμβολο του Χού, του δρυϊδικού Νώε.

Δ) πτεροειδές, για να συμβολίζει τη κίνηση του πνεύματος.

Ε) σταυροειδές, διότι ο σταυρός θεωρείτο έμβλημα της αναγέννησης.

Οι τόποι αυτοί σκεπάζονταν μόνον από σκιάδα (ουρανό), γιατί ο περιορισμός του Παντοδύναμου κάτω από στέγη χαρακτηριζόταν σαν ασέβεια.

Τα Δρυϊδικά Μυστήρια | Οι Ναοί

Οι ναοί ήταν κατασκευασμένοι από ακατέργαστους λίθους, όχι μολυσμένους από μετάλλινο εργαλείο. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να μπει στους ιερούς τόπους, αν δεν έφερε στο λαιμό την αλυσίδα της αγνότητας. Η τελετή της μύησης στα Μυστήρια απαιτούσε μακρά πνευματική προπαρασκευή και σωματικό καθαρμό. Ο υποψήφιος ντυνόταν με τα τρία ιερά χρώματα.

Λευκό που είναι το σύμβολο της Φωτός.

Κυανό που είναι το σύμβολο της Αλήθειας.

Πράσινο  που είναι το σύμβολο της Ελπίδας.

Μετά τη μύηση, το τρίχρωμο φόρεμα ανταλλασσόταν με πράσινο. Στο δεύτερο βαθμό  ο δόκιμος περιβαλλόταν με κυανό φόρεμα. Και όταν πλέον υπερνικούσε τους κινδύνους του τρίτου βαθμού και έφθανε στη κορυφή της τελειοποίησης, περιβαλλόταν με κόκκινη Τιάρα και μανδύα άσπιλης λευκότητας.

Όλα τα δόγματα των Δρυϊδών ήταν όμοια με τη διδασκαλία του Πυθαγόρα. Διδασκόταν την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος. Τη μέλλουσα ανταμοιβή ή τιμωρία, την αθανασία της ψυχής και τη μετεμψύχωση. Το αντικείμενο των μυστηριακών τελετών ήταν η ανακοίνωση των ανωτέρων δογμάτων με συμβολική γλώσσα.

Σας ενδιαφέρει: Θεραπευτική

Μάθε τώρα τι σημαίνει το όνειρο που είδες στον πιο αναλυτικό Ονειροκρίτη Ταρωτώ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles