Πώς να ξεμπλοκάρεις τα 7 Τσάκρα (Chakras);

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ 7 ΤΣΑΚΡΑ (CHAKRAS)


 

Εναρμόνηση και φροντίδα των τσάκρα μέσω των τροφών. Tης αρωματοθεραπείας, της λιθοθεραπείας, του διαλογισμού και της yoga. Για την προέλευση, το ιερό, το ηλιακό πλέγμα, την καρδιά, το λαιμό, το τρίτο μάτι και τα τσάκρα του στέμματος.

 

Πώς θεραπεύω τα τσάκρα μου;

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία θεραπείας των τσάκρα σου, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ποιο από τα 7 τσάκρα σου είναι μπλοκαρισμένο, κλειστό ή πολύ ανοιχτό. Θυμήσου, επίσης, πως η εργασία ανοίγματος και εναρμόνησης των 7 τσάκρα γίνεται από το πρώτο τσάκρα. Το root chakra (στο ύψος του κόκκυγα), ύστερα πάνω στον δεύτερο, το ιερό τσάκρα (στο ύψος του ομφαλού). Αναλόγως μέχρι το έβδομο τσάκρα, το τσάκρα του στέμματος (στην κορυφή του κρανιακού θόλου).

Ως αποτέλεσμα, είναι λιγότερο αποδοτικό να πραγματοποιήσεις μια συγκεκριμένη εργασία ενεργοποίησης. Όπως για παράδειγμα να συγκεντρωθείς στο διακριτικό ενεργιακό σου όργανο # 5 (το τσάκρα του λαιμού). Αν δεν έχεις προηγουμένως ανοίξει και επιτυχώς εξισορροπήσει τα τέσσερα τσάκρα. Δηλαδή αυτά που προηγούνται στην κλιμακωτή σκάλα των διακριτικών ενεργειακών κέντρων. Από την άλλη πλευρά, αν δεν μπορείς να ανοίξεις όλα τα τσάκρα σου, ειδικά τα τσάκρα του πάνω σώματος, που απαιτούν μακρόχρονη πρακτική και εμπειρία, δεν υπάρχει κάτι που θα σε αποτρέψει από το να τα θεραπεύσεις, όταν βρίσκονται σε ανισορροπία. Για να διασφαλίσεις καλύτερη αρμονία και κυκλοφορία των ήπιων ενεργειών, που κυβερνούν όλόκληρο το σώμα και το μυαλό μας.

Πώς ξεμπλοκάρω τα τσάκρα μου;

Το να μάθεις πώς θα ενεργοποιείς τα επτά Τσάκρα του ανθρώπινου σώματος είναι μια αργή διαδικασία κατανόησης. Εναρμόνησης και αποδοχής του σώματος και του μυαλού σου σε σχέση με τον κόσμο.

Προκειμένου να το καταφέρεις αυτό, μια παράδοση των Hindu και το δόγμα της yoga έχουν αναπτύξει ανά τους αιώνες εκλεκτικές και συμπληρωματικές πρακτικές. Αυτές επιτρέπουν στον καθένα από εμάς να αναπτύξουμε τα διαφορετικά επίπεδα συναίσθησης, που συνδέονται με κάθε τσάκρα ανάλογα με τις δικές μας ικανότητες. Επομένως, ανάμεσα σε πολλές πρακτικές και θεραπείες που βοηθούν να ξεμπλοκάρουμε τα 7 τσάκρα, μπορούμε να δώσουμε έμφαση στη σημασία του διαλλογισμού, της διατροφής, της λιθοθεραπείας (λίθοι και θεραπευτικοί κρυστάλλοι). Την αρωματοθεραπεία (αιθέρια έλαια), τα χρώματα (χρωματοθεραπεία) και φυσικά στη hatha yoga (η πειθαρχία της yoga, που εστιάζει στις φυσικές ασκήσεις).

ΦΑΓΗΤΟ CHAKRA


 

Το ξεμπλοκάρισμα και η εναρμόνηση των τσάκρα εξαρτάται ειδικότερα από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Κάθε τσάκρα (που σημαίνει «ρόδα» ή «δίσκος» στα Σανσκριτικά) είναι ένα διακριτικό κέντρο ενέργειας που δονείται σε συγκεκριμένη συχνότητα. Όπως τα αντικείμενα αντικατοπτρίζουν τις ακτίνες του ήλιου με συγκεκριμένες συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, που τους δίνει το χρώμα τους. Έτσι γίνεται και με τα επτά τσάκρα. Το χρώμα και η δόνηση κάθε τσάκρα είναι σε αντιστοιχία με το ορατό φάσμα, οι μικρότερες συχνότητες αντιστοιχούν στα τσάκρα του χαμηλότερου μέρους του σώματος. Οι μακρύτερες συχνότητες με εκείνα του πάνω σώματος. Από το κόκκινο για το root chakra μέχρι το βιολετί και τις λεπτές διαφορές του αόρατου φάσματος (υπεριώδης) για το τσάκρα του στέμματος.

Επομένως, η παράδοση Hindu και Yogic θεωρεί πως η κατανάλωση φαγητού ανάλογα με το χρώμα του έχει άμεση σύνδεση με την ισορροπία της αντιστοιχίας των τσάκρα και της κυκλοφορίας της ζωτικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μια ντομάτα θα έχει την αγνότητα να θρέψει το σώμα τόσο για τα φυσικά του προτερήματα (θρεπτικές ουσίες). Αλλά επίσης, να συνεισφέρει στη σωστή λειτουργία του root chakra (κόκκινο χρώμα) από τη μετάδοσης των δονητικών ποιοτήτων εξαιτίας της διακριτικής ενέργειας, που αυτό το λαχανικό επίσης περιέχει από μόνο του.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ CHAKRAS


αιθέρια έλαια – θεραπεία τσάκρα – ισορροπία τσάκρα

 

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να συμμετέχουν σε μια εργασία ξεμπλοκαρίσματος και εναρμόνησης των 7 τσάκρα. Μια αρωματοθεραπεία σώματος ή κάποια, που χρησιμοποιείται για την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου είναι πιθανό να εξαρτάται από το τσάκρα, που θες να αναπτύξεις.

 

ΛΙΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ, ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ


ημιπολύτιμοι λίθοι - θεραπέια τσάκρα

Οι λίθοι και τα κρύσταλλα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην αστρολογία Vedic ώστε να ξεμπλοκάρεις και να ισορροπήσεις τα 7 τσάκρα. Οι θεραπευτικοί κρυστάλλοι, επιπρόσθετα με τα εγγενή προτερήματά τους, μπορούν να έχουν έναν ενεργό ρόλο στη δονητική εναρμόνηση των διακριτικών ενεργειακών κέντρων σου. Όπως στην τροφή, το χρώμα του πολύτιμου λίθου ή του ημιπολύτιμου λίθου παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της αντιστοιχίας με το ένα από τα 7 τσάκρα.

ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ YOGA


ξεμπλοκάρισμα τσάκρα chakras

Είναι χρήσιμο να θυμάσαι πως η yoga είναι μια πνευματική μέθοδος στενά συνδεδεμένη με τον Ινδουισμό. Ακόμα κι αν οι ρίζες της είναι προ-Vedic. Η Yoga, όπως ασκείται στη Δύση, είναι γενικά περιορισμένη στη hatha yoga. Βασίζεται σε ασκήσεις γυμναστικής, αναπνοής και απαγγελίας χρησμών. Έξω από την Ινδία, οι καθηγητές της yoga σπάνια είναι πραγματικοί λάτρεις της yoga. Πράγματι, η κλασική άσκηση της yoga είναι αδιαχώριστη από τη θρησκεία Hindu. Ο μοναδικός σκοπός της είναι να καταφέρει την ανώτατη μυστική εμπειρία του απόλυτου.  Το οποίο είναι να καταφέρει την τέλεια συγχώνευση του Θείου (Brahman), που εισχωρεί στα πάντα.

Ο μυστικός σκοπός της Hindu είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη ταπεινότητα και εγκατάλειψη του εαυτού. Φαίνεται να είναι το αντίθετο από μια άσκησης της yoga, όπως ασκείται στη Δύση. Όπου η yoga είναι μέρος μιας προσωπικής αναζήτησης για την ευημερία και την άνεση. Αν η hatha yoga μπορεί πράγματι να έχει προτερήματα για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να επανεστιάσουμε σε έναν κόσμο. Που έχει γίνει πολύ γρήγορος και χωρίς σημεία αναφοράς. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σεμνοί και λογικοί απέναντι σε ό,τι η άσκηση συλλογισμού και η yoga μπορούν να μας φέρουν. Το ξεμπλοκάρισμα και μια καλύτερη εναρμόνηση των τσάκρα μας. Μια βαθύτερη γνώση της ύπαρξής μας και του σώματός μας, περισσότερη γενναιοδωρία, κατανόηση, περιέργεια για τους άλλους και μια ειρηνική σχέση με τη φύση.

Κοιμηθείτε καλύτερα – 5 συμβουλές σύμφωνα με το Φένγκ Σούι

6 γρήγορες και εύκολες συμβουλές Feng Shui που λειτουργούν για όλους

Καθαρισμός Αύρας από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles