Τα 7 Chakras | 3ο Chakra

Τσάκρα – Chakra

Τα ενεργειακά κέντρα (Τσάκρα ή Chakra) υπολογίζονται περίπου σε 88.000 σε όλο το σώμα μας. Από αυτά όμως, τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας. Μιας και βρίσκονται σε σημεία κλειδιά και ρυθμίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και ως εκ τούτου και τις βασικές ποιότητές μας.

Πέρα των 7 βασικών κέντρων που υπάρχουν στο σώμα μας, υπάρχουν άλλα 5 + 1 ενεργειακά κέντρα τα οποία είναι έξω από το σώμα μας και ως εκ τούτου τα ονομάζουμε πνευματικά chakra.

Τι είναι τα ενεργειακά κέντρα ή chakra;

Πηγή ενεργειακής κίνησης. Η λέξη τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια («πράνα»). Επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας.

Ζωτική Ενέργεια

Τα τσάκρα προσλαμβάνουν ζωτική ενέργεια από τα λεπτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου. Από το περιβάλλον του, από το σύμπαν και από τη βάση κάθε εκδήλωσης και τη μετασχηματίζουν στις συχνότητες που χρειάζεται το φυσικό σώμα ή τα ενεργειακά σώματα για τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Ενέργεια στο Περιβάλλον

Επιπλέον εκπέμπουν ενέργεια στο περιβάλλον. Έτσι, μέσα από αυτό το ενεργειακό σύστημα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ανταλλαγής με τις δυνάμεις. Που λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντος, του σύμπαντος και της Δημιουργίας.

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα ενεργειακά κέντρα είναι οι πύλες με τις οποίες το άτομο απορροφά ζωτική ενέργεια από το σύμπαν για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί . Ταυτόχρονα εκπέμπει μέσω αυτών όλες τις ατομικές του ενέργειες πάλι προς το σύμπαν και το περιβάλλον του.

Η σημασία των τσάκρα

Η σημασία των τσάκρα στο σώμα μας είναι τόση, όση η ύπαρξη των πνευμόνων, της καρδιάς μας και όλων των ζωτικών μας οργάνων. Αυτές οι ενεργειακές δίνες περιστρέφονται με μια συγκεκριμένη συχνότητα για να διατηρήσουν υγιές το σώμα και το πνεύμα μας. Εάν για κάποιο λόγο υπάρξει κάποια διαταραχή, τότε η περιδίνηση των κέντρων διαστρεβλώνεται, αλλοιώνεται και σε κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να σταματήσει. Το αποτέλεσμα αυτής τη διαταραχής είναι η άμεση πρόκληση σοβαρών παθήσεων στην πνευματική και σωματική μας υγεία.

Πως μπλοκάρεται η λειτουργία των Τσάκρα

Η επιστήμη των Chakra, μας προσφέρει ίσως την μεγαλύτερη απόδειξη οτι κάθε ασθένεια προκαλείται από μια ψυχολογική αιτία. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στρέβλωση στην ομαλή λειτουργία των κέντρων είναι η πρόκληση βίαιων ψυχολογικών τραυμάτων και καταγραφών.

Σε ένα τέτοιο τραύμα, το κέντρο που αντιστοιχεί στο ανάλογο συναίσθημα, υπερλειτουργεί, ή υπολειτουργεί και σιγά σιγά σταματά να  θρέφει καταλλήλως τα ζωτικά όργανα με την ενέργεια που χρειάζονται για την συντήρησή τους, με αποτέλεσμα αυτά να τείνουν προς την κατάρρευση ή την δυσλειτουργία.
Θα δούμε παρακάτω στην ανάλυση του κάθε ενεργειακού κέντρου. Τι είναι αυτό που μπορεί να το διαταράξει και τι συνέπειες έχει στο σώμα του ατόμου.

3o Chakra

Ονομάζεται και – Ηλιακό Πλέγμα, Μανιπούρα

Θέση – Η περιοχή του Στομάχου (ανάμεσα από τον Αφαλό και το Διάφραγμα)

Όργανα που σχετίζεται – Πάγκρεας, Συκώτι, Στομάχι,

Γενικότερη συσχέτιση – Μεταβολισμός και Πέψη

Διακυβερνά – Ενέργεια, Δύναμη, Θέληση, Συναίσθημα

Ρήμα που το χαρακτηρίζει – «Μπορώ»

Χρώμα – Κίτρινο

Στοιχείο – Φωτιά

Το τρίτο κέντρο βρίσκεται μία παλάμη πάνω από τον αφαλό.

Το χρώμα του είναι το κίτρινο. Αυτό το κέντρο είναι η έδρα των συναισθημάτων μας. Επίσης, αυτό το κέντρο είναι το σημείο από όπου συνδεόμαστε με τους συνανθρώπους μας. Είναι η πόρτα μας στο σύμπαν.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν βρισκόμαστε σε μια δυσάρεστη κατάσταση δημιουργείται κόμπος στο στομάχι μας, ή όταν έχουμε ένα ισχυρό προαίσθημα, η αίσθηση ξεκινάει από το στομάχι.

