Οι πλανήτες στους 12 Οίκους | Οι πλανήτες στο 2ο οίκο 

2ος οίκος. Για να ερμηνεύσουμε το γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου πρέπει πρώτα να λάβουμε υπόψη μας πολλές παραμέτρους. Αρχικά μελετάμε το ζώδιο του ατόμου, εν συνεχεία το ζώδιο του ωροσκόπου και παράλληλα τις θέσεις των πλανητών. Όσον αφορά στο τελευταίο μελετάμε τις θέσεις των πλανητών στα ζώδια και τις θέσεις των πλανητών στους 12 οίκους, όπως εδώ. 

Επίσης, μία άλλη παράμετρος που λαμβάνουμε υπόψη μας στην ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη είναι οι όψεις των πλανητών. Οι όψεις έχουν να κάνουν με τις σχέσεις που συνδέουν μεταξύ τους πλανήτες, για τις οποίες θα μιλήσουμε σε επόμενο κεφάλαιο. 

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι πριν βγάλουμε ακριβή και ασφαλή συμπεράσματα στην ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη θα πρέπει πρώτα να έχουμε μελετήσει πάρα πολύ καλά όλα τα παραπάνω. 

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι πλανήτες στους 12 Οίκους | Οι πλανήτες στον 1ο οίκο 

Οι πλανήτες στο 2ο οίκο [της Ύλης]

Ήλιος:

Είστε οπαδός της καλοζωίας με αποτέλεσμα να ξοδεύετε αρκετά στις ανέσεις και στις πολυτέλειες της ζωής. Γενικά, αγαπάτε την ύλη και έχετε καλή σχέση με τα χρήματα. Για αυτό και παρακολουθείτε πάντα τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας. Μερικές φορές γίνεστε επιδεικτικοί με ό,τι έχετε αποκτήσει και με την πολυτελή ζωή που απολαμβάνετε. 

Σελήνη:

Στον οικονομικό τομέα βρίσκεστε πότε στα πάνω σας και πότε στα κάτω σας. Τα κέρδη έρχονται συχνά εάν ενεργοποιήσετε δύο όπλα σας: τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας. Επίσης, χρήματα μπορεί να έρθουν από την ενασχόλησή σας με την πώληση. 

Ερμής:

Σας αρέσει να ξοδεύεται σε ταξίδια και σπουδές. Παράλληλα, οι γνώσεις και η ικανότητά σας στον τομέα της επικοινωνίας και στις ξένες γλώσσες σάς αποφέρει σημαντικά κέρδη. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας σε διάφορους τομείς για να ωφεληθείτε οικονομικά. Υπάρχει επίσης η περίπτωση να ρίξετε κάποιον οικονομικά. 

Αφροδίτη:

Η ευρωστία σας προέρχεται από κάποια επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία ή από έναν εύπορο γάμο. Επιζητάτε την πολυτέλεια στη ζωή σας και κάποιες φορές έχετε την τάση να την επιδεικνύετε. 

Άρης:

Δουλεύετε σκληρά αξιοποιώντας τις πρωτότυπες ιδέες σας με αποτέλεσμα να βγάζετε χρήματα. Επίσης, μπορείτε να γίνετε καλοί επιχειρηματίες αρκεί να μην προβείτε σε επιπολαιότητες. Οι οικονομικές δυσκολίες δεν σας αποθαρρύνουν.  

Δίας:

Η επιτυχία στον οικονομικό τομέα είναι σίγουρη εφόσον έχετε την τύχη με το μέρος σας. Τα πολλά κέρδη βέβαια μπορεί να σας κάνουν να ξοδεύετε ασύστολα και να χάνετε το μέτρο. 

Κρόνος:

Δουλεύετε σκληρά και με μέθοδο για να αποκτήσετε χρήματα και υλικά αγαθά. Προσέχετε τις επενδύσεις σας και τις σπατάλες σας. Γενικά, είστε μετρημένοι στα οικονομικά σας. Βέβαια, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο άκρο της τσιγκουνιάς  και της φιλαργυρίας. 

Ουρανός:

Τα οικονομικά σας μπορεί να βρίσκονται πότε πάνω και πότε κάτω με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πως αξιοποιείτε τα χρήματά σας. Μία απότομη εξέλιξη μπορεί να σας ανεβάσει πολύ οικονομικά ή να σας στείλει στα τάρταρα της χρεοκοπίας. Μία μικρή αποταμίευση μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει. 

Ποσειδώνας:

Δεν αγαπάτε ιδιαίτερα την ύλη και το χρήμα. Λίγα πράγματα σας αρκούν για να ζήσετε ευτυχισμένοι τη ζωή σας. Μπορείτε ωστόσο να αξιοποιήσετε τη φαντασία και τη διαίσθησή σας για να βγάλετε κάποιο κέρδος. Βέβαια, το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε το χρήμα αρκετά αδιάφορα και επιπόλαια μπορεί να σας στοιχήσει την ανάμειξή σας σε οικονομικά μπλεξίματα. 

Πλούτωνας:

Χειρίζεστε τα οικονομικά μας με περίσσια ικανότητα. Ρισκάρετε αλλά επιτυγχάνετε. Τα έσοδά σας περνούν από αρκετές φάσεις, πότε ανοδικές πότε καθοδικές. Ξοδεύετε αρκετά και πολλές φορές γίνεστε φιλοχρήματοι. 

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι πλανήτες στους 12 Οίκους | Οι πλανήτες στο 3ο οίκο