Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης

Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης. Συνήθως όταν ακούμε τη φράση τα τελευταία στάδια της σχέσης συνήθως πάει ο νους μας στο κακό. Φανταζόμαστε το τραγικό τέλος μιας σχέσης. Ποτάμια δακρύων και γενικά όχι και πολύ ευχάριστα πράγματα. Η αλήθεια ακούγεται όμως από τα χείλη – ή καλύτερα τις έρευνες των ειδικών. Μας δηλώνουν ότι τα τελευταία στάδια της σχέσης μπορούν να αφορούν είτε το χωρισμό είτε όμως και μια κοινή ζωή.

Η εξελικτική πορεία της σχέσης μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου το ζευγάρι με την κοινή ζωή έχει πλέον κάνει τα σχέδια του και ζει μια κοινή ζωή με κοινά οράματα και στόχους.

Κάνε κλικ και στείλε την ερώτηση σου στο Ταρωτώ! Η Μελλοντολόγος Αθηνά σου απαντά!

Ας δούμε όμως τις δυο περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τα τελευταία στάδια μιας σχέσης:
Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης – Ο χωρισμός

Πώς ένα ζευγάρι οδηγείται στο χωρισμό; Οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί επί σχέσεων θα σας πουν ότι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί ένα ζευγάρι να χωρίσει είναι πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στα προηγούμενα στάδια της σχέσης, τόσο στην αρχή όσο και στα μεσαία στάδια της σχέσης περιγράψαμε τα προβλήματα και τις παγίδες μιας σχέσης! Ανάλογα τη φάση στην οποία βρίσκεται και ανάλογα με το επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης ανάμεσα στο ζευγάρι. Πρακτικά το ζευγάρι μπορεί να οδηγηθεί στο χωρισμό από κάθε προηγούμενο στάδιο. Εφόσον δεν μπορέσει να απομακρυνθεί και να ξεπεράσει τις παγίδες.

Ο Χωρισμός

Ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος όταν ένας ή και οι δυο δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στη σχέση. Όταν δεν μπορούν να δεσμευτούν ή να αποφασίσουν για μια από κοινού ζωή. Το αποτέλεσμα του χωρισμού, αλλά και η ποιότητά του διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι. Προφανώς ένας χωρισμός που έρχεται σαν αποτέλεσμα κοινής απόφασης είναι πιο ειρηνικός. Μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι σε ένα άλλο επίπεδο σχέσης. Της φιλικής, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Φυσικά αν ο χωρισμός επέλθει ως αποτέλεσμα απιστίας και προδοσίας, τότε τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα. Έτσι κι αλλιώς, κάποιος πάντα πληγώνεται από έναν χωρισμό που καταλήγει έτσι. Και τι γίνεται τότε; Το ζευγάρι χωρίζει. Οι πρώην εραστές αλλάζουν τους δρόμους τους και προσπαθούν να βρουν ένα νέο επίπεδο ζωής. Έξω και μακριά από τη σχέση.

χαρτομαντεια

Αληθινές Προβλέψεις Χαρτομαντείας ΜΟΝΟ από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης – Η παγίδα

Η παγίδα: υπάρχει παγίδα στο χωρισμό; Κι όμως ναι και αφορά κυρίως στη μετέπειτα ζωή των εραστών. Η παγίδα έγκειται στο κατά πόσον θα μπορέσουν οι εραστές να βρουν τον εαυτό τους μετά τη σχέση και να σταθούν αυτόφωτοι και ανεξάρτητοι. Όσο μεγαλύτερη σε διάρκεια είναι η σχέση, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεπεράσει κανείς τη συνήθεια αλλά και την εξάρτηση που εύλογα δημιουργείται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να μπορέσει κάποιος να σταθεί στα πόδια του μετά το χωρισμό δεν είναι εύκολο και παίρνει συνήθως αρκετό χρόνο.

Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης – Η κοινή ζωή

Διαμετρικά αντίθετο από το χωρισμό το στάδιο της κοινής ζωής. Χαρακτηρίζεται από τους ψυχολόγους ως «τελικό». Γιατί πολύ απλά αποτελεί το στόχο και τον τελικό προορισμό μιας πορείας που μπορεί να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και να περάσει από όλα τα στάδια που είδαμε στις προηγούμενες αναφορές μας. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς! Τι σημαίνει τελικό στάδιο; Φτάνοντας στο γάμο, την κοινή ζωή και την κοινή πορεία, φτάνει κανείς στο τέλος; Δεν έχει τίποτα άλλο μετά; Οι ειδικοί θα μας πουν ότι αυτό είναι σχηματικό: Φυσικά και ο γάμος ή η κοινή ζωή δεν είναι το τέλος.

Ακόμα και στην περίπτωση του χωρισμού υπάρχει το μετά. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της κοινής ζωής, το ζευγάρι πρέπει να μάθει να ζει. Να αποφασίζει και να δημιουργεί από κοινού. Σε αυτήν την περίπτωση κάποια από τα προηγούμενα στάδια ενδέχεται να επαναληφθούν.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα όταν φτάσει κανείς στα τελευταία στάδια της σχέσης, δεν έχει να περιμένει κάποιο νέο στάδιο. Μόνο επαναλήψεις και συνδυασμούς των προηγούμενων. Τα οποία μπορεί να έρθουν σε διαφορετικές εκδοχές. Το πώς το ζευγάρι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινής ζωής είναι κάτι που αφορά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ποία είναι τα τελευταία στάδια μιας σχέσης – Η παγίδα της κοινής ζωής

Η παγίδα: Το ενδιαφέρον εδώ κατά τους ειδικούς είναι το κατά πόσο το ζευγάρι θα μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο της πλήξης που μπορεί να έρθει μέσα στην κοινή ζωή. Το ζευγάρι πρέπει να μάθει να ανανεώνεται και να δημιουργεί όμορφες στιγμές μέσα στη σχέση του ώστε να μη νιώσει τη μονοτονία, κούραση και πλήξη που μπορεί να έρθουν με την κοινή ζωή.

Η ζωή μαζί μπορεί να είναι το τελευταίο στάδιο της σχέσης κατά τους ειδικούς, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι η αφετηρία μιας όμορφης ζωής για το ζευγάρι, που μπορεί χαλαρά και ήρεμα να μοιράσει τις στιγμές και τη ζωή του δημιουργώντας συνθήκες ευτυχίας.

Σχετικά Άρθρα:

Η Ζήλια στη σχέση μας

Οι εθιστικές σχέσεις

Έχουμε μια Υγιή Σχέση;

Συχνές Αιτίες Διαζυγίου

Οι Λόγοι της Απιστίας

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles