Πλανήτες Ήλιος Σελήνη Ερμής

Πλανήτες στην Αστρολογία.

Πλανήτες στην Αστρολογία.

Πλανήτες στην Αστρολογία ΗΛΙΟΣ

Σύμβολο: Ο κύκλος με μία τελεία στο κέντρο. Δηλαδή το όλον και στο επίκεντρο ο Δημιουργός

Μέταλλο: Χρυσός

Στοιχείο: Φωτιά

Θετικά στοιχεία: Δημιουργία, οργάνωση, αγάπη για τη ζωή, δύναμη

Αρνητικά στοιχεία: Αλαζονεία, υπεροψία, εγωισμός, επιπολαιότητα

Συσχετισμοί: Καρδιά, σπονδυλική στήλη

Πλανήτες στην Αστρολογία. Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του Λέοντα. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ένα άτομο και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του περισσότερο από κάθε άλλο πλανήτη.  Αποτελεί την ισχύ, την εξουσία, την πηγή της ενέργειας στη ζωή. Η δύναμη της ύπαρξης και η θέληση για ζωή είναι χαρακτηριστικά που συνδέονται με αυτό το ουράνιο σώμα. Επίσης, ο Ήλιος συμβολίζει τον σύζυγο και πατέρα.

Πλανήτες στην Αστρολογία ΣΕΛΗΝΗ

Σύμβολο: Ο διαιρεμένος κύκλος, το μισοφέγγαρο ή ημικύκλιο που συμβολίζει την ψυχή

Μέταλλο: Άργυρος

Στοιχείο: Νερό

Θετικά στοιχεία: Συναίσθημα, ευαισθησία, διαίσθηση, ψυχή

Αρνητικά στοιχεία: Ευπιστία, ψυχική αστάθεια, αναξιοπιστία

Συσχετισμοί: Εγκυμοσύνη, τοκετός, ορμονικό σύστημα, πεπτικό σύστημα

Πλανήτες στην Αστρολογία. Η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του Καρκίνου. Συμβολίζει τον ψυχισμό, το συναίσθημα, τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου. Η διαίσθηση και το μητρικό ένστικτο είναι έννοιες που συνδέονται στενά με αυτόν τον πλανήτη. Στον αστρολογικό χάρτη της γυναίκας η Σελήνη εκφράζει την κύηση, τη μητρότητα και την οικογένεια. Στον αστρολογικό χάρτη ενός άντρα η Σελήνη εκφράζει ένα σημαντικό γυναικείο πρόσωπο. Τη σύντροφό του ή τη μητέρα του.
Οι φάσεις της Σελήνης επηρεάζουν σημαντικά τη ψυχοσύνθεσή μας. Εξαιτίας αυτών γνωρίζουμε συναισθηματικές διακυμάνσεις.
Η Σελήνη εκφράζει τη σχέση μας με τους προγόνους μας. Όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έχουν κληροδοτήσει. Είναι η φάση της εγκυμοσύνης από τη στιγμή της σύλληψης μας και την παραμονή μας στην ασφάλεια του αμνιακού υγρού μέχρι τη γέννηση, τη μητρική αγκαλιά και την ανάπτυξή μας μέσα στον οικογενειακό κλοιό.

Πλανήτες στην Αστρολογία ΕΡΜΗΣ

Σύμβολο: Ο κύκλος του πνεύματος με το μισοφέγγαρο της ψυχής στο επάνω μέρος και το σταυρό της ύλης στο κάτω

Μέταλλο: Υδράργυρος

Στοιχείο: Αέρας

Θετικά στοιχεία: Επικοινωνία, αντίληψη, γνώσεις, ευστροφία, ευφυΐα, λογική κρίση

Αρνητικά στοιχεία: Νευρικότητα, επιπολαιότητα, πονηριά, κυνικότητα, ειρωνεία, ασυνέπεια

Συσχετισμοί: Νευρικό σύστημα, εγκέφαλος, ακοή, ομιλία, αφή

Πλανήτες στην Αστρολογία. O Ερμής κυβερνά δύο αστερισμούς, των Διδύμων και της Παρθένου. Πρόκειται για ερμαφρόδιτο (ουδέτερο) πλανήτη που παίρνει στοιχεία είτε από τον Ήλιο και τη Σελήνη είτε από τον Άρη και την Αφροδίτη. Δηλαδή πρόκειται για ένα αγγελιοφόρο άλλων πλανητών. Λόγω του ερμαφροδιτισμού του μπορεί να επιδρά είτε θετικά είτε να αρνητικά. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την επικοινωνία, την πνευματικότητα, την έκφραση, τη μόρφωση και τα ταξίδια συνδέεται με αυτόν τον πλανήτη.
Έχει τη δύναμη να πείσει τον άλλον ή να τον ξεγελάσει. Χάρη σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχει η μετάδοση στοιχείων της παράδοσης προς στη νεότερη γενιά, γεγονός που συμβάλει στην εξέλιξη και στη δημιουργία. Γενικά, ο Ερμής κατηγορείται πολλές φορές ως διπρόσωπος επειδή γέρνει πότε προς τη μία πλευρά και πότε προς την άλλη. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει γιατί έχει την ικανότητα να μπορεί να «διαβάζει» και να κατανοεί εξίσου και τις δύο πλευρές.
Ο ευνοϊκός Ερμής θα οδηγήσει το άτομο στην αναζήτηση της αλήθειας. Αντίθετα, ο ανάδρομος Ερμής θα δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία και στα ταξίδια.

Τι είναι Αστρολογία;

Οι ομάδες των Ζωδίων

Αστρολογικές Προβλέψεις

Πλανητικά Έλαια από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles