Η μετενσάρκωση στην καθημερινότητα

Σίγουρα παρατηρούμε τις αρχές της μετενσάρκωσης παντού στη ζωή. Στους κύκλους της φύσης, στην ημέρα και στη νύχτα, στην κυκλική κίνηση του ήλιου, της γης, του φεγγαριού και του ηλιακού συστήματος. Βλέπουμε επίσης τις αρχές της μετενσάρκωσης που αντανακλάται γύρω μας στην καθημερινότητα. Ένα φυτό που μεγαλώνει και στη συνέχεια πεθαίνει και απελευθερώνει τους σπόρους του. Στη συνέχεια, οι σπόροι πέφτουν στη γη, αρχίζουν να φυτρώνουν και η νέα ζωή ξαναγεννιέται.

Η μετενσάρκωση ή η αναγέννηση της ενέργειας συμβαίνει κάθε μέρα σε διάφορα σχήματα και μορφές. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που για πολλούς από εμάς η μετενσάρκωση είναι κάτι διαισθητικό. Κάτι που αντηχεί την ίδια τη φύση, την ίδια την ουσία της ζωής. Βλέπουμε επίσης ότι η ζωή μας και τα πάντα γύρω μας ακολουθούν ένα μοτίβο. Ένα μοτίβο αλλαγής, ανάπτυξης, μετασχηματισμού και εξέλιξης.

Βλέπουμε ότι όλη η ζωή περνάει μια διαδικασία ωρίμανσης με διαφορετικούς ρυθμούς και διαφορετικές ταχύτητες. Έτσι, η διαδικασία ωρίμανσης της ψυχής μέσω της διαδικασίας μετενσάρκωσης ακούγεται εξίσου ενστικτωδώς και θεμελιωδώς σωστή. Ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ωρίμανσης στη ζωή.

Ορισμένοι από εμάς έχουμε βιώσει εξαιρετικά συναισθήματα, αναμνήσεις και αισθήσεις που δείχνουν μια τόσο μυστηριώδη εμπειρία. Μέσα από αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε πολλά διαφορετικά σημάδια. Κάποια που ίσως δείχνουν ότι έχετε αγγίξει την “άλλη πλευρά”.

μέντιουμ άρης

Οι προηγούμενες ζωές και η ψυχή

“Το δόγμα της μετεμψύχωσης είναι δεν είναι ούτε παράλογο ούτε άχρηστο… Δεν είναι πιο περίεργο να γεννιέται κανείς δύο φορές από ότι μία φορά. Όλα στη φύση είναι ανάσταση” Βολταίρος

Γνωστή και ως «μετεμψύχωση», η μετενσάρκωση και η έννοια των προηγούμενων ζωών υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τέτοιες έννοιες υπάρχουν στις αρχαίες κελτικές, ελληνικές, ασιατικές και ινδικές παραδόσεις. Σήμερα, περίπου το 51% του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύει σε κάποια μορφή μετά θάνατον ζωής. Ταυτόχρονα περίπου το 7% πιστεύει ότι είμαστε τελικά μετενσαρκωμένοι.

Μια από τις πιο συχνές πεποιθήσεις της μετενσάρκωσης είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν ζήσει πολλές ζωές πριν. Μερικές φορές μπορούμε να θυμόμαστε αυτές τις προηγούμενες ζωές. Αυτές τις προηγούμενες ζωές μας, τείνουμε να τις ταυτίζουμε με τις επεκτάσεις του εαυτού μας και του εγώ μας.

Ωστόσο η μετενσάρκωση ενός «ατομικού εαυτού» είναι δυνατή στο βαθμό που πιστεύετε ότι η αίσθηση του «εαυτού» – του εγώ σας – είναι πραγματική. Στην πραγματικότητα, το «εγώ» είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο. Παρόλο που οι ταυτότητες και οι αισθήσεις του εαυτού μας αλλάζουν συνεχώς, υπάρχει κάτι που παραμένει το ίδιο.

Υπάρχει κάτι μέσα μας που είναι σταθερό και συνεχές και αυτό είναι η συνείδηση. Είναι αυτή η συνείδηση που χρησιμεύει ως εμπειρογνώμονας και παρατηρητής της ζωής. Επίσης είναι αυτή που μπορούμε να αναφέρουμε ως ψυχή μας. Αυτή η κατανόηση της μετενσάρκωσης μοιάζει πολύ με αυτή της βουδιστικής ιδέας. Η βουδιστική ιδέα αναφέρει ότι η ενέργεια συνεχίζεται αλλά το άτομο εξαφανίζεται.

Έτσι, αν και δεν είναι ανάγκη “εσύ” ή “εγώ” να έχουμε βιώσει τη μετενσάρκωση και τις προηγούμενες ζωές, η αιώνια παρούσα ψυχική ουσία μέσα μας την έχει βιώσει.

Σημάδια που δείχνουν ότι η ψυχή σας έχει μετενσαρκωθεί

Όταν καταλαβαίνουμε τη μετενσάρκωση ως διαδικασία ωρίμανσης ή εξέλιξης της ενέργειας, σημαίνει ότι ορισμένοι από εμάς έχουμε βιώσει διαισθητικά, διαφορετικά πράγματα στη ζωή μας. Αυτά τα διαφορετικά πράγματα αντανακλούν την ηλικία της ενέργειας που είναι γνωστή ως ψυχή μας. Πιστεύεται ότι πολλά από τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά, εμπειρίες και δυνατότητες σε αυτή τη ζωή αντανακλούν το τι έχουμε ζήσει σε άλλες ζωές. Θεωρείται ότι όσο ωριμάζουμε, τόσο πιο ταλαντούχοι γινόμαστε σε ορισμένους τομείς της ζωής.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε πιθανώς μετενσαρκωθεί. Ορισμένοι από εμάς έχουν περάσει από αυτόν τον κύκλο περισσότερο από άλλους και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν πολλά από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. Επαναλαμβανόμενα όνειρα

Τα όνειρα είναι αντανακλάσεις του ασυνείδητου. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα μπορεί μερικές φορές να σημαίνουν τραύμα, φόβο ή ζητήματα που ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να επεξεργαστεί. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα μπορούν επίσης να είναι αντανακλάσεις προηγούμενων εμπειριών της ζωής.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει συγκεκριμένα γεγονότα, έχουν δει συγκεκριμένους ανθρώπους ή έχουν πάει σε συγκεκριμένα μέρη. Συχνά στα όνειρά τους αισθάνονται πρόσωπα, μέρη και πράγματα πολύ οικεία. Για παράδειγμα, έχω συχνά, επαναλαμβανόμενα όνειρα ενός κάστρου του 15ου αιώνα. Κάθε φορά έχω ένα ξεχωριστό συναίσθημα που γνωρίζω πολύ καλά. Στην τωρινή ζωή μου όμως, δεν έχω δει ούτε έχω επισκεφθεί αυτό το κάστρο.

ονειροκριτης ταρωτω oneirokritis taroto
ονειροκριτης ταρωτω oneirokritis taroto
2. Αναμνήσεις εκτός τόπου

Υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις μικρών παιδιών που έχουν αναμνήσεις, οι οποίες αργότερα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα παράξενες. Ενώ οι αναμνήσεις εκτός τόπου μπορεί να οφείλονται σε απλές φαντασιώσεις, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι οι αναμνήσεις εκτός τόπου θα μπορούσαν να αποκαλύψουν συνδέσεις με προηγούμενες ζωές.

3. Ισχυρή διαίσθηση

Η διαίσθηση είναι η ικανότητα εξισορρόπησης του συνειδητού και ασυνείδητου του μυαλού μας και η αξιοποίηση των βαθύτερων πηγών της αρχικής σοφίας και της έμφυτης γνώσης. Λέγεται ότι όσο περισσότερο ωριμάζουμε, τόσο ερχόμαστε πιο κοντά στην επιστροφή στην «πηγή» (γνωστή και ως νιρβάνα, αιωνιότητα, ενότητα) από την οποία προέρχονται οι ψυχές μας.

4. Déjà vu 

Όλοι έχουμε βιώσει déjà vu κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι αυτό το παράξενο συναίσθημα που με κάποιο τρόπο έχουμε ήδη βιώσει ή ζήσει μια στιγμή. Συχνά το déjà vu έρχεται αυθόρμητα και προκαλείται από μυρωδιές, ήχους, αξιοθέατα, γεύσεις και διάφορες άλλες αισθήσεις. Ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το déjà vu είναι νευρολογική ασάφεια, άλλοι υποστηρίζουν ότι το déjà vu αντικατοπτρίζει τη δυνατότητα άλλων διαστάσεων (δηλαδή των παράλληλων συμπάντων). Τέλος κάποιοι πιστεύουν ότι το déjà vu αποκαλύπτει εμπειρία προηγούμενης ζωής.

5. Ενσυναίσθηση

Με τον όρο “ενσυναίσθηση” εννοούμε κατά κάποιο τρόπο την απορρόφηση των συναισθημάτων και σε μερικές περιπτώσεις των φόβων που περιβάλλουν ή βιώνουν ή αισθάνονται άλλοι. Η απορρόφηση των συναισθημάτων των άλλων μπορεί να θεωρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις ως μια ψυχολογική μορφή αποφυγής και παράκαμψης των δικών μας προβλημάτων. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημάδι μιας ψυχής που έχει υποστεί πολλές προηγούμενες μετενσαρκώσεις και έχει εξευγενιστεί. Έτσι ξεπερνάει τον ατομικό εαυτό και τα προβλήματά του και να επεκτείνεται σε άλλους.

6. Ενόραση

Επίσης γνωστή ως «μελλοντολογία» ή “πρόβλεψη του μέλλοντος”, η ενόραση είναι η δυνατότητα απόκτησης πληροφοριών σχετικά με μελλοντικά γεγονότα που συνήθως δεν είναι διαθέσιμα. Η αναγνώριση αυτών των πληροφοριών μπορεί να βιωθεί μέσα από οράματα, σωματικές αισθήσεις και συναισθήματα καθώς και σε όνειρα. Ενώ επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται, η ενόραση είναι μια πολύ πραγματική εμπειρία και μπορεί να υποδείξει την ωρίμανση μιας ενέργειας που έχει περάσει από προηγούμενες ζωές.

7. Αναδρομή στο παρελθόν

Το παραπάνω γνώρισμα είναι το ακριβώς αντίθετο της ενόρασης και αναφέρεται στην ικανότητα να αποκτά κανείς πληροφορίες, που συνήθως δεν είναι διαθέσιμες, για παρελθόντα γεγονότα. Αυτά τα γεγονότα του παρελθόντος θα μπορούσαν να είναι στην τωρινή ζωή του ατόμου ή σε κάποιο μακρινό παρελθόν. Φυσικά, η αναδρομή, σε αντίθεση με την ενόραση, δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ή να επαληθευτεί, ωστόσο, για όσους το έχουν πραγματικά δοκιμάσει (και μπόρεσαν να το επαληθεύσουν), αυτή η ικανότητα θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι μετενσάρκωσης.

8. Νιώθεις μεγαλύτερος/η από την ηλικία σου

Μερικοί άνθρωποι είναι συνεχώς «νέοι στην καρδιά» ακόμα και στις μεταγενέστερες ζωές τους και με τον ίδιο τρόπο κάποιοι άλλοι φαίνεται να έχουν γεννηθεί πολύ πιο ώριμοι. Η εμπειρία του αισθήματος μεγαλύτερης ηλικίας από την ηλικία σας αντανακλάται και συνδέεται με το γεγονός ότι έχετε μετενσαρκωθεί πολλές φορές.

Πιστεύεται οτι αν έχετε μετενσαρκωθεί λίγες φορές στη γη, αυτό θα αντανακλάται στην ηλικία της ενέργειάς σας και σε αυτή τη ζωή θα εμφανίζετε πολλά πρωτόγονα και παιδικά χαρακτηριστικά. Εάν, ωστόσο, η ψυχική σας ενέργεια έχει μετενσαρκωθεί πολλές φορές, θα εμφανίσετε πολλά ώριμα χαρακτηριστικά. Εάν νιώθετε μεγαλύτερος/η από την ηλικία σας, μπορεί να είστε απλά μια ώριμη ή παλιά ψυχή.

9. Έχετε μια μεγάλη αγάπη, ενδιαφέρον ή έφεση για ορισμένους πολιτισμούς ή χρονικές περιόδους και περιβάλλοντα

Λέγεται ότι η ύπαρξη μιας μεγάλης, ανεξήγητης έλξης για ορισμένους πολιτισμούς ή χρονικές περιόδους είναι ένα είδος “υπολείμματος” από το παρελθόν που θυμίζει ένα συγκεκριμένο τόπο, πολιτισμό ή περιβάλλον που η ψυχή σας μπορεί να έχει βιώσει σε προηγούμενες ζωές.

10. Ανεξήγητοι φόβοι ή φοβίες

Όπως τονίσαμε στο τελευταίο σημείο, πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένες μνήμες ή εμπειρίες μπορούν να περάσουν ή να αφήσουν “υπολείμματα” στην παιδική μας ηλικία και την ενηλικίωση μας. Αυτό είτε είναι αλήθεια είτε είναι απλώς μια μορφή παράκαμψης του προβλήματος. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι μπορούμε να βιώσουμε τις αντανακλάσεις των προηγούμενων τραυμάτων στις δικές μας ζωές με τη μορφή ανεξήγητων φόβων και φοβιών. Τέτοιες φοβίες μπορεί να είναι ο φόβος του πνιγμού, ο φόβος ορισμένων ειδών ζώων, ο φόβος ορισμένων τόπων, ο φόβος συγκεκριμένων αριθμών, χρωμάτων, αντικειμένων κ.ο.κ.

11. Νιώθετε οτι αυτή η γη δεν είναι η δική σας

Η λαχτάρα για να βρείτε το “σπίτι” σας μπορεί να θεωρηθεί ως μια αντανάκλαση της επιθυμίας επιστροφής στην “πηγή” (ενότητα, συνείδηση, θεότητα). Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αυτή τη λαχτάρα σαν έναν αθλητή που τρέχει μια μακρά κούρσα και λαχτάρα για να φτάσει στη «γραμμή τερματισμού». Με τον ίδιο τρόπο, οι ψυχές που έχουν μετενσαρκωθεί πολλές φορές εκφράζουν αυτή τη βασική ανάγκη για τελική ολοκλήρωση του κύκλου τους και επιστροφή στο “σπίτι”.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles