Οι όψεις των πλανητών

Οι Όψεις των Πλανητών. Οι γωνίες που σχηματίζουν οι πλανήτες ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται αστρολογικά ονομάζονται όψεις. Το κέντρο των όψεων είναι το κέντρο του ωροσκοπίου. Οι όψεις αυτές άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές.


Κύριες όψεις

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι αυτές οι όψεις. Όταν δύο πλανήτες βρίσκονται στην ίδια θέση (γωνία 0°) βρίσκονται σε σύνοδο. Αυτή η όψη είναι η ισχυρότερη και μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επιρροή στο άτομο. Όταν δύο πλανήτες απέχουν 180 μοίρες βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον και η όψη ονομάζεται αντίθεση. Η επίδραση αυτή της γωνίας είναι δυσαρμονική. Όταν δύο πλανήτες απέχουν μεταξύ τους 120 μοίρες σχηματίζουν τρίγωνο και η θέση αυτή είναι πολύ ευνοϊκή.

Όταν δύο πλανήτες απέχουν μεταξύ τους 90 μοίρες σχηματίζουν τετράγωνο και η όψη αυτή θεωρείται δυσαρμονική. Τέλος, όταν απέχουν 60 μοίρες σχηματίζουν εξάγωνο και η όψη θεωρείται ευνοϊκή με κάποια προσπάθεια. Αυτά με τις κύριες όψεις. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες δευτερεύουσες όψεις στην αστρολογία. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Οι Όψεις των Πλανητών | Δευτερεύουσες όψεις

Δευτερεύουσες όψεις στην αστρολογία θεωρούνται το ημιτετράγωνο με απόσταση πλανητών στις 45 μοίρες, το ημιεξάγωνο με απόσταση στις 30 μοίρες, το ενάμιση τετράγωνο με απόσταση στις 135 μοίρες και το κουίνκουξ με απόσταση στις 150 μοίρες.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ακόμη και όταν υπάρχουν μικρές αποκλίσεις σε μοίρες ανάμεσα στην απόσταση δύο πλανητών, π.χ. 95° αντί για 90° και πάλι θα θεωρήσουμε ότι έχουμε όψη τετράγωνο. Γενικά, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αποκλίσεις στις γωνίες των πλανητών που αναφέραμε με το όριο ανοχής στις κύριες όψεις να φτάνει το πολύ τις 10° (Σύνοδος) και στις δευτερεύουσες το πολύ τις 2°.

Οι Όψεις των Πλανητών | Η σχέση των πλανητών στην ερμηνεία των όψεων

Η σχέση δύο πλανητών μεταξύ τους παίζει ρόλο στην ερμηνεία των όψεων. Για παράδειγμα εάν δύο πλανήτες συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους και σχηματίσουν μία αρνητική όψη, π.χ. τετράγωνο, η αρνητική επιρροή θα είναι μειωμένη. Όταν αντίστοιχα δύο πλανήτες δεν συνεργάζονται αρμονικά και σχηματίζουν μία ευνοϊκή όψη, π.χ. τρίγωνο, η θετική επιρροή θα μετριαστεί. Το ίδιο ισχύει και για το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο εκάστοτε πλανήτης. Δηλαδή, το συγκεκριμένο ζώδιο επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον πλανήτη γεγονός που πρέπει επίσης να λαμβάνουμε υπόψη μας.

Οι Όψεις των Πλανητών | Επιμέρους όψεις

Υπάρχουν και κάποιες ακόμη όψεις που διαδραματίζουν ρόλο στην ερμηνεία του ωροσκοπίου και είναι οι εξής:

Ταυ-τετράγωνο: Η όψη αυτή σχηματίζεται όταν δύο πλανήτες βρίσκονται σε αντίθεση (απόσταση 180°) και σχηματίζουν τετράγωνο με έναν τρίτο. Αυτό σχηματικά δημιουργεί ένα τετράγωνο. Η παρουσία του τρίτου πλανήτη μπορεί να περιορίζει ή να εντείνει την επίδραση της αντίθεσης.

Μεγάλος Σταυρός: Η όψη αυτή σχηματίζεται όταν έχουμε δύο αντιθέσεις και τέσσερα τετράγωνα. Αυτό σημαίνει ότι δύο ζευγάρια πλανητών βρίσκονται σε αντίθεση και ταυτόχρονα κάθε πλανήτης σχηματίζει τετράγωνο με τον άλλον. Αυτή η όψη σχηματικά δημιουργεί έναν σταυρό. Μπορεί να είναι πολύ δημιουργική ή ιδιαίτερα δυσαρμονική. Η επίδραση θα εξαρτηθεί από τα ζώδια και τους οίκους που βρίσκονται οι πλανήτες του Μεγάλου Σταυρού.

Μεγάλο Τρίγωνο: Η όψη αυτή δημιουργείται από τη θέση τριών πλανητών, οι οποίοι σχηματίζουν μεταξύ τους ένα τρίγωνο. Πρόκειται για όψη που φέρνει τύχη. Οι πλανήτες πρέπει να βρίσκονται σε ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο, π.χ. να έχουμε τρία ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες). Αν ισχύει αυτό τότε έχουμε ένα πολύ ευαίσθητο άτομο με υψηλή διαίσθηση. Αν αντίστοιχα οι πλανήτες σχηματίζουν Μεγάλο Τρίγωνο με ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) τότε το άτομο έχει πολύ μεγάλη ενεργητικότητα. Αν οι πλανήτες σχηματίζουν το Μεγάλο Τρίγωνο με ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) τότε το άτομο έχει υψηλή διανόηση και την ικανότητα της έκφρασης. Αν τέλος η όψη του Μεγάλου Τριγώνου σχηματίζεται με πλανήτες στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) τότε το άτομο απολαμβάνει πλούτο και υλικά αγαθά.

Σχήμα αετού: Ή όψη αυτή δημιουργείται όταν στην όψη του Μεγάλου Τριγώνου παρεμβαίνει ένας τέταρτος πλανήτης, ο οποίος είναι σε αντίθεση με έναν από τους τρεις πλανήτες.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles