Οι πλανήτες στους 12 Οίκους | Οι πλανήτες στο 4ο οίκο

Μέντιουμ Άρης
Μέντιουμ Άρης

Οι πλανήτες στο 4ο οίκο. Για να ερμηνεύσουμε το γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου πρέπει πρώτα να λάβουμε υπόψη μας πολλές παραμέτρους. Αρχικά μελετάμε το ζώδιο του ατόμου, εν συνεχεία το ζώδιο του ωροσκόπου και παράλληλα τις θέσεις των πλανητών. Όσον αφορά στο τελευταίο μελετάμε τις θέσεις των πλανητών στα ζώδια και τις θέσεις των πλανητών στους 12 οίκους, όπως εδώ.

Επίσης, μία άλλη παράμετρος που λαμβάνουμε υπόψη μας στην ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη είναι οι όψεις των πλανητών. Οι όψεις έχουν να κάνουν με τις σχέσεις που συνδέουν μεταξύ τους πλανήτες, για τις οποίες θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι πριν βγάλουμε ακριβή και ασφαλή συμπεράσματα στην ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη θα πρέπει πρώτα να έχουμε μελετήσει πάρα πολύ καλά όλα τα παραπάνω.

Ρώτα το Ταρωτώ

Οι πλανήτες στο 4ο οίκο [της Οικίας και της Οικογένειας]

1Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Ήλιος:

Η οικογένεια για εσάς είναι ένα σημαντικό θεμέλιο στη ζωή σας. Κάτι για το οποίο θέλετε να νιώθετε περήφανοι. Είχατε ευχάριστα παιδικά χρόνια, ενώ είναι πιθανό να κληρονομήσετε κάποιον συγγενή σας.

2Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Σελήνη:

Είστε συναισθηματικά στραμμένοι προς την οικογένεια και σαν παιδί αλλά κι αργότερα σαν γονιός όταν αποκτήσετε δικά σας παιδιά. Αγαπάτε, φροντίζετε και προστατεύετε τα μέλη της οικογένειάς σας. Όσα σπίτια κι αν αλλάξετε στη ζωή σας ποτέ δε θα ξεχάσετε το πατρικό σας.

3Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Ερμής:

Έχετε πολύ καλή επικοινωνία στο σπίτι ωστόσο σας αρέσει να έχετε το δικό σας ανεξάρτητο χώρο, ένα γραφείο για δουλειά ή μελέτη. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας σας αρέσει να τον περνάτε εκτός.

4Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Αφροδίτη:

Έχετε καλές σχέσεις με την οικογένεια γενικά και ένα πολύ δυνατό δέσιμο με τη μητέρα σας ειδικά. Η προσωπική σας ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην οικογένειά σας. Αναλαμβάνετε την εμφάνιση και διακόσμηση του σπιτιού ξεφεύγοντας όμως αρκετά στα έξοδα σε κάποιες περιπτώσεις.

5Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Άρης:

Δεν επιδιώκετε να μείνετε για πολύ στο πατρικό σας. Μόλις μεγαλώσετε θέλετε να φύγετε και να νιώσετε ανεξάρτητοι. Νιώθετε καταπίεση και οι σχέσεις σας με τον πατέρα σας μπορεί να είναι οριακές λόγω αντιπαλότητας για την κυριαρχία στο σπίτι.

6Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Δίας:

Γεννηθήκατε μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον που σας περιβάλλει με ασφάλεια και αγάπη. Η πνευματικότητα και οι αρετές ξεχειλίζουν με αποτέλεσμα να επιδιώκετε να τις μεταδώσετε κι εσείς στα δικά σας παιδιά.

7Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Κρόνος:

Από μικροί στηρίζετε την οικογένεια και αναλαμβάνετε υποχρεώσεις ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Όταν γίνετε κι εσείς γονίος θα κάνετε τα πάντα για να είναι τα παιδιά και η οικογένειά σας ασφαλείς. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να φροντίζετε κάποιο μέλος της στα γεράματα.

8Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Ουρανός:

Μεγαλώσατε σε αυτό που λέμε ένα όχι και τόσο παραδοσιακό οικογενειακό περιβάλλον. Με περίεργες καταστάσεις και απρόσμενα γεγονότα να χαρακτηρίζουν τα παιδικά σας χρόνια. Αναζητώντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας από νεαρή ηλικία είναι πιθανό να εξεγερθήκατε μέσα στην οικογένεια.

9Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Ποσειδώνας:

Είστε πολύ δεμένοι με την οικογένεια και τα παιδιά σας. Πιστεύετε ότι όλα λειτουργούν ιδανικά και τέλεια μέσα σε αυτή, έχοντας κατά κάποιο τρόπο μία ουτοπική συναίσθηση.  Από κάτω όμως μπορεί να κρύβεται κάποιο μεγάλο οικογενειακό μυστικό.

10Οι πλανήτες στο 4ο οίκο | Πλούτωνας:

Προστατεύετε την οικογένεια και τα μέλη της, προσπαθήσετε πάντα να λύσετε ό,τι πρόβλημα παρουσιάζεται και θέλετε να ηγείστε αυτής. Προσφέρετε αγάπη, θαλπωρή και φροντίδα στα δικά σας παιδιά.