Συναισθηματική ανισορροπία

Αυτό το κέντρο μπορεί να υποστεί δυσλειτουργία όταν το άτομο έχει συναισθηματική ανισορροπία ή έχει ανισόρροπες σχέσεις με το περιβάλλον του. Εάν ένα άτομο έχει πολύ συσσωρευμένο θυμό, πικρία, στρες, απογοήτευση κ.α. τότε το κέντρο θα δυσλειτουργήσει.

Εάν ένα άτομο υπόκειται σε ενεργειακή αφαίμαξη, τότε πάλι το κέντρο σταδιακά θα δυσλειτουργήσει και θα αλλοιωθεί.

Το κέντρο αυτό επηρεάζει κατά κύριο λόγο το πεπτικό σύστημα και όλα τα όργανά του – συκώτι (θυμός), στομάχι (άγχος), χολή (πικρία) πάγκρεας (απογοήτευση). Παραθέτουμε ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί στη καθημερινότητά μας.

Θυμός

Ένας άνθρωπος, λόγω διαφόρων γεγονότων που έχουν συμβεί στη ζωή του και νιώθει ότι έχει αδικηθεί, νιώθει θυμό. Αντί λοιπόν να τον εκφράζει  το συγκρατεί και τον συσσωρεύει μέσα του. Όταν αισθανόμαστε θυμό συνήθως συμβαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα για να μας τον αυξήσουν περαιτέρω και τελικάνα τον εκφράσουμε. Το όργανο που ανταποκρίνεται στο θυμό, είναι το συκώτι,το οποίο λαμβάνει το μήνυμα ότι υπάρχει υπερβολική έξαρση θυμού και με τη σειρά του προσπαθεί να βρει τρόπους εκτόνωσης για να μη πληγεί συνολικά ο άνθρωπος. Δημιουργεί λοιπόν στο άτομο τάσεις προς το αλκοόλ διότι μέσω του αλκοόλ το συκώτι γνωρίζει ότι η συνείδησή μας κάμπτεται. Έτσι, ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκδηλωθεί επιτέλους ο συσσωρευμένος θυμός.

Πράγματι, υπό την επίρρεια του αλκοόλ, ο άνθρωπος γίνεται πιο εκφραστικός και έτσι εκφράζει μεταξύ των άλλων και τον θυμό του. Στην αρχή αυτό συμβαίνει σε ήπια μορφή. Καθώς όμως η επίρρεια του οινοπνεύματος περνά, τότε επιστρέφει πάλι στην πρότερη θέση του.

Η ανάγκη του θυμωμένου ατόμου όμως για έκφραση θα το οδηγήσει και πάλι στο να καταναλώσει αλκοόλ. Εάν αυτό επαναληφθεί πολλές φορές, τότε έχουμε το σύνηθες φαινόμενο του εθισμού και κατ’ επέκταση του αλκοολισμού.

Συσσωρευμένο Θυμό

Εάν το άτομο δεν διαπιστώσει εγκαίρως τον συσσωρευμένο θυμό του και συνεχίζει να τον εκφράζει μέσω του ποτού, τότε θα μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Το ίδιο το ποτό θα του προκαλεί ακόμα περισσότερο θυμό και ενοχές προς τον εαυτό του, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη συσσώρευση θυμού, πολύ μεγαλύτερη χρήση οινοπνεύματος για να εκτονώνεται αυτός ο θυμός και τελικά το συκώτι θα φτάσει σε υπερκόπωση και το άτομο σταδιακά μπορεί να οδηγηθεί στην κίρρωση ήπατος.

Βασικό στοιχείο λοιπόν εδώ είναι να εξετάσουμε την πηγή του θυμού του και να αποκαταστήσουμε την αυτοέκφρασή του.

Ας πάρουμε όμως κι άλλο ένα παράδειγμα. Κάποιο άτομο, καθώς βρίσκεται με κάποιο φιλικό η συγγενικό πρόσωπο, απομυζάται η ενέργειά του. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι διαμέσου των ρόλων ελέγχου προσπαθούν (ασυνείδητα συνήθως) να απομυζήσουν ενέργεια από το περιβάλλον τους. Όσο η ενέργεια  εξέρχεται βίαια από το ηλιακό πλέγμα και δεν εισέρχεται εκ νέου, το άτομο αρχίζει να νιώθει ότι αποδυναμώνεται και πράγματι αποδυναμώνεται ελλείψει ζωτικής ενέργειας. Ασυνείδητα λοιπόν προσπαθεί να αποφεύγει τη συνάντηση με τον άνθρωπο με τον οποίο αισθάνεται έτσι.

Όταν αυτό είναι εφικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν όμως δεν είναι εφικτό, είτε γιατί είναι συγγενής, είτε γιατί είναι συνάδελφος είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η συνεχής απώλεια ενέργειας θα οδηγήσει σε μεγάλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οφείλουμε να απομακρυνθούμε από τέτοιες σχέσεις ή εάν αυτό δεν γίνεται, μπορούμε να καταφύγουμε σε διαφόρων ειδών προστασίες. Η πιο απλή προστασία είναι απλά να σταυρώνουμε τα χέρια μας με τέτοιον τρόπο ώστε να τοποθετηθούν πάνω στο ηλιακό πλέγμα (κίνηση που πολλές φορές την κάνουνε ασυνείδητα για να προστατευτούμε από τέτοια φαινόμενα).

ρωτα το ταρωτω

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles