Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα

Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα. Πολλές ήταν οι ερωτικές περιπέτειες του θεού Απόλλωνα που έχουν καταγραφεί, είτε με κορίτσια είτε με νεαρά αγόρια. Σε όλες τις σχετικές διηγήσεις τα αγόρια αυτά εμφανίζονται ως σωσίες του Απόλλωνα. Επίσης, η σχέση του Απόλλωνα με το βασιλιά Άδμητο αργότερα είπαν ότι δεν ήταν απλά φιλική. Λένε ότι οι δυο τους συνδέονταν με αγάπη. Ο έρωτας του Απόλλωνα εμφανίζεται πολύ επικίνδυνος. Οι περισσότερες ιστορίες είχαν τραγικό τέλος. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Υάκινθος και Απόλλωνας

Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα. Ένας από τους έρωτες του Απόλλωνα ήταν ένα πανέμορφο αγόρι που τον έλεγαν Υάκινθο. Ο Υάκινθος ήταν γιος της Μούσας Κλειούς και του Πίερου. Μια μέρα που τα δύο αγόρια έπαιζαν παρέα με τον πέτρινο δίσκο του Απόλλωνα, ο νεαρός θεός χτυπά άθελά του το σύντροφό του στο κεφάλι και τον σκοτώνει. Από το αίμα του άτυχου νέου που έσταξε στη γη φύτρωσε το λουλούδι που πήρε και το όνομά του, ο υάκινθος. Η ιστορία αυτή ταυτίζεται με την ιστορία για το θάνατο του Άδωνη, του εραστή της Αφροδίτης («Οι εραστές της Αφροδίτης | Πυγμαλίωνας και Αδωνίς»).

Κυπάρισσος και Απόλλωνας

Ένα ακόμη αγόρι που αγάπησε ο Απόλλωνας ήταν ο Κυπάρισσος. Ο νεαρός αυτός σκότωσε κατά λάθος ένα ελάφι που αγαπούσε πολύ. Το ελάφι είχε χρυσά κέρατα και ασημένια στολίδια. Το ελάφι ήταν ήμερο και ο Κυπάρισσος ανέβαινε στη ράχη του. Κάποια στιγμή λοιπόν που το ζώο είχε ξαπλώσει σε μια σκιά, ο νεαρός κυνηγός το πέρασε για αγρίμι και το σκότωσε. Μόλις κατάλαβε τι είχε κάνει έπεσε απαρηγόρητος να πεθάνει. Ο Απόλλωνας για να τον απαλλάξει από τον πόνο και τη θλίψη του τον μεταμόρφωσε σε κυπαρίσσι, το αιώνια θλιμμένο δέντρο.

Απόλλωνας και Δάφνη

Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα. Ο πρώτος έρωτας του Απόλλωνα ήταν η νύμφη Δάφνη, η κόρη του ποταμού Λάδωνα και της Γης. Άλλοι αφηγητές λογίζουν για πατέρα της Δάφνης τον ποτάμιο θεό Πηνειό από την κοιλάδα των Τεμπών. Η Δάφνη ήταν παρθένα και κυρίαρχος των ιερών ομώνυμων φυτών. Ένας άλλος νεαρός ο Λεύκιππος που επίσης αγαπούσε τη Δάφνη ντύθηκε κορίτσι για να βρίσκεται συνεχώς κοντά της. Κάποια μέρα τη συνόδεψε στο λουτρό με τις φίλες και εκεί ανακάλυψαν την ταυτότητα του. Τότε οι κοπέλες όρμησαν με τα ακόντιά τους επάνω στον Λεύκιππο και τον σκότωσαν.

Ο Απόλλωνας με το πεδίο ελεύθερο όρμησε στη Δάφνη. Εκείνη για να τον αποφύγει ζήτησε βοήθεια από τη Γη. Η μάνα της για να τη βοηθήσει τη μεταμόρφωσε σε δέντρο. Και από τότε η δάφνη έγινε το αγαπημένο δέντρο του Απόλλωνα με το δάφνινο στεφάνι.

Απόλλωνας και Δρυόπη

Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα. Η Δρυόπη, η μοναχοκόρη του Δρύοπα έκανε παρέα με τις Νύμφες Αμαδρυάδες. Όταν την είδε ο Απόλλωνας την ερωτεύτηκε και για χάρη της μεταμορφώθηκε σε χελώνα. Οι Νύμφες έπαιζαν με το περίεργο ζώο και η Δρυόπη το έπαιρνε στην αγκαλιά της. Κάποια στιγμή η χελώνα μεταμορφώθηκε σε φίδι με αποτέλεσμα οι Νύμφες να τρομάξουν και να τρέξουν μακριά. Έτσι ο θεός Απόλλωνας κατάφερε να πετύχει το σκοπό του. Η Δρυόπη γύρισε τρομαγμένη στο παλάτι χωρίς να πει σε κανέναν τίποτε. Ύστερα από λίγο καιρό παντρεύτηκε τον Ανδραίμονα και γέννησε τον Άμφισσο, που είχε συλλάβει όμως με τον Απόλλωνα. Ο Άμφισσος όταν μεγάλωσε έγινε βασιλιάς της Οίτης και έχτισε ναό προς τιμήν του πατέρα του Απόλλωνα.

Η Έχιδνα και οι Εσπερίδες

Ο Θαύμας, η Ίρις και οι Άρπυιες

Απόλλωνας και Κυρήνη

Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα. Μία ακόμη ιστορία έχει γραφτεί για τον Απόλλωνα και την Κυρήνη. Η Κυρήνη ήταν μία παρθένα κυνηγός ολόιδια η Άρτεμις. Ήταν κόρη μίας Νύμφης των νερών και του βασιλιά της Θεσσαλίας Υψέα (βασιλιάς του ουρανού). Η Κυρήνη με το ακόντιο και το σπαθί της προστάτευε τα κοπάδια του πατέρα της στα δάση του Πηλίου. Ο Απόλλωνας πρωτοείδε την θυγατέρα του Υψέα να παλεύει άοπλη με ένα λιοντάρι και τα έχασε με το θάρρος της. Αμέσως ρώτησε τον Κένταυρο Χείρωνα για τη θαρραλέα κόρη. Ο Χείρωνας τότε τον συμβούλεψε να παντρευτεί κρυφά την Κυρήνη γιατί είχε προβλέψει ότι η Κυρήνη θα γεννούσε ένα θεϊκό βρέφος, τον Αρισταίο. Το θεϊκό μωρό πήγε ο Ερμής στις Ώρες και στη Γαία και εκείνες το έθρεψαν με νέκταρ και αμβροσία και το έκαναν αθάνατο. Ο Αρίσταιος ήταν σαν ένας δεύτερος Απόλλωνας. Ένας πολύτιμος φύλακας των κοπαδιών, ένας Αγραίος και Νόμιος (κυνηγός και βοσκός), όπως τον αποκαλούσαν οι Νύμφες.

Ο Απόλλωνας πήγε το γιο του στη σπηλιά του Χείρωνα για να τον μορφώσει ο σοφός Κένταυρος. Οι Μούσες του δίδαξαν τη μαντική τέχνη και την τέχνη να θεραπεύει. Τον επέλεξαν επίσης για φύλακα των κοπαδιών τους στη Φθία. Όταν όμως ο καλοκαιρινός «λίβας» Σείριος προκάλεσε μεγάλη ξηρασία και οι άνθρωποι πέθαιναν από το λοιμό ο Αρισταίος έπρεπε να τρέξει να τους σώσει. Πήγε λοιπόν στην Κέα και θυσίασε το Σείριο στον Δία που έγινε αστέρι και τοποθετήθηκε στον ουρανό.

Ο Αρισταίος πρόσφερε πολλές ευεργεσίες στους ανθρώπους. Επίσης, πρώτος δίδαξε την κτηνοτροφία, το άρμεγμα, την τυροκομία, την καλλιέργεια ελιών και τη μελισσοκομία.

Εκάτη – Μοίρες – Στύξ – Ευρύβια

Η Ελληνική Μαγεία στα Χέρια σου!

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles