Τα 7 Chakras | 2ο Chakra

Τσάκρα – Chakra

Τα ενεργειακά κέντρα (Τσάκρα ή Chakra) υπολογίζονται περίπου σε 88.000 σε όλο το σώμα μας. Από αυτά όμως, τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας. Μιας και βρίσκονται σε σημεία κλειδιά και ρυθμίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και ως εκ τούτου και τις βασικές ποιότητές μας.

Πέρα των 7 βασικών κέντρων που υπάρχουν στο σώμα μας, υπάρχουν άλλα 5 + 1 ενεργειακά κέντρα τα οποία είναι έξω από το σώμα μας και ως εκ τούτου τα ονομάζουμε πνευματικά chakra.

Τι είναι τα ενεργειακά κέντρα ή chakra;

Πηγή ενεργειακής κίνησης. Η λέξη τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια («πράνα»). Επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας.

Ζωτική Ενέργεια

Τα τσάκρα προσλαμβάνουν ζωτική ενέργεια από τα λεπτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου. Από το περιβάλλον του, από το σύμπαν και από τη βάση κάθε εκδήλωσης και τη μετασχηματίζουν στις συχνότητες που χρειάζεται το φυσικό σώμα ή τα ενεργειακά σώματα για τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Ενέργεια στο Περιβάλλον

Επιπλέον εκπέμπουν ενέργεια στο περιβάλλον. Έτσι, μέσα από αυτό το ενεργειακό σύστημα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ανταλλαγής με τις δυνάμεις. Που λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντος, του σύμπαντος και της Δημιουργίας.

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα ενεργειακά κέντρα είναι οι πύλες με τις οποίες το άτομο απορροφά ζωτική ενέργεια από το σύμπαν για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί . Ταυτόχρονα εκπέμπει μέσω αυτών όλες τις ατομικές του ενέργειες πάλι προς το σύμπαν και το περιβάλλον του.

Η σημασία των τσάκρα

Η σημασία των τσάκρα στο σώμα μας είναι τόση, όση η ύπαρξη των πνευμόνων, της καρδιάς μας και όλων των ζωτικών μας οργάνων. Αυτές οι ενεργειακές δίνες περιστρέφονται με μια συγκεκριμένη συχνότητα για να διατηρήσουν υγιές το σώμα και το πνεύμα μας. Εάν για κάποιο λόγο υπάρξει κάποια διαταραχή, τότε η περιδίνηση των κέντρων διαστρεβλώνεται, αλλοιώνεται και σε κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να σταματήσει. Το αποτέλεσμα αυτής τη διαταραχής είναι η άμεση πρόκληση σοβαρών παθήσεων στην πνευματική και σωματική μας υγεία.

Πως μπλοκάρεται η λειτουργία των Τσάκρα

Η επιστήμη των Chakra, μας προσφέρει ίσως την μεγαλύτερη απόδειξη οτι κάθε ασθένεια προκαλείται από μια ψυχολογική αιτία. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στρέβλωση στην ομαλή λειτουργία των κέντρων είναι η πρόκληση βίαιων ψυχολογικών τραυμάτων και καταγραφών.

Σε ένα τέτοιο τραύμα, το κέντρο που αντιστοιχεί στο ανάλογο συναίσθημα, υπερλειτουργεί, ή υπολειτουργεί και σιγά σιγά σταματά να  θρέφει καταλλήλως τα ζωτικά όργανα με την ενέργεια που χρειάζονται για την συντήρησή τους, με αποτέλεσμα αυτά να τείνουν προς την κατάρρευση ή την δυσλειτουργία.
Θα δούμε παρακάτω στην ανάλυση του κάθε ενεργειακού κέντρου. Τι είναι αυτό που μπορεί να το διαταράξει και τι συνέπειες έχει στο σώμα του ατόμου.

2o Chakra

Ονομάζεται και – Ιερό, Σβαντιστάνα

Θέση – Δύο με τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό

Όργανα που σχετίζεται – Σπλήνα, Ουροδόχος Κύστη, Νεφρά και για τις γυναίκες τα γυναικολογικά.

Γενικότερη συσχέτιση – Όλα τα υγρά του σώματος, πλην του αίματος

Διακυβερνά – Διαφορά, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Κίνηση

Ρήμα που το χαρακτηρίζει – «Αισθάνομαι»

Χρώμα – Πορτοκαλί

Στοιχείο – Νερό

Το δεύτερο κέντρο βρίσκεται τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό.

Το χρώμα του είναι το πορτοκαλί.

Το δεύτερο κέντρο είναι η έδρα των βασικών μας ενστίκτων. Εδώ βρίσκεται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το ένστικτο της αναπαραγωγής.

Σε αυτό το κέντρο υπάρχουν όλες οι προγραμματισμένες πληροφορίες που ενυπάρχουν μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας με σκοπό να μας διατηρήσουν στη ζωή και να πολλαπλασιαζόμαστε.

Στις γυναίκες, αυτό το κέντρο είναι η έδρα των γεννητικών τους οργάνων.

Ενώ οι άντρες με το πρώτο κέντρο υλοποιούν, οι γυναίκες με το δεύτερο κέντρο κυοφορούν, ανατρέφουν και δίνουν όλα τα υλικά στοιχεία που χρειάζεται ένα παιδί για να επιβιώσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ένα παιδί είναι πολύ δεμένο με τη μητέρα του, διότι από κει αντλεί όλες τις φυσικές υλικές πηγές της επιβίωσής του και της συγκρότησης των πρώτων σωμάτων του. Τα πνευματικά χαρακτηριστικά τα κληρονομεί από το πατέρα.

Επίσης, το κέντρο αυτό είναι και η έδρα του ενστίκτου της κοινωνικότητας.

Αυτό το κέντρο μπορεί να υποστεί μπλοκάρισμα ή αλλοίωση όταν το άτομο έχει υπερβολικούς φόβους ή φοβίες ή όταν τα βασικά του ένστικτά δεν λειτουργούν σωστά.

Παραδείγματα:

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το άτομο που φοβάται πολύ το θάνατο. Ο φόβος αυτός θα δημιουργήσει υπερδραστηριότητα στο δεύτερο κέντρο διότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι συνέχεια ενεργό. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερδραστηριότητας είναι τα νεφρά να υπερλειτουργούν και να εκκρίνουν μεταξώ των άλλων υπερβολική ανδρεναλίνη αφού η πληροφορία που μεταφέρεται είναι ότι «κινδεύω να πεθάνω».

Η ανδρεναλίνη

Όμως είναι μια δηλητηριώδης ουσία η οποία θα πρέπει να καθαριστεί και πάλι από τα νεφρά για να μην μολύνει τον υπόλοιπο οργανισμό. Αυτή η υπερλειτουργία λοιπόν για μακρό χρονικό διάστημα ενδέχεται να όδηγήσει σε υπερκόπωση των νεφρών. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερκόπωσης, είναι οι δημιουργίες πετρών, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, λοιμώξεις και σε πολύ προχωρημένο βαθμό οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια.

Σε αυτή την περίπτωση το άτομο χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και φυσικά το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει την έντονη φοβία του θανάτου.

Σύνδεση με την οικογένειά

Ένα άλλο κλασικό παράδειγμα είναι του ατόμου που είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με την οικογένειά του αλλά για κάποιο λόγο, την αποχωρίζεται, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Αυτό το γεγονός θα δημιουργήσει πάλι υπερλειτουργία του δεύτερου κέντρου διότι αυτή τη φορά πλήττεται σοβαρά το ένστικτο της κοινωνικότητας. Αυτή η κατάσταση σύντομα θα δημιουργήσει υπερδραστηριότητα του εντερικού συστήματος η οποία εάν συνεχίσει για καιρό θα οδηγήσει σε σπαστική κολίτιδα ή και σε ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα.

Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει αποδοχή της καινούργιας κατάστασης και να βρεθεί μια καινούργια «οικογένεια» είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά.

Ανάλογα λοιπόν με το πιο ένστικτο και σε ποιο βαθμό πλήττεται, ανάλογη είναι η δυσλειτουργία του κέντρου και τα προβλήματα που αυτό προκαλεί στο σώμα μας

Έντονοι Υπαρξιακοί Φόβοι

Σε γενικές γραμμές, όταν το άτομο έχει έντονους υπαρξιακούς φόβους, πλήττονται τα νεφρά, όταν η γυναίκα έχει πρόβλημα σεξουαλικής φύσης, ή δεν θέλει να κάνει παιδιά, ή έχει φόβο να κάνει παιδιά, πλήττονται τα γυναικολογικά. Όταν υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την επικοινωνία, με την οικογένεια ή άλλους τότε συνήθως πλήττονται τα έντερα.

Πρέπει να θυμόμαστε ωστόσο ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται συνολική ανάλυση του προβλήματος. Φυσικά δεν καταλήγουμε και δεν εκφράζουμε σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε διάγνωση. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι προς δική μας χρήση για περαιτέρω και βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος μας και ενδεχομένως και των ανθρώπων που αγαπάμε.

ρωτα το ταρωτω

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles