Οι ομάδες των ζωδίων

Μαθήματα Αστρολογίας

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι έχουμε 12 σε αριθμό ζώδια μπορούμε να τα χωρίσουμε σε πολλές ισομερείς ομάδες που δίνουν το άθροισμα 12. Μπορούμε λοιπόν να χωρίσουμε τα ζώδια σε 2 ομάδες των 6 ζωδίων,  σε 3 ομάδες των 4 ζωδίων, σε 4 ομάδες των 3 ζωδίων και σε 6 ομάδες των 2 ζωδίων. Επομένως έχουμε:

Α) 2 Ομάδες

Η πρώτη ομάδα απαρτίζεται από τα αρσενικά και θετικά ζώδια με αφετηρία τον Κριό και τα υπόλοιπα ζώδια της ομάδας ανά δυο: Κριός, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος.  Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα θηλυκά και αρνητικά ζώδια με αρχή τον Ταύρο: Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύες.

Τα χαρακτηριστικά της πρώτης ομάδας είναι η εξωστρέφεια, η ενέργεια, η δράση και η επιθετικότητα. Τα χαρακτηριστικά της δεύτερης ο μαγνητισμός, η εσωστρέφεια, ο συναισθηματισμός και η δεκτικότητα.

Β) 3 Ομάδες

Για το σχηματισμό αυτών των ομάδων λαμβάνεται υπόψη το στοιχείο της φύσης στο οποίο ανήκει το κάθε ζώδιο. Έχουμε λοιπόν:

– Τα ζώδια της φωτιάς: Κριός, Λέων, Τοξότης που χαρακτηρίζονται από ηγετικές τάσεις, ενθουσιασμό και έντονη δράση.
– Τα ζώδια της γης: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως που χαρακτηρίζονται από οργανωτική διάθεση, σταθερότητα και πρακτικό πνεύμα.
– Τα ζώδια του αέρα: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος που χαρακτηρίζονται από κοινωνικότητα, επικοινωνιακή διάθεση και ενέργεια πνευματική.
-Τα ζώδια του νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες που χαρακτηρίζονται από έντονο συναισθηματισμό, διαίσθηση και ψυχολογική διείσδυση.

Γ) 4 Ομάδες

Για το σχηματισμό αυτών των ομάδων λαμβάνονται υπόψη οι ιδιότητες των ζωδίων. Έτσι έχουμε:

-Τα παρορμητικά ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως που είναι τα κοινωνικά, εξωστρεφή και ανυπόμονα ζώδια.
-Τα σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος που είναι τα υπομονετικά, δραστήρια και πεισματάρικα ζώδια.
-Τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες που είναι τα ευπροσάρμοστα και ευμετάβλητα ζώδια που μπορούν να προχωρήσουν εύκολα στις αλλαγές.

Δ) 6 Ομάδες

Τα ζώδια βρίσκονται σε ζευγάρια βάση της πολικότητας (αντίθεσης) τους. Αυτά είναι:

– Ο Κριός της προβολής του εγώ και ο Ζυγός της συντροφικότητας
– Ο Ταύρος της προσωπικής κτήσης και ο Σκορπιός της κοινής κτήσης
– Ο Δίδυμος της επικοινωνίας και ο Τοξότης του εσωτερισμού
– Ο Καρκίνος της σπιτικής ζωής και ο Αιγόκερως της δημόσιας ζωής
– Ο Παρθένος της εργασίας (εσωτερικής) και ο Ιχθύες της ιδεολογίας και του οραματισμού

Διάβασε και τα άλλα Μαθήματα Αστρολογίας πατώντας ΕΔΩ

Αξιόπιστες προβλέψεις Χαρτομαντείας Ταρώ δείτε ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles