Πλανήτες Κρόνος & Ουρανός

Πλανήτες Κρόνος & Ουρανός

Πλανήτες Κρόνος & Ουρανός

Πλανήτες στην Αστρολογία ΚΡΟΝΟΣ

Σύμβολο: Ο σταυρός της ύλης πάνω και αριστερά το ημικύκλιο της ψυχής

Μέταλλο: Μόλυβδος

Στοιχείο: Γη

Θετικά στοιχεία: Πειθαρχία, αντοχή, υπευθυνότητα, σταθερότητα, αυτοπειθαρχία, δικαιοσύνη

Αρνητικά στοιχεία: Κατάθλιψη, απαισιοδοξία, δογματισμός, βλοσυρότητα, ιδιοτέλεια

Συσχετισμοί: Αρθρίτιδα, οστά, αρτηριοσκλήρυνση

Πλανήτες. Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερω και ίσως ο πιο παρεξηγημένος πλανήτης του αστρολογικού χάρτη. Κι αυτό γιατί είναι ο πλανήτης του περιορισμού και της πειθαρχίας. Πρόκειται για ένα αυστηρό, συγκρατημένο, εσωστρεφή και απαισιόδοξο πλανήτη. Ανήκει όπως είπαμε στους εξωτερικούς πλανήτες και απαιτεί περίπου τριάντα χρόνια για να διανύσει και τα δώδεκα ζώδια. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει σε κάθε ζώδιο 2,5 περίπου χρόνια. Αυτή η περίοδος θεωρείται δύσκολη. Μόνο όμως μέσα από τις δυσκολίες θα σφυρηλατήσουμε το χαρακτήρα μας.

Ο Κρόνος εκφράζει την υπομονή, τη συνέπεια, την οργάνωση, τη σοβαρότητα και την υπομονή. Εργάζεται προσηλωμένος στο στόχο του χωρίς να τον αποπροσανατολίζουν οι  καταστάσεις. Είναι συνδεδεμένος με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έρχονται στη ζωή μας αλλά και με τη δύναμη εκείνη που θα μας δώσει την ώθηση και την υπομονή να τα ξεπεράσουμε.

Η λέξη Κρόνος είναι ταυτόσημη της λέξης χρόνος. Είναι συνώνυμη δηλαδή της πορείας του ανθρώπου στη ζωή στο πέρασμα του χρόνου. Σε αντίθεση με το Δία που μας μεταλαμπαδεύει τη γνώση, ο Κρόνος δρα σαν κριτής που έρχεται να εξετάσει αργότερα κατά πόσο έχουμε αξιοποιήσει αυτή τη γνώση στη ζωή μας. Αν έχουμε πράξει σωστά, με σύνεση και τιμιότητα, ο Κρόνος θα μας ανταμείψει. Αν όχι θα έρθει ως αυστηρός δάσκαλος να μας δώσει μαθήματα ζωής για να μας προσγειώσει.

Ο Κρόνος μπορεί να είναι αυστηρός κριτής αλλά ταυτόχρονα είναι και δίκαιος. Κάθε ένας θα πάρει στο τέλος αυτό που αξίζει. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μας. Μόλις δηλαδή πάρουμε το μάθημά μας θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε ξανά. Όταν κάτι αργεί να έρθει, όσο δυσνόητο κι αν μας φαίνεται λόγω της ανυπόμονης φύσης μας, το Σύμπαν έχει το δικό του σχέδιο για εμάς. Θα μας προσφέρει αυτό που τόσο επιζητάμε μονάχα όταν πάρουμε το μάθημά μας ή όταν βιώσουμε πρώτα τις καταστάσεις που χρειάζεται.

Παρόμοιο Άρθρο: Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Πλανήτες στην Αστρολογία ΟΥΡΑΝΟΣ

Σύμβολο: Ο σταυρός της ύλης πάνω από το κύκλο του πνεύματος και αριστερά και δεξιά του σταυρού τα ημικύκλια της ψυχής

Μέταλλο: Ουράνιο

Στοιχείο: Αέρας

Θετικά στοιχεία: Ανεξαρτησία, πρωτοτυπία, εφευρετικότητα, ευστροφία

Αρνητικά στοιχεία: Διαστροφή, ξεροκεφαλιά, εκκεντρικότητα, πείσμα

Συσχετισμοί: Υπόφυση

Πλανήτες. Ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου. Στο ταξίδι του στο ζωδιακό κύκλο παραμένει από επτά έως δεκατέσσερα χρόνια σε κάθε ζώδιο. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης και της αμφισβήτησης. Εξεγείρεται ενάντια σε οτιδήποτε κατεστημένο. Γι αυτό και φέρνει πάντα εκπλήξεις και εξελίξεις που δεν τις περιμένουμε. Ακολουθώντας τις εσωτερικές του επιθυμίες θα πάει κόντρα σε οποιοδήποτε περιορισμό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δρα επιπόλαια. Η ενέργεια του ωθείται από εσωτερική γνώση.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που η ανάγκη του για αλλαγή είναι τόσο έντονη που μπορεί να μας οδηγήσει τελικά σε μία επανάσταση χωρίς αιτία. Χωρίς δηλαδή να επέλθει αναγκαστικά κάτι διαφορετικό ή κάτι καινούργιο.

Πίσω από αυτόν τον πλανήτη κρύβεται η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για την οικουμένη. Μία αίσθηση φροντίδας για όλο τον κόσμο. Δρα για την ενίσχυσης της ομαδικότητας, της συλλογικότητας και της παρέας σε όλα τα σύνολα της κοινωνίας. Η αντίφασή του έγκειται στο ότι μπορεί να γίνει εκκεντρικός, ξεροκέφαλος και εντελώς ανοργάνωτος.

Παρόμοιο Άρθρο:Πλανήτες Ήλιος Σελήνη Ερμής

Αληθινές Προβλέψεις Χαρτομαντείας. Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles