Πλανήτες Ποσειδώνας & Πλούτωνας

Πλανήτες Ποσειδώνας & Πλούτωνας.

Πλανήτες Ποσειδώνας & Πλούτωνας.

Πλανήτες στην Αστρολογία ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Σύμβολο: Το ημικύκλιο της ψυχής που τέμνεται από το σταυρό της ύλης

Μέταλλο: Ποσειδώνιο

Στοιχείο: Νερό

Θετικά στοιχεία: Ιδεαλισμός, φαντασία, ευαισθησία, λεπτότητα, έμπνευση, καλοσύνη

Αρνητικά στοιχεία: Δολιότητα, αυταπάτη, ψευδαίσθηση αστάθεια, περιπλάνηση

Συσχετισμοί: Υποθάλαμος του εγκεφάλου, εγκεφαλικές και νευρικές λειτουργίες

Πλανήτες. Ο Ποσειδώνας κυβερνά τους Ιχθύες. Πρόκειται για έναν από τους πιο αργούς πλανήτες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του γύρω από το ζωδιακό (περίπου 165 χρόνια) θα μείνει δεκατέσσερα χρόνια σε κάθε ζώδιο.

Εκπροσωπεί την αγάπη και την αρμονία της ψυχής και ελέγχει το υποσυνείδητο του ανθρώπου. Όταν ερευνά το ατομικό του ασυνείδητο θα έρθει σε επαφή με το εγώ και άλλα ψυχολογικά στοιχεία καλά κρυμμένα μέσα μας. Την κρυφή πλευρά της ψυχολογικής μας σελήνης που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα θέλαμε ποτέ να ανακαλύψουμε. Όσο όμως κι αν αγνοούμε αυτή τη σκοτεινή πλευρά δεν παύει να υπάρχει και να μας επηρεάζει. Η προσωπικότητα αφού πρώτα φιλτράρει της εικόνες της ημέρας, τις προβάλει μέσω των ονείρων μας κατά τη διάρκεια του ύπνου μας τη νύχτα. Έτσι γίνεται η διαδικασία της αποσυμπίεσης των συνεχόμενων εικόνων της καθημερινότητας ή της εντονότερης πίεσης που εκδηλώνεται μέσω του εφιάλτη.

Ο Ποσειδώνας όμως με αυτήν τη διέξοδο από την πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας, μπορεί εύκολα να μας εξαπατήσει. Να μας οδηγήσει σε μία ουτοπία, σε μία πλάνη και να τέλος να μας μπλέξει σε δολιότητες.
Η αγάπη του Ποσειδώνα είναι αλτρουιστική. Αγαπά δίχως να ζητά αντάλλαγμα. Η φαντασία του μπορεί να οδηγήσει το άτομο στη δημιουργική απασχόληση και ειδικότερα στον τομέα της τέχνης. Από την άλλη όμως είναι και ο πλανήτης που σχετίζεται με τις καταχρήσεις και τις ψευδαισθήσεις. Μπορεί να μας οδηγήσει στην αποφυγή της καθημερινής ρουτίνας με ανεπιθύμητους τρόπους (αλκοόλ, ναρκωτικά, συνεχή ύπνο) ή ακόμη και σε παγίδες ουτοπικών κόσμων.
Παρόμοιο Άρθρο: Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Πλανήτες στην Αστρολογία ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Σύμβολο: O κύκλος του πνεύματος πάνω από το ημικύκλιο της ψυχής και από κάτω ο σταυρός της ύλης

Μέταλλο: Πλουτώνιο

Στοιχείο: Νερό

Θετικά στοιχεία: Αναλυτικό πνεύμα, αναγέννηση, μελέτη, επιστήμη

Αρνητικά στοιχεία: Νοσηρό υποσυνείδητο, θάνατος, σκοτάδι, παρεκτροπή, κριτικές τάσεις

Συσχετισμοί: Γεννητικοί αδένες, αναπαραγωγή κυττάρων

Πλανήτες. Ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού και ο πιο πρόσφατος πλανήτης στη μελέτη της αστρολογίας. Ανακαλύφθηκε τελευταίος και ακόμη βρίσκεται υπό διερεύνηση. Μένει σε κάθε ζώδιο από δεκατρία έως είκοσι τρία χρόνια και προκαλεί σημαντικά γεγονότα όταν βρίσκεται σε φάση μετακίνησης. Ταυτίζεται με το μυστικό και το απόκρυφο και δρα εσωτερικά. Όμως, οι αλλαγές που φέρνει εκδηλώνονται με εκρηκτικό τρόπο. Στο φυσικό επίπεδο συνδέεται με την ύλη και το DNA μας. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει όλες τις γενετικές πληροφορίες του ατόμου και επομένως τι πρόκειται να του συμβεί στο μέλλον.

Όντας συνδεδεμένος με το θάνατο και το σκοτάδι είναι ο πλανήτης που μοιραία μας προκαλεί τον φόβο. Ο θάνατος όμως είτε ως φυσικός είτε ως συμβολικός είναι μέρος της ατομικής και συλλογικής ύπαρξης. Για να αναγεννηθεί κάτι πρέπει πρώτα να πεθάνει. Όπως ο θάνατος έτσι και ο Πλούτωνας συμβολίζει το τέλος για μία καινούργια αρχή.
Ως φορέας των μεγάλων αλλαγών θα φέρει στην επιφάνεια νέα πράγματα και καταστάσεις με τόσο έντονο και δυναμικό τρόπο που θα μας κλονίσει. Ο Πλούτωνας πετά τα αχρείαστα και περιττά πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο. Οι απώλειες όμως και τα τραγικά χτυπήματα της μοίρας γίνονται για ένα και μόνο σκοπό: να μας αφυπνίσουν και να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τη στάση μας στη ζωή.
Παρόμοιο Άρθρο:Πλανήτες Ήλιος Σελήνη Ερμής

Αληθινές Προβλέψεις Χαρτομαντείας. Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles