Σεξουαλικά Όνειρα και Ερμηνεία

Σεξουαλικά Όνειρα και Ερμηνεία

 

Σεξουαλικά Όνειρα και Ερμηνεία. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα σεξουαλικά όνειρα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα, με τους άντρες αλλά και τις γυναίκες αντίστοιχα, να αναφέρουν ότι αποτελούν το 8% των ονείρων τους! Δεν σου ακούγεται πολύ; Ούτε εμένα, μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι ξοδεύουμε γύρω στις 58 ώρες κάθε χρόνο για να ονειρευόμαστε το γυμνό και το σεξ. Τώρα; Μπήκες στο νόημα;

Ενώ μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα όνειρα δεν έχουν κάποια σημασία, οι ψυχολόγοι έχουν ξοδέψει παραπάνω από μία εκατονταετία αναζητώντας το νόημα των σεξουαλικών μας ονείρων. Μάλιστα, έχουν βγάλει ορισμένα συμπεράσματα για τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

Δες την ερμηνεία των πιο συχνών σεξουαλικών ονείρων παρακάτω και κρίνε αναλόγως:

1Το να σε απατήσει ο σύντροφός σου

Αυτό αποτυπώνει την έλλειψη προσοχής από μέρος του συντρόφου σου ή φόβο από μέρους σου, μήπως σε εγκαταλείψει.

Απιστία στη Σχέση

2Το να απατήσεις τον σύντροφό σου

Έχεις συμβιβαστεί με μία κατάσταση ή έχεις κάνει μία ανέντιμη πράξη. Αυτό το όνειρο αντανακλά επίσης ένταση της σεξουαλικότητας σου.

3Το να φιλήσεις τον σύντροφο κάποιου άλλου

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, αυτό το όνειρο δείχνει ότι επιθυμείς να κάνεις σχέση και να βιώσεις τον έρωτα. Θέλεις να επαγρυπνήσεις το πάθος μέσα σου.

4Το να φιλάς τον/την πρώην σου

Κοιτάζεις πίσω στις όμορφες στιγμές που πέρασες μαζί του/της. Το όνειρο μπορεί να προξενείται από κάποια πρόσφατη αλλαγή στα ερωτικά σου καθώς κι από το γεγονός πως δεν έχεις ξεπεράσει εντελώς τον παλιό σου έρωτα (προφανώς).

Απιστία στη Σχέση

5Το να φιλάς έναν φίλο/η

Δηλώνει τον σεβασμό και την εκτίμηση στο φιλικό σου πρόσωπο. Δεν είναι πραγματικά τίποτα το πονηρό. Απλά σεβασμός!

6Το να φιλάς έναν άγνωστο

Αν σε φιλήσει ένας άγνωστος, τότε το όνειρο είναι η απόδειξη πως έχεις ανάγκη να γνωρίσεις τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού σου. Ενδεχομένως και η ανάγκη να βιώσεις εμπειρίες τις οποίες μέχρι πρότινος θεωρούσες ανάξιες προσοχής.

7Το να φιλάς έναν διάσημο

Υποδηλώνει ότι πρόκειται να γίνεις πετυχημένος/η ή φυσικά ότι έχεις εμμονή και προσκόλληση με κάποιο από τα είδωλά και πρότυπά σου.

8Το να φιλάς κάποιον που μισείς

Αυτό το όνειρο υποκρύπτει προδοσία ή εχθρότητα. Αν κάποιος προσπαθήσει να σε φιλήσει ενάντια στην θέλησή σου, αυτό σημαίνει ότι κάποιος παραχώνεται στις απόψεις, ιδέες και πιστεύω σου.

9Το να βλέπεις άλλους να φιλιούνται

Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκεσαι πολύ στις προσωπικές σχέσεις άλλων. Πρέπει να τους παραχωρήσεις χώρο. Είπαμε, μην κρατάς και το φανάρι σε καθημερινή βάση…

10Το να φιλάς τον εαυτό σου (στον καθρέφτη)

Αυτό το όνειρο υποδεικνύει ότι αποδέχεσαι τον εαυτό σου καθώς και τον εμπιστεύεσαι.

11Το να είσαι ξαφνικά γυμνός/ή και τρομοκρατημένος/η

Η γύμνια συμβολίζει ότι δεν είσαι έτοιμος/η να αναλάβεις μία σημαντική υποχρέωση η οποία ενδεχομένως να φέρει κριτική ανθρώπων τους οποίους σέβεσαι και ταυτόχρονα φοβάσαι.

Τι είναι το Αγόρι σου; Αλήτης ή Καλό Παιδί;

12Το να είσαι ξαφνικά γυμνός/η και να μην σε νοιάζει

Δεν έχεις να κρύψεις τίποτα και είσαι περήφανος/η γι’ αυτό που είσαι και για αυτά που έχεις καταφέρει. Πρόκειται για ένα όνειρο που υποδεικνύει την πολύ καλή, ψυχική υγεία ενός ατόμου.

13Είσαι ξαφνικά γυμνός/η αλλά κανείς δεν το προσέχει

Τα ζητήματα που σε απασχολούν καθώς και τα άγχη σου είναι δημιουργήματα της φαντασίας σου. Τείνεις να μεγαλοποιείς τις καταστάσεις χωρίς λόγο.

14Οργασμός

Περιγράφεται ως κάτι το συναρπαστικό και διασκεδαστικό μέσα από τα όνειρα (λες και δεν είναι και στην πραγματικότητα). Περίπου το 4% των ονείρων αφορούν τον οργασμό ο οποίος υποδηλώνει μια κάποια έλλειψη από σεξουαλική ολοκλήρωση στην πραγματική σου ζωή. Μήπως να το συζητούσες με τον/την παρτενέρ σου;

15Βλέπεις ότι κάνεις πρωκτικό σεξ

Δείχνει υποταγή. Ίσως φοβάσαι να υποκύψεις στις επιθυμίες κι ανάγκες των άλλων, από την άλλη όμως, είναι κάτι το οποίο ενδόμυχα θέλεις να το κάνεις.

Περίεργες Στιγμές στο Σεξ & Αντιμετώπιση τους!

16Βλέπεις ότι κάνεις στοματικό σεξ

Υποδηλώνει την επιθυμία του να δώσεις ή να λάβεις απόλαυση. Συμβολίζει ότι διαθέτεις την σωστή φιλοσοφία ζωής, αρκεί βέβαια, να μην υπάρχουν υπερβολές.

17Βλέπεις γκέι σεξ (και είσαι στρέιτ)

Αν είσαι ανασφαλής με την ομοφυλοφιλία, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάποιους φόβους κι αγωνίες με την αρσενικότητα/θηλυκότητά σου ή έχεις αναφάλεια για τις σχέσεις σου με το αντίθετο φύλο. Δε σημαίνει πάντως απαραίτητα, ότι έχεις τάσεις ομοφυλοφιλίας.

18Βλέπεις αντρικά μόρια

Υποδηλώνει σεξουαλική ενέργεια, δύναμη, επιθετικότητα και γονιμότητα, ειδικά αν το πέος είναι σε στύση. Αν το πέος είναι χαλαρό, τότε σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει απογοήτευση.

19Βλέπεις γυναικείους κόλπους

Αν είσαι γυναίκα και δεις τον κόλπο σου σε όνειρό σου αυτό υποδηλώνει ότι έχεις θέματα με την θηλυκότητά σου και έχεις σεξουαλικές ανάγκες. Αν είσαι άντρας, τότε μάλλον σου λείπει το σεξ. Σκληρό;

20Βλέπεις γυναικείο στήθος

Υποδηλώνει ότι έχεις ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Εναλλακτικά, συμβολίζει την σεξουαλική διέγερση και δύναμη, ή ένα αίσθημα έκθεσης και παραβίασης της ιδιωτικότητάς σου. Γενικά μιλάμε για ένα πολύπλοκο όνειρο, το οποίο αν το δεις καλύτερα να απολαύσεις το …θέαμα, παρά να μπεις στη διαδικασία να το εξηγήσεις…

Από τη Θεώνη Σταματοπούλου

Πλήρης και Αναλυτικός. Ονειροκρίτης Ταρωτώ

Σχολιάστε