Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά

Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά. Το τι τρώμε και το πόση ποσότητα καταναλώνουμε από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Οι ερευνητές εξηγούν περισσότερα.

Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά | Η Έρευνα

Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά. Οι μελέτες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι το τι τρώμε επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το με ποιον τρώμε παρέα. Η πιο πρόσφατη έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι η πιθανότητα μιας ολίσθησης στη δίαιτα» ήταν 60% πιθανότερη, όταν τρώμε με άλλους. Η έρευνα ακολούθησε 150 ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να κρατήσουν μακριά τα επιπλέον κιλά για έναν χρόνο, μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, η οποία κατέγραφε τι και πού έτρωγαν.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να περιορίσουν τις θερμίδες τους και ήταν πιο πιστοί στη διατήρηση της διατροφή τους, όταν έτρωγαν μόνοι. Η εργασία, με τον πειρασμό των γλυκών για τα γενέθλια κάποιου, οδήγησε σε πιθανότητα 40% για «απιστία» στη δίαιτα. Το αυτοκίνητο ήταν το ασφαλέστερο μέρος, με πιθανότητα μόνο 30% για υπεκατανάλωση φαγητού.

Ρώτα το Ταρωτώ

Ρώτα το Ταρωτώ ότι σε απασχολεί και η Αθηνά σου απαντά!

Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά | Το συμπέρασμα

Αλλά το πιο ενοχλητικό συμπέρασμα της έρευνας, είναι ότι το δείπνο με την οικογένεια ή με τους φίλους μας θα μπορούσε να μας κάνει να τρώμε περισσότερο: διαπίστωσε ότι η κατανάλωση φαγητού με παρέα οδηγεί σε αυξημένες κατά 44% μερίδες και οι συμμετέχοντες έτρωγαν περισσότερο λίπος από ό, τι όταν έτρωγαν μόνοι. Ο επικεφαλής ερευνητής, John de Castro, υποστήριξε. Τρώγοντας μόνοι θα μπορούσαμε να μειώσουμε την πρόσληψη θερμίδων. Να βελτιώσουμε τη διατροφή μας.

Στην δίαιτα βοηθά η μοναξιά | Τα γεύματα με την σχέση μας!

Μια άλλη μελέτη, έδειξε ότι τα γεύματα που καταναλώνονται με το έτερον ήμισυ και την οικογένεια είχαν περισσότερες θερμίδες και τρώγονταν γρήγορα! Εκείνα με φίλους ήταν εξίσου μεγάλα, αλλά διήρκεσαν περισσότερο. Αυτό ίσχυε για όλα τα γεύματα της ημέρας. Μολονότι υπήρχαν άνδρες στο τραπέζι, οι γυναίκες είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο. Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι το φαγητό με φίλους ή την οικογένεια είναι μία από τις χαρές της ζωής, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το βάρος ή τη δίαιτά μας, θα πρέπει να τρώμε μόνοι μας;

Φαίνεται ότι στο φαγητό αντιγράφουμε τους άλλους. Έρευνα έδειξε ότι όσοι γευματίζουν με έναν υπέρβαρο φίλο, τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο. Η λύση δεν είναι να αποφεύγουμε την παρέα στο φαγητό! Αλλά να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας λίγο περισσότερο. Αν πρόκειται να φάμε έξω, μπορούμε να δούμε το μενού στο διαδίκτυο και να σχεδιάσουμε από πριν το γεύμα μας. Ακόμη καλύτερα, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή της διαιτολόγου Aisling Pigott:

«Ξεχνάμε να εκτιμήσουμε και να απολαύσουμε το φαγητό. Μην περιορίζετε τις επιθυμίες σας αλλά μην τρώτε άσκοπα. Ακούστε τις ανάγκες του σώματός σας».

Αγνοήστε, λοιπόν, τι τρώνε οι άλλοι και επικεντρωθείτε στο τι χρειάζεστε εσείς.

ταρωτώ μαντικές τέχνες

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles