Ξεκινάμε τον μήνα μας με μια πανίσχυρη Πανσέληνο στον Ιχθύ ή αλλιώς με την Πανσέληνο του Καλαμποκιού. Οι Πανσέληνοι είναι η κορυφαία φάση ολόκληρου του σεληνιακού κύκλου: φέρνουν ολοκλήρωση και καινοτομίες: αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα των προσπαθειών μας, τη στιγμή που τελικά θα δούμε τα αποτελέσματα αυτού που εργαζόμαστε.

Το καλαμπόκι ήταν το πιο βασικό φαγητό και αγαθό για τους ιθαγενείς Αμερικάνους και εξακολουθεί να αποτελέι το θεμέλιο της διατροφής πολλών ανθρώπων στις μέρες μας. Αυτή την στιγμή του έτους, στο Βόρειο Ημισφαίριο, το καλαμπόκι είναι σχεδόν έτοιμο για συγκομιδή: η παρακολούθηση των τελευταίων φάσεων ανάπτυξης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η συγκομιδή του πολύ νωρίς ή πολύ αργά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητά του.

Το καλαμπόκι συνδέεται παραδοσιακά με τη γονιμότητα και την αφθονία: Η Πανσέληνος του καλοαμποκιού γιορτάζεται για χιλιάδες χρόνια ως σύμβολο ευημερίας και πλούτου. Αυτό το κοσμικό γεγονός μας θυμίζει να τιμήσουμε την αφθονία στη ζωή μας, να είμαστε ευγνώμονες για αυτό που έχουμε και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

Ιχθείς: Αποπροσανατολισμός και Αμφισημία

Οι Ιχθείς τείνουν να είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, ευαίσθητοι και ενσυναισθητικοί. Το τελευταίο ζώδιο του κύκλου, αντιπροσωπεύει το άλφα και το ωμέγα, την αρχή και το τέλος. Συσχετίζεται με το χρόνο που περνάμε στη μήτρα της μητέρας μας και με την κοσμική μήτρα όπου ανήκουμε όλοι. Οι Ιχθείς αντιπροσωπεύουν έναν χώρο όπου μας φροντίζουν, όπου μπορούμε να είμαστε εντελώς παθητικοί και δεκτικοί, όπου δεν απαιτείται καμία προσπάθεια, επειδή όλα έχουν ήδη παρασχεθεί.

Η Πανσέληνος στους Ιχθείς μπορεί εύκολα να φέρει συναισθήματα αποπροσανατολισμού: Οι Ιχθείς σχετίζονται με ό,τι υπάρχει στην τρισδιάστατη πραγματικότητα, οτιδήποτε μπορούμε να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε στη φαντασία μας. Το ζώδιο του Ιχθύ σχετίζεται με το σύνολο της ζωής: αντιστοιχεί στην ενότητα, σε μια κατάσταση μη δυαδικότητας.

Αυτή η πανσέληνος ανοίγει την πύλη σε έναν απατηλό χώρο όπου όλα είναι αλήθεια, και το αντίθετό του ισχύει επίσης. Το αστρολογικό σύμβολο των Ιχθύων αποτελείται από δύο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις: μια άλλη ένδειξη ασάφειας και ενότητας στη δυαδικότητα. Για αυτούς τους λόγους, οι Ιχθείς συσχετίζονται με υπέρβαση από τις κοσμικές ανησυχίες και ονειροπόληση, αλλά και με αυταπάτες, εξαπάτηση, χάος και σύγχυση.

Η πανσέληνος στους Ιχθείς αντίθετη στον Ήλιο στην Παρθένο: Ενότητα και Αρμονία μεταξύ Σώματος και Ψυχής

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Ήλιος στην Παρθένο αντιτίθεται στη Σελήνη στους Ιχθείς, τονίζοντας την ανάγκη να βρούμε ενότητα και αρμονία μεταξύ του Σώματος μας και της Ψυχής μας. Ενώ η Παρθένος είναι το ζώδιο που σχετίζεται με το φυσικό μας σώμα, τον τρόπο ζωής μας και την υγεία μας, ο Ιχθείς συσχετίζεται με τη σύνδεσή μας με τις λεπτές ενέργειες και την πνευματικότητα.

Πολλοί από εμάς κινούνται προς την ολιστική θεραπεία και πρακτικές όπως η Γιόγκα, που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη άποψη της σωματικής υγείας και της πνευματικής υγείας, και να επιστρέψουμε στην ενότητα και την αρμονία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίσης εξερευνήσει την ιερή διάσταση της σεξουαλικότητας, προσπαθώντας να αφήσουν τα συναισθήματα ενοχής που συνδέονται με την απόλαυση του σώματος και των αισθήσεών μας.

Η Πανσέληνος στους Ιχθείς απέναντι από τον Ήλιο στην Παρθένο μας θυμίζει να φροντίζουμε καλά το σώμα μας και την ψυχή μας: δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική σωματική υγεία χωρίς συναισθηματική και πνευματική υγεία και το αντίστροφο.

Ανάδρομος Ποσειδώνας και Πανσέληνος στους Ιχθείς: Αίσθημα συλλογικού πόνου

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του μυστικισμού, της συμπόνιας και της άνευ όρων αγάπης είναι ο κυβερνήτης της Πανσέληνου και αυτή τη στιγμή είναι οπισθοδρομικός, επίσης στο ζώδιο των Ιχθύων.

Αυτό τονίζει την ανάγκη μας για ενδοσκόπηση, μοναξιά και υποχώρηση από τις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου. Με τόση ένταση και ταραχή γύρω μας, το να έχουμε τρόπους σταθεροποίησης της συναισθηματικής κατάστασής μας προτού αναλάβουμε δράση, είναι κρίσιμος.

Τόσο ο Ποσειδώνας όσο και οι Ιχθείς συσχετίζονται με το συλλογικό συναισθηματικό σώμα και με όλα τα φαινόμενα μάζας, με οτιδήποτε επηρεάζει ολόκληρη τη Γη. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς φέρνει έντονη συμπόνια για τους άλλους: πολλοί από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε, να κάνουμε κάτι καλό για την ανθρωπότητα, καθώς αισθανόμαστε αυξημένη ευαισθησία και ανησυχία για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο.

Υποδοχή μη αναμενόμενων αλλαγών

Στην Πανσέληνο, έχουμε πολλές υποστηρικτικές πτυχές που μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τη διαθέσιμη ενέργεια, βοηθώντας μας να στηρίξουμε τη συναισθηματική μας ενέργεια και να καλωσορίσουμε τις απρόβλεπτες αλλαγές.

Ο Ήλιος στην Παρθένο σχηματίζει ένα τρίγωνο στον Ουρανό στον Ταύρο, δημιουργώντας μια εύκολη ροή ενέργειας που μας βοηθά να σταθεροποιήσουμε τα συναισθήματά μας, να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα, να καλλιεργήσουμε τη διάκριση και την αντικειμενικότητα. Εν τω μεταξύ, το φεγγάρι στους Ιχθείς σχηματίζει ένα εξάγωνο στον Ουρανό, υποδηλώνοντας ότι η απροσδόκητη αλλαγή ξετυλίγεται αυθόρμητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του σεληνιακού κύκλου.

Ο Ταύρος αντιστοιχεί στους πόρους, τα ταλέντα και τις ικανότητές μας. Χάρη στην επιρροή της Πανσέληνου, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ικανότητες και δώρα που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε. Εναπόκειται σε εμάς να είμαστε αρκετά ανοιχτοί για να τους αφήσουμε να αναδυθούν, να αναπτυχθούν και να ξεδιπλωθούν φυσικά.

Ο Ερμής στην Παρθένο σχηματίζει τρίγωνο με μια άλλη θετική πτυχή: ενθαρρύνει μια εποικοδομητική και πρακτική ανταλλαγή ιδεών που μπορεί να ωφελήσει όλους τους εμπλεκόμενους και έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει να ανοίξουμε μια διαφορετική αντίληψη για την τρέχουσα πραγματικότητα.

Αφροδίτη απέναντι από τον Κρόνο: Αναγνώρισε την αξία σου

Καθώς η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στους Ιχθείς, παρατηρούμε επίσης μια ακριβή αντίθεση μεταξύ της Αφροδίτης στον Καρκίνο και του Κρόνου στον Αιγόκερω. Αυτή η πτυχή μας θυμίζει να εκτιμούμε τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας, προσκαλώντας μας να πιστέψουμε στην εγγενή μας αξία και στην ικανότητά μας να σχηματίζουμε υγιείς και υποστηρικτικές σχέσεις.

Η αντίθεση μεταξύ της Αφροδίτης και του Κρόνου μας θυμίζει να είμαστε ευγενικοί με τους εαυτούς μας, να δώσουμε στον εαυτό μας χώρο και να αφιερώσουμε όλο το χρόνο που χρειαζόμαστε για να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα που έρχονται. Είναι εντάξει να κάνετε ένα διάλειμμα από τις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου, εάν αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε.

Με αρκετούς πλανήτες στα ζώδια του νερού, μπορεί να φαίνεται εύκολη η αυτοθυσία και να μπαίνουν πρώτες οι ανάγκες των άλλων: προσέξτε να μην υπονομεύσετε τις βασικές ανάγκες και επιθυμίες σας για να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους. Να είστε επίσης προσεκτικοί για να μην υπερ-εξιδανικεύετε τους ανθρώπους: όλοι είναι καλοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να μην μας σέβονται: να μην ξεχνάς την αξία σου, να εκφράζεις τις ανάγκες σου και να διατηρείς σταθερά όρια.

Πανσέληνος σε Ιχθείς: Είσοδος σε έναν ονειρεμένο χώρο

Όταν η Πανσέληνος συμβαίνει σε ένα από τα ζώδια του νερού τα συναισθήματα είναι πιο έντονα από το συνηθισμένο. Η Σελήνη είναι ο φυσικός κυβερνήτης της παλίρροιας των ωκεανών και τα ανθρώπινα σώματα αποτελούνται από περίπου 70% νερό.

Οι πιο ευαίσθητοι χαρακτήρες μεταξύ μας θα παρατηρήσουν τα ισχυρά της αποτελέσματα στην εσωτερική μας κατάσταση και στη διάθεσή μας. Οι κύκλοι ύπνου μας μπορεί να διαταραχθούν ιδιαίτερα και να διαταραχθούν από αυτό το ουράνιο γεγονός, καθώς οι Ιχθείς και ο Ποσειδώνας είναι τα αρχέτυπα που σχετίζονται με τον ύπνο και τα όνειρα, με τη διαυγή όνειρα και την αστρική προβολή.

Η απόλυτη διδασκαλία των Ιχθύων είναι η παράδοση. Αποδεχτείτε τα πράγματα όπως είναι, και αφήστε κάθε προσπάθεια να ελέγξετε την εξέλιξη της κατάστασης της ζωής μας: όλα είναι καλά, το Σύμπαν μας υποστηρίζει, και ό, τι συμβαίνει, είναι για το υψηλότερο καλό μας.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles