Τα 4 Στοιχεία του Ανθρώπου

Τα 4 στοιχεία του Ανθρώπου. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, φαίνεται καθαρά ότι την ανθρώπινη ζωή προσδιορίζει, καθορίζει και κυβερνάει μια τετραπλή σύσταση. Είναι το φυσικό σώμα του ανθρώπου, το αστρικό σώμα η ψυχή και το πνεύμα.

Τα στοιχεία

Από αυτή τη τετραπλή σύσταση του ανθρώπου όπως μας τη παραδίδει η εσωτερική παράδοση μόνο ένα από τα τέσσερα στοιχεία είναι υλικό και ορατό. Απευθύνεται στις αισθήσεις και μπορούμε να το συλλάβουμε νοητικά και αισθητικά. Αυτό είναι το φυσικό σώμα που αποτελεί ένα σύμπλεγμα οργάνων. Η δεύτερη αρχή είναι το αιθέριο (ή αστρικό σώμα). Είναι ενδιάμεσο και βρίσκεται μεταξύ του φυσικού σώματος και της ψυχής. Το τρίτο στοιχείο είναι η ψυχή. Αποτελεί και τη βαθύτερη ουσία του ανθρώπου. Τέλος, το τέταρτο στοιχείο είναι το απόλυτο πνεύμα. Αυτά τα στοιχεία μπορούμε να τα ονομάσουμε με την έκφραση «κόσμος» ή «πεδίο», δηλαδή φυσικό πεδίο, αστρικό πεδίο, ψυχικό πεδίο και πνευματικό πεδίο.

Ο Άνθρωπος

Κάθε άνθρωπος όμως περικλείει μέσα του μια δική του ενέργεια. Η οποία έχει τη τάση να βγει προς τα έξω. Είναι αυτό που οι αποκρυφιστές ονομάζουν «φως». Η παράδοση που μας άφησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι λέει ότι οποιαδήποτε συσσωμάτωση ατόμων που αποτελεί ένα δικό της σύνολο. Δηλαδή ένα κομμάτι πέτρας ή μετάλλου, ένα οποιαδήποτε φυτό, ένα ζώο, ένα μυρμήγκι, όλα μες τη ζωή και μέσα στη φύση, έχουν εκτός από το φυσικό σώμα τους και ένα δεύτερο αόρατο σώμα. Σώμα το οποίο αποτελείται από μια αιθέρια σύσταση. Αυτό το σώμα διαπερνάει το φυσικό σώμα και του δίνει ζωή. Έτσι, σύμφωνα με τους μεγάλους αποκρυφιστές ο φυσικός κόσμος, τα ηλιακά συστήματα, η γη, η πανίδα και η χλωρίδα της, ολόκληρο το σύμπαν  με μια λέξη λούζεται κυριολεκτικά, μέσα σε αυτήν την παγκόσμια αστρική ουσία.

Αυτή διαπερνάει και τις τέσσερις καταστάσεις της ύλης με τον ίδιο περίπου τρόπο. Όπως ο ηλεκτρισμός ξαπλώνεται πάνω σε μια μεταλλική μάζα ή σε ένα καλό αγωγό του ρεύματος. Κάθε άνθρωπος λοιπόν χάρη στο αιθέριο σώμα του το οποίο αποτελεί ένα κομμάτι του παγκόσμιου αιθέριου στοιχείου, βρίσκεται σε απόλυτη σχέση και επικοινωνία με ολόκληρο το αστρικό πεδίο. Με αυτό τον τρόπο επικοινωνεί και συγγενεύει το αιθέριο σώμα του με όλα τα αιθέρια σώματα των άλλων ανθρώπων. Των ζώων, των φυτών, των πραγμάτων, της ζωής ολόκληρης.

Ο Μικρόκοσμος και ο Υδράργυρος……

Αυτό σημαίνει ότι ο μικρόκοσμος του ανθρώπου έχει μια απόλυτη αναλογία. Αναλογία προς το μακρόκοσμο του σύμπαντος. Το άπειρο περνάει μέσα από το πεπερασμένο και το πεπερασμένο μέσα από το άπειρο. Μπορούμε να φανταστούμε αυτό το παράδειγμα!

Φαντάσου το σύμπαν μια τεράστια στρογγυλή μπάλα υδράργυρου από την οποία ξεκολλάνε, διασκορπίζονται κάθε φορά, ελάχιστες μικρές σφαίρες υδράργυρου. Αυτές είναι οι άνθρωποι. Η μεγάλη σφαίρα του υδραργύρου είναι το σύμπαν. Ο άνθρωπος απομακρύνεται από το σύμπαν.  Μετά τη γέννηση του, κυλάει μέσα στο σύμπαν, αλλά δίπλα από το αστρικό πεδίο του σύμπαντος. Σε απόλυτη σχέση με το σύμπαν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κάποια στιγμή, μαγνητικά, το σύμπαν – μάνα, ο μεγάλος όγκος του υδράργυρου, έλκει μαγνητικά με τη διαδικασία του θανάτου το ίδιο το άτομο! Αυτό επιστρέφει και πάλι. Στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε. Επιστρέφει στη μεγάλη μήτρα της πρώτης αιώνιας αρχής του σύμπαντος. Του θείου σχεδίου, και των τόσων άλλων ονομάτων που έδωσαν στην έννοια «θεός», οι μεγάλοι δάσκαλοι του αποκρυφισμού.

Επίλογος…..

Έτσι , σύμφωνα και με τα λεγόμενα του περίφημου Ερμή του Τρισμέγιστου: «ότι είναι επάνω είναι ακριβώς όπως είναι αυτό που είναι κάτω». Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο μεγάλος ιεροφάντης του αποκρυφισμού!  Ο άνθρωπος και το σύμπαν, έχουν προέλθει από μια μοναδική αιτία. Από μια Αρχή. Είναι απολύτως ανάλογα μεταξύ τους και αντανακλούν τις ιδιότητες του Απόλυτου Όντος. Σε άλλες θρησκευτικές διαλέκτους, αυτό είναι ο «ΘΕΟΣ».

Άρθρο της Άννας Αλεξανδράκη

Θες να μάθεις για το Εκκρεμές Μαντείας; Δες ΕΔΩ

Μέντιουμ Μελλοντολόγος Άρης. Το πιο Αξιόπιστο Μέντιουμ. 

Για Αξιόπιστες και Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας δείτε ΕΔΩ

Δείτε τις Αστρολογικές Προβλέψεις για τον Δεκέμβριο ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles