Οι Αρνητικές Όψεις των Πλανητών – Ερμής

Οι κύριες αρνητικές όψεις των πλανητών είναι το τετράγωνο, δηλαδή οι 90°, και η αντίθεση, οι 180°. Το τετράγωνο είναι μία όψη που σχετίζεται με τις αρνητικές συνθήκες που δημιουργούνται σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Συνθήκες που καλούμαστε με αγώνα να αλλάξουμε ή να περιορίσουμε τις επιπτώσεις τους για το δικό μας καλό.

Στην περίπτωση της αντίθεσης υπάρχει θα λέγαμε μία κόντρα ανάμεσα στις ιδιότητες των πλανητών που σχηματίζουν την όψη. Σε αυτήν την κόντρα πότε νικάει ο ένας και πότε ο άλλος πλανήτης με αποτέλεσμα να μη λείπουν από τη ζωή μας οι εντάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση το κλειδί, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, είναι να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε αντικρουόμενες δυνάμεις. Να μην αφήσουμε τις υπερβολικές εκδηλώσεις του εαυτού μας να μας παρασύρουν. Γιατί οι αρνητικές όψεις των πλανητών αυτό ακριβώς φέρνουν, την υπερβολή.

Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Αφροδίτη

Ο Ερμής με την Αφροδίτη λόγω απόστασης δεν μπορούν να σχηματίσουν κάποια αρνητική όψη. 

μέντιουμ άρης
Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Άρη

Ο Ερμής σε αρνητική όψη με τον Άρη κάνει το άτομο να δρα και να σκέφτεται παρορμητικά, χωρίς λογική. Από την άλλη, οι όψεις τετράγωνο και αντίθεση των δύο αυτών πλανητών προσδίδουν στο άτομο οξυδέρκεια και εφευρετικό πνεύμα. Χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να φέρετε εις πέρας όποιους στόχους έχετε βάλει στη ζωή σας. Αρκεί να μην αφήσετε την επιθετικότητά σας (Άρης) να σας αποπροσανατολίσει και να σας παρασύρει σε άλλα μονοπάτια.

Ένας τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να διοχετεύσετε την περίσσια ενέργειά σας στη γυμναστική, στον αθλητισμό ή σε κάποιο δραστήριο χόμπι. Εκτός από μία βίαιη συμπεριφορά που μπορεί να σας στοιχίσει, ο θυμός, οι φωνές και τα νεύρα είναι επίσης εκδηλώσεις της επιθετικότητας που κρύβετε μέσα σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φέρεστε άσχημα και να πληγώνετε τους ανθρώπους γύρω σας. Για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα θα πρέπει να πάψετε να κινείστε συνεχώς με βιασύνη. Επίσης, θα πρέπει να πάψετε να είστε παρορμητικοί και επιθετικοί καλλιεργώντας ευγενικά και θετικά συναισθήματα μέσα σας.   

Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Δία

Ο Ερμής σε αρνητική όψη με τον πλανήτη Δία κάνει το άτομο να σκέφτεται ανώριμα και επιπόλαια. Μπορεί να ξεχάσετε τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να λειτουργήσετε ενστικτωδώς και χωρίς καμία απολύτως λεπτότητα. Ή να εκφραστείτε και να ασκήσετε κριτική επάνω σε ένα θέμα χωρίς να έχετε την κατάλληλη γνώση με αποτέλεσμα να εκτεθείτε. Το ίδιο συμβαίνει και όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε κάποια ιδέα σας, η οποία δεν στηρίζεται σε κάποια ρεαλιστική βάση. Στο τέλος δεν αναλαμβάνετε ποτέ την ευθύνη για την αποτυχία της.

Έχετε καλές προθέσεις να βοηθήσετε τους γύρω σας αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην τηρήσετε ποτέ τις υποσχέσεις σας. Από την άλλη, οι αρνητικές όψεις Ερμή με Δία σας προικίζουν με κοφτερό μυαλό, ευέλικτο τρόπο σκέψης και δημιουργική φαντασία. Αυτό σας δίνει ένα προβάδισμα στη συγγραφή βιβλίων, τομέας στον οποίο μπορεί και να επιτύχετε. Πρέπει να γίνετε πιο υπεύθυνα άτομα, τηρώντας τις υποσχέσεις σας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων σας. 

xartomanteia taroto
Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Κρόνο

Η δυσαρμονική σχέση Ερμή και Κρόνου μαρτυρά για το άτομο δύσκολη παιδική ηλικία λόγω αυστηρού (Κρόνος) οικογενειακού περιβάλλοντος. Οι σχέσεις μεταξύ γονέα και παιδιού είναι ψυχρές και η επικοινωνία περιορισμένη. Όπως είναι φυσικό θα μεγαλώσετε φέροντας τα κατάλοιπα αυτού του κακού οικογενειακού δεσμού. Παράλληλα, όμως θα μεγαλώσετε καλλιεργώντας χαρακτηριστικά όπως η συνέπεια και η αίσθηση του καθήκοντος. Επίσης, ενώ είστε προικισμένοι με πνευματικές ικανότητες δεν θα λέγαμε ότι είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και φιλικοί με τους άλλους. Το αντίθετο μάