Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Πλανήτες στην Αστρολογία. Η αστρολογία, όπως προείπαμε, στηρίζεται στη θέση των πλανητών πάνω στο ζωδιακό κύκλο. Επομένως, οι πλανήτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις αστρολογικές αναλύσεις και προβλέψεις.

Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Πλανήτες και ζώδια

Κάθε ζώδιο κυβερνάται από ένα πλανήτη. Kάποια από αυτά τυχαίνει να έχουν κοινό κυβερνήτη. Για παράδειγμα, ο Ταύρος και ο Ζυγός κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Παρθένος και Δίδυμοι από τον Ερμή. Οι πλανήτες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα ζώδια που κυβερνούν.  Δηλαδή, την περιέργεια και την επικοινωνία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Δίδυμο, τη συναντάμε και στον κυβερνήτη του, τον Ερμή.

Οι 10 Πλανήτες και τα 12 Ζώδια

Άρης και Κριός
Αφροδίτη και Ταύρος
Ερμής και Δίδυμοι
Σελήνη και Καρκίνος
Ήλιος και Λέων
Ερμής και Παρθένος
Αφροδίτη και Ζυγός
Πλούτωνας και Σκορπιός
Δίας και Τοξότης
Κρόνος και Αιγόκερως
Ουρανός και Υδροχόος
Ποσειδώνας και Ιχθύες

Πλανήτες στην Αστρολογία
Οι πλανήτες και ο γενέθλιος χάρτης του ανθρώπου

Ο γενέθλιος ή αστρολογικός χάρτης εμφανίζει τη θέση που βρίσκονται οι πλανήτες την ώρα που γεννιέται ένας άνθρωπος. Ο χαρακτήρας μας επομένως δεν επηρεάζεται μόνο από τα χαρακτηριστικά του κυβερνήτη του ζωδίου μας. Διαμορφώνεται και από τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων πλανητών ανάλογα με το που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν για παράδειγμα η Αφροδίτη που ταυτίζεται με το συναίσθημα βρίσκεται στον Υδροχόο, θα αναζητάμε πάντα την ανεξαρτησία μέσα στη σχέση. Αν βρίσκεται στο Λέοντα αναζητάμε αγάπη, αφοσίωση και στοργή. Οι πλανήτες με λίγα λόγια συνθέτουν τα κομμάτια που παζλ της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου.

Προβλέψεις Χαρτομαντείας με Λεπτομέρεια!

Πλανήτες στην Αστρολογία
Εσωτερικοί και εξωτερικοί πλανήτες

Μία κατηγοροποίηση των πλανητών είναι αυτή ανάμεσα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η διάκριση αυτή έχει να κάνει με το εύρος της απόστασής τους από τον Ήλιο. Οι πλανήτες που βρίσκονται κοντά στον Ήλιο ονομάζονται εσωτερικοί και κινούνται γρηγορότερα γύρω από αυτόν. Οι γρήγοροι πλανήτες είναι η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης ή αλλιώς οι «προσωπικοί πλανήτες». Τους αποκαλούν και έτσι επειδή επηρεάζουν την προσωπικότητα του ανθρώπου.
Οι εξωτερικοί πλανήτες, αυτοί δηλαδή που βρίσκονται πιο μακριά από το κέντρο του ηλιακού συστήματος, είναι ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Δίας. Οι εξωτερικοί πλανήτες κινούνται πιο αργά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πλούτωνα. Ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος κάνει 250 περίπου χρόνια για μία ολόκληρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Αντίθετα, ο Δίας, στους αργούς πλανήτες θεωρείται ο «γρήγορος» εφόσον μένει ένα μόλις χρόνο σε κάθε ζώδιο.

Τι είναι Αστρολογία;

Πλανήτες στην Αστρολογία
Η διέλευση των πλανητών και οι όψεις τους

Η διέλευση ενός πλανήτη αφορά το πέρασμα του από ένα ζώδιο κατά τη διάρκεια της κίνησής του. Ανάλογα με την κίνηση των πλανητών και τη διέλευσή τους από κάθε ζώδιο αλλάζουν και οι γεωμετρικές σχέσεις μεταξύ τους. Οι σχέσεις των πλανητών στην αστρολογία ονομάζονται όψεις και εκφράζονται σε μοίρες. Δύο πλανήτες μεταξύ τους μπορεί να απέχουν 90, 60, 120, 180 μοίρες σχηματίζοντας γεωμετρικούς συμβολισμούς (τετράγωνο, εξάγωνο, τρίγωνο, αντίθεση) ή ακόμη και να συμπίπτουν. Στην τελευταία περίπτωση λέμε ότι έχουμε σύνοδο πλανητών.

Οι ομάδες των Ζωδίων

Πλανήτες στην Αστρολογία
Η κίνηση των πλανητών

Τρεις είναι οι τρόποι που μπορούν να κινούνται οι πλανήτες: σε ορθή φορά, σε ανάδρομη (δηλαδή αντίθετη) φορά ή στατικά. Όλοι οι πλανήτες μπορούν να κινηθούν ανάδρομα πλην του Ήλιου και της Σελήνης. Στην αστρολογία οι δύο αυτοί πλανήτες ονομάζονται και ΦΩΤΑ. Στην ουσία η ανάδρομη κίνηση είναι φαινομενική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλανήτες περιφέρονται με διαφορετική ταχύτητα με αποτέλεσμα ο ένας να προσπερνά τον άλλο, και έτσι να φαίνεται ότι ο ένας πλανήτης κινείται προς τα πίσω. Τι σημαίνει όμως ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση;
Πολύ απλά ότι λειτουργεί ανάποδα από αυτό που τον χαρακτηρίζει. Έτσι για παράδειγμα, όταν ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, κινείται ανάδρομα, το αποτέλεσμα θα είναι το εξής: δε θα υπάρχει σωστή επικοινωνία, θα δημιουργούνται καθυστερήσεις και γενικά δε θα προχωράνε οι καταστάσεις.

Πλανήτες στην Αστρολογία
Τα σύμβολα των πλανητών

Τα σύμβολα των πλανητών δημιουργούνται από το συνδυασμό τριών κύριων συμβόλων: του κύκλου, του ημικύκλιου και του σταυρού. Ο κύκλος συμβολίζει το πνεύμα, το ημικύκλιο την ψυχή και ο σταυρός την ύλη.

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles