Τα 7 Chakras | 1ο Chakra

Τσάκρα – Chakra

Τα ενεργειακά κέντρα (Τσάκρα ή Chakra) υπολογίζονται περίπου σε 88.000 σε όλο το σώμα μας. Από αυτά όμως, τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας. Μιάς και βρίσκονται σε σημεία κλειδιά και ρυθμίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και ως εκ τούτου και τις βασικές ποιότητές μας.

Πέρα των 7 βασικών κέντρων που υπάρχουν στο σώμα μας, υπάρχουν άλλα 5 + 1 ενεργειακά κέντρα τα οποία είναι έξω από το σώμα μας και ως εκ τούτου τα ονομάζουμε πνευματικά chakra.

Τι είναι τα ενεργειακά κέντρα ή chakra;

Πηγή ενεργειακής κίνησης. Η λέξη τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια («πράνα»). Επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας.

Ζωτική Ενέργεια

Τα τσάκρα προσλαμβάνουν ζωτική ενέργεια από τα λεπτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου. Από το περιβάλλον του, από το σύμπαν και από τη βάση κάθε εκδήλωσης και τη μετασχηματίζουν στις συχνότητες που χρειάζεται το φυσικό σώμα ή τα ενεργειακά σώματα για τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Ενέργεια στο Περιβάλλον

Επιπλέον εκπέμπουν ενέργεια στο περιβάλλον. Έτσι, μέσα από αυτό το ενεργειακό σύστημα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ανταλλαγής με τις δυνάμεις. Που λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντος, του σύμπαντος και της Δημιουργίας.

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα ενεργειακά κέντρα είναι οι πύλες με τις οποίες το άτομο απορροφά ζωτική ενέργεια από το σύμπαν για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί . Ταυτόχρονα εκπέμπει μέσω αυτών όλες τις ατομικές του ενέργειες πάλι προς το σύμπαν και το περιβάλλον του.

Η σημασία των τσάκρα

Η σημασία των τσάκρα στο σώμα μας είναι τόση, όση η ύπαρξη των πνευμόνων, της καρδιάς μας και όλων των ζωτικών μας οργάνων. Αυτές οι ενεργειακές δίνες περιστρέφονται με μια συγκεκριμένη συχνότητα για να διατηρήσουν υγιές το σώμα και το πνεύμα μας. Εάν για κάποιο λόγο υπάρξει κάποια διαταραχή, τότε η περιδίνηση των κέντρων διαστρεβλώνεται, αλλοιώνεται και σε κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να σταματήσει. Το αποτέλεσμα αυτής τη διαταραχής είναι η άμεση πρόκληση σοβαρών παθήσεων στην πνευματική και σωματική μας υγεία.

Πως μπλοκάρεται η λειτουργία των Τσάκρα

Η επιστήμη των Chakra, μας προσφέρει ίσως την μεγαλύτερη απόδειξη οτι κάθε ασθένεια προκαλείται από μια ψυχολογική αιτία. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στρέβλωση στην ομαλή λειτουργία των κέντρων είναι η πρόκληση βίαιων ψυχολογικών τραυμάτων και καταγραφών.

Σε ένα τέτοιο τραύμα, το κέντρο που αντιστοιχεί στο ανάλογο συναίσθημα, υπερλειτουργεί, ή υπολειτουργεί και σιγά σιγά σταματά να  θρέφει καταλλήλως τα ζωτικά όργανα με την ενέργεια που χρειάζονται για την συντήρησή τους, με αποτέλεσμα αυτά να τείνουν προς την κατάρρευση ή την δυσλειτουργία.
Θα δούμε παρακάτω στην ανάλυση του κάθε ενεργειακού κέντρου. Τι είναι αυτό που μπορεί να το διαταράξει και τι συνέπειες έχει στο σώμα του ατόμου.

1o Chakra

Ονομάζεται και Ρίζα, Βάση, Κουνταλίνι, Μουλαντάρα

Θέση – Βάση της Σπονδυλικής Στήλης, στο σημείο μεταξύ του πρωκτού και του κόκκυγα

Όργανα που σχετίζεται – Γεννητικά όργανα, Σπονδυλική Στήλη, οστά, δόντια, αίμα

Γενικότερη συσχέτιση – Τα Οστά και το αίμα

Διακυβερνά – Σταθερότητα, Αξιοπιστία, Ενότητα, θέληη για ζωή

Ρήμα που το χαρακτηρίζει – «Έχω»

Χρώμα – Κόκκινο

Στοιχείο – Γη

Το πρώτο Κέντρο βρίσκεται στο περίνεο. Μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων.

Το χρώμα του είναι το κόκκινο.

Το πρώτο κέντρο το λένε και ρίζα. Διότι είναι αυτό που κοιτάει προς τη γη και μας κρατάει δεμένους στο υλικό πεδίο και γενικότερα στην ενσάρκωσή μας. Εδώ είναι η έδρα της θέλησής μας για ζωή και για τους άντρες είναι το κέντρο της αναπαραγωγής τους και της γονιμότητάς τους. Το σπερματοζωάριο δημιουργείται στους όρχεις του άντρα, αφού κατέλθει από το έβδομο κέντρο, στη κορυφή της κεφαλής του, ως ηλεκτρικό φορτίο. Ως εκ τούτου ο άντρας υλοποιεί αφού μετατρέπει ένα ηλεκτρικό φορτίο σε υλική μάζα.

Το κέντρο αυτό μπορεί να μπλοκαριστεί ή να φτάσει σε σημείο ανισορροπίας όταν το άτομο, δεν επιθυμεί να ζει. Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα ένα άτομο που περνάει μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή του, π.χ. οικονομική καταστροφή, απώλεια συγγενών ή αγαπημένων ανθρώπων ή μια βαθιά απογοήτευση, κινδυνεύει να σταματήσει να θέλει να ζει και να έχει τάση φυγής.

Αυτομάτως, τότε το πρώτο κέντρο λαμβάνει την εντολή μας που είναι «δεν θέλω να ζήσω» και αρχίζει και αποσυνδέει τις ρίζες του από τη γη. Ακολουθεί απλά τις εντολές μας.

Τι συνεπάγεται όμως αυτό στο υλικό μας σώμα;

Πλήττεται ο σκελετός μας και το αίμα μας. Τα οποία είναι η βάση που μας διατηρεί στη ζωή. Άρα δημιουργούνται προβλήματα στα οστά μας ή στο αίμα μας. Αναλόγως με το πόσο έντονη είναι η επιθυμία μας να φύγουμε από τη ζωή, ανάλογης σοβαρότητας θα είναι και τα προβλήματα τα οποία θα μας δημιουργηθούν. Ας θυμόμαστε ωστόσο ότι ο οργανισμός μας απλά εκτελεί τις εντολές μας, του λέμε ότι δε θέλουμε να ζήσουμε κι αυτός παίρνει τα μέτρα για να πάψουμε να ζούμε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, οι οποίες είναι και οι πιο δύσκολες. Πρέπει να βοηθήσουμε το άτομο να επιθυμήσει εκ νέου να ζήσει. Αυτό όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο να συμβεί εφόσον οι παθήσεις που έχουν ήδη εκδηλωθεί. Συνήθως δημιουργούν μια ακόμα βαθύτερη επιθυμία για φυγή με αποτέλεσμα η ασθένεια συνεχώς να διογκώνεται και να επιδεινώνεται. Για αυτό, εξάλλου, αυτές οι παθήσεις είναι και οι πιο δύσκολα θεραπεύσιμες.

Πώς μπορείς όμως να κάνεις έναν άνθρωπο να επιθυμήσει εκ νέου να ζήσει;

Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση, διότι ανάλογα με το πρόβλημα του ατόμου χρειάζεται ανάλογη βοήθεια.

Πάντως οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτά τα θέματα νιώθουν είτε ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα για αυτούς προβλήματα, είτε ότι οι ίδιοι δεν νιώθουν πλέον χρήσιμοι, για την οικογένεια, για την κοινωνία κ.ο.κ. Άρα η ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και η ενασχόληση των ατόμων αυτών με φιλανθρωπικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά ζητήματα είναι κλειδί για την ίασή τους.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε ανθρώπους με αυτού του τύπου προβλήματα είναι να τους φέρεσαι σαν να είναι ανίκανοι ή προβληματικοί. Αυτό θα αποβεί κατά πάσα πιθανότητα μοιραίο. Καλό είναι λοιπόν να κάνουμε τη ζωή τους όσο το επιτρέπει η εκάστοτε περίσταση να μοιάζει με φυσιολογική, να τους αφήνουμε να κάνουν τις δουλειές τους ή οτιδήποτε μπορεί να τους προσφέρει την αίσθηση της χρησιμότητας.

Στους άντρες, η ίδια έλλειψη επιθυμίας για τη ζωή, μπορεί να τους κάνει στείρους. Διότι, αφού δεν θέλεις να ζεις, δεν επιθυμείς ούτε να επεκτείνεις τη ζωή σου διαμέσου του παιδιού σου. Για άλλη μια φορά το σώμα υπακούει τις εντολές σου.

Αυτό που θα πρέπει να προσθέσουμε για το πρώτο κέντρο, είναι ότι εκεί βρίσκεται και η πηγή της απόλυτης αρχέγονης δύναμης, η δύναμη της Κουνταλίνι όπως τη λένε στην Ινδία.

ρωτα το ταρωτω

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles