Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απιστία; Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους να συναντήσουν κάποιον, που θα τους οδηγήσει έστω και να σκεφτούν να απατήσουν τον σύντροφό τους. Το σίγουρο είναι ότι δεν ανταποκρίνονται όλοι στον πειρασμό με τον ίδιο τρόπο. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απιστία είναι διάφοροι και εξίσου σημαντικοί.

Για κάποιους η απιστία είναι κάτι το συχνό και απλό. Για άλλους είναι κάτι το ανεπίτρεπτο. Τέλος για κάποιους άλλους η απιστία είναι κάτι που δεν τους απασχολεί παρά μόνο αν συναντήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό στη ζωή τους.

Μερικοί λόγοι που μας οδηγούν στην απιστία είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η σεξουαλική στέρηση, ένα σεξουαλικό πρόβλημα, η ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση. Τέλος ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη ικανοποίησης-σεξουαλική προσδοκία είναι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην απιστία και τα δύο φύλα.

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απιστία σε σχέση με το φύλο

Η θέση του άντρα στην απιστία

Είναι αλήθεια ότι πιο συχνά ο άντρας μπορεί να καταφύγει στη λύση της απιστίας. Αυτό θα τον ανακουφίσει από τα προβλήματα της σχέσης του και θα του αναζωπυρώσει το ερωτικό και σεξουαλικό του ενδιαφέρον. Θα τον κάνει να νιώσει ποθητός, σεξουαλικός και ερωτεύσιμος.

Ο άντρας μέσα από την εξελικτική πορεία ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης διαμορφώνει τον σεξουαλικό του ρόλο. Αναζητάει την ικανοποίηση και την απόλαυση μέσα από τη συναισθηματική πληρότητα. Την συντροφική σχέση που θα του προσφέρει ηδονή. Ο σεξουαλικός ρόλος του άντρα προσδιορίζεται από την ψυχική ωρίμανση και τη βιολογική γνώση στην αναζήτηση της ηδονής.

Ο σύγχρονος άντρας είναι αρκετά επηρεασμένος από τις κοινωνικές επιρροές. Αυτές του καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και τον βάζουν να κυνηγάει το τέλειο σεξ μέσα στη σχέση. Όταν δεν το έχει, μπορεί να νιώθει ανεπαρκής και να προσπαθεί να το βρει σε άλλες γυναίκες.

Χαρακτηριστικά του άπιστου άντρα

Χαρακτηριστικό του άνδρα που απιστεί είναι ότι νιώθει νάρκισσος και πιστεύει ότι το σεξ εκτός σχέσης/γάμου θα τον κάνει να νιώσει δυνατότερος. Τα προβλήματα επικοινωνίας και σεξουαλικής ρουτίνας που μπορεί να αντιμετωπίζει μαζί με το άγχος της επαγγελματικής του καριέρας τον κάνει να χρησιμοποιεί την απιστία. Είναι το μέσο διαφυγής του από την καθημερινότητα.

Η θέση της γυναίκας στην απιστία

Η γυναίκα φαίνεται ότι είναι πιο ισορροπημένη στον σεξουαλικό της ρόλο και μπορεί να εκφράζεται σεξουαλικά μέσα από τη σχέση της. Η γυναίκα στην ηλικία των 30-40 ετών ζητάει αρκετή προσοχή και τρυφερότητα. Ενώ βλέπει το πόσο αρέσει και στο περιβάλλον της. Στη 10ετία αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να βάλει σε αμφισβήτηση τον τρόπο ζωής της. Πίσω ίσως από κάποια συνηθισμένη εικόνα ρουτίνας, μπορεί να παρασυρθεί σε περιπέτειες. 

Σ’ αυτή την ηλικία ο γάμος, η μητρότητα, το επάγγελμα, ίσως να την κουράσουν και να θελήσει αλλαγές και ανανεώσεις. Έτσι οδηγείτε στην αγκαλιά ενός άντρα που να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές και σεξουαλικές της ανάγκες.

Η γυναίκα πρέπει να μιλήσει στον άνδρα-σύντροφο. Να του εξηγήσει το πώς νιώθει και να του ζητήσει να κάνουν μαζί αλλαγές. Να ξαναβρούν αυτό που ο χρόνος, η μονοτονία και η καθημερινότητα τους πήρε. Σε αντίθετη περίπτωση το τρίτο πρόσωπο είναι πολύ εύκολο να περάσει την πόρτα της σχέσης ή του γάμου.

Ο ρόλος του συντρόφου

Όταν η γυναίκα αισθανθεί ότι ο σύντροφός της την παραμελεί, της γυρίζει την πλάτη και αδιαφορεί, τότε είναι πιο επιρρεπής η ίδια στην απιστία. Αυτή η γυναίκα που θα νιώσει εγκαταλειμμένη εύκολα θα παρασυρθεί από κάποιον άλλον. Αυτόν που θα την κάνει να νιώσει σημαντική και θα της προσφέρει αυτό που ο δικός της σύντροφος έχει ξεχάσει πια.

Η σταδιακή αποδυνάμωση της εικόνας του συντρόφου και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας σα ρόλο και ταυτότητα μέσα στη σχέση, είναι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία.

Μερικά από τα ζητήματα που απασχολούσαν αρκετά την πρώτη περίοδο της σχέσης είναι η συχνότητα και η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και τα αισθήματα πόθου και πάθους. Επίσης η συνεχής αναζήτηση της παρουσίας του άλλου δίνει τη θέση της στη λογική επεξεργασία της σχέσης και την προσδοκία για το μέλλον.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφος κρίνεται. Κρίνεται μέσα από την ερωτική επιθυμία και την αγάπη που τον διακατέχει για το ταίρι του. Επίσης κρίνεται από την ικανότητά του να ανταποκριθεί. Να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα και να προσαρμοστεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του συντροφικού ρόλου. Είτε αυτό αφορά οικονομικές διαστάσεις, είτε αφορά γονεϊκή ταυτότητα και ανάληψη αντίστοιχων ευθυνών.

Στην περίπτωση λοιπόν που ο σύντροφος αδυνατεί, ή τουλάχιστον έτσι μεταφράζεται από εμάς, να ανταποκριθεί στις καινούργιες καταστάσεις, πολύ συχνά αυτό «μας κλειδώνει ερωτικά». Τότε έρχεται η κατάλληλη στιγμή και το έδαφος είναι έτοιμο για να μπει το τρίτο πρόσωπο. Αυτό που θα προσφέρει για τον άντρα μια καινούργια ανανεωτική εμπειρία στη σεξουαλικότητά του. Θα τον ανεβάσει ως αρσενικό, θα νιώσει ερωτικός και επιθυμητός.

Η γυναίκα θα μπει σε αυτό πιο δύσκολα και πιο εγκεφαλικά. Θα πρέπει να βρει κάποιον που την ακούει και να την καταλαβαίνει .Να την κάνει να αισθάνεται θηλυκό και της θυμίζει πόσο επιθυμητή και σεξουαλική είναι.

ρώτα το ταρωτω

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles