Ρομαντισμός: Άντρες VS Γυναίκες

Ρομαντισμός: Άντρες VS Γυναίκες | Ποιοι είναι τελικά πιο ρομαντικοί, οι άνδρες ή οι γυναίκες; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί ίσως να πέσετε έξω… Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, καθώς υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία για τις γυναίκες (περιοδικά για τον γάμο, για νυφικά, ρομαντικές ταινίες, μυθιστορήματα κτλ.).

Αλλά η έρευνα δείχνει κάτι διαφορετικό.

Τι ορίζουμε ως ρομαντισμό;

Ο ρομαντισμός, όπως ορίζεται από τους κοινωνικούς ψυχολόγους, είναι μια αντίληψη για τις σχέσεις κατά την οποία η αγάπη πρέπει να είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός συντρόφου. Οι άνθρωποι που είναι ρομαντικοί πιστεύουν ότι η αγάπη (και η σχέση με εκείνον που αγαπούν) θα είναι τέλεια και ότι στον καθένα αναλογεί μια αληθινή αγάπη.

Μέντιουμ Άρης - Το καλύτερο μέντιουμ της Αθήνας
Το Μέντιουμ Άρης καθημερινά συνομιλεί με δεκάδες ανθρώπους. Συμβουλεύονται την ισχυρή του ενόραση. Δίνει λύσεις σε προσωπικά θέματα.

Στη γνωστή κλίμακα για τις ‘ρομαντικές πεποιθήσεις’ το σκορ ανδρών και γυναικών έχει ενδιαφέρον. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ερωτηματολόγιο που ζητά να αξιολογηθεί ο βαθμός στον οποίο τα δύο φύλα συμφωνούν με δηλώσεις όπως: “Θα υπάρχει μόνο μια πραγματική αγάπη για εμένα”, “Αν αγαπώ κάποιον, ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη σχέση να κρατήσει, παρά τα εμπόδια “, “Το άτομο που θα αγαπώ θα είναι ο τέλειος, ρομαντικός σύντροφος. Αυτός / αυτή θα με αποδέχεται απόλυτα, θα με αγαπά και θα με κατανοεί”.

Οι ερευνητές που δημιούργησαν το ερωτηματολόγιο και διεξήγαγαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες ξεπερνούν τις γυναίκες στο ‘σκορ’.

Χαρτομαντεία μέσω email
Το Taroto Spells σου δίνει την δυνατότητα εύκολα και απλά να έχεις μια μελλοντική πρόβλεψη από το Μέντιουμ Άρη και την ομάδα του.

Ποιοι είναι τελικά πιο ρομαντικοί, οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Σκεφτείτε κάποιες από τις ατάκες του Ted Mosby, του κύριου χαρακτήρα του στο How I Met Your Mother, ο οποίος πέρασε χρόνια αναζητώντας τη σύντροφό του. Η ρομαντική του άποψη για την αγάπη (δεν;!) αποτελεί έκπληξη για μια εκπομπή, που δημιουργήθηκε από άντρες και παρουσιάζει έναν άντρα να αναζητά την αγάπη .

Μια άλλη μελέτη στην Αμερική διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα αναφορικά με τις ρομαντικές πεποιθήσεις και μέχρι σήμερα καμία μελέτη δεν έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές.

Άλλες έρευνες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των φύλων στις ρομαντικές πεποιθήσεις διαπίστωσαν ότι οι άνδρες αναφέρουν ότι είναι πιο πιθανό να βιώσουν “αγάπη με την πρώτη ματιά” – μια πρόσφατη έρευνα με 100.000 ενήλικες συμμετέχοντες διαπίστωσε ότι το 48% των ανδρών ισχυρίστηκε ότι είχε ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, ενώ μόνο το 28% των γυναικών δήλωσε κάτι ανάλογο.

Επιπλέον, οι άνδρες, σε σύγκριση με τις γυναίκες, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη σημασία του πάθους στις σχέσεις τους. Οι άνδρες έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πουν “σ ‘αγαπώ ” πρώτοι σε μια σχέση – και αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία από ό,τι οι γυναίκες στο άκουσμα της φράσης-κλειδί για πρώτη φορά!

Γυναίκες οι ρεαλίστριες

Πώς εξηγεί η εξελικτική ψυχολογία αυτές τις διαφορές; Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ρεαλίστριες όταν αναζητούν σύντροφο. Είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ότι η αγάπη πρέπει να ωριμάσει αργά και είναι προσεκτικές πριν ξεκινήσουν μια σχέση – στάση συνολικά λιγότερο ρομαντική. Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι γυναίκες πρέπει να είναι πιο επιλεκτικές όταν αναζητούν συντρόφους γιατί βιολογικά πρέπει να επενδύουν περισσότερο στο θέμα της απόκτησης παιδιών. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά έχουν τουλάχιστον τη βιολογική δυνατότητα να κάνουν πολύ περισσότερα παιδιά από τις γυναίκες.

Έτσι, μια ‘επιπόλαιη στάση’ του τύπου «έρωτας με την πρώτη ματιά» θα μπορούσε να οδηγήσει τις γυναίκες σε σχέσεις με λιγότερο κατάλληλους συντρόφους και άρα να χάσουν καλύτερες ευκαιρίες ζευγαρώματος που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες για υγιείς απογόνους. Οι κίνδυνοι είναι πολύ λιγότεροι για τους άνδρες που μπορούν πιο άνετα να μπουν σε πολλές σχέσεις και να αποκτήσουν πολλούς απογόνους.

Αυτό σημαίνει ότι μια πιο προσεκτική και λιγότερο ρομαντική προσέγγιση της αγάπης και των σχέσεων είναι πιο αναμενόμενη για τις γυναίκες από ό, τι για τους άνδρες – και ότι οι γυναίκες – πρόγονοι που υιοθέτησαν την “προσεκτική προσέγγιση” πέτυχαν να μεταφέρουν τα γονίδιά τους, συνεπώς και τη συμπεριφορά τους στις επόμενες γενιές.

τηλεφωνικές προβλέψεις
τηλεφωνικές προβλέψεις

Οι άντρες μπορούν να είναι λιγότερο επιλεκτικοί

Μια άλλη εξήγηση για αυτές τις διαφορές επικεντρώνεται σε κοινωνικούς παράγοντες. Οι άντρες μπορούν να είναι λιγότερο επιλεκτικοί και λόγω του ότι η τεκνοποίηση είναι ευκολότερη για εκείνους αλλά επιπλέον επειδή έχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία. Όταν οι γυναίκες είναι  οικονομικά ασθενέστερες, πρέπει να γίνουν ‘πρακτικές’ στην επιλογή του συντρόφου τους. Άρα μπορεί να είναι με κάποιον που τους παρέχει οικονομική ασφάλεια, αντί να ενδώσουν σε έναν φλογερό έρωτα με την πρώτη ματιά.

Όποιες και αν είναι οι ερμηνείες για αυτές τις διαφορές μεταξύ των φύλων, εξελικτικές ή κοινωνικές, η τρέχουσα έρευνα αναιρεί την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί.

Ίσως τελικά όλοι αυτοί οι σύντροφοι και σύζυγοι που παρασύρονται σε ρομαντικές “κωμωδίες” να τις απολαμβάνουν περισσότερο από ό,τι παραδέχονται!

Πηγή:  Thessaloniki arts & culture

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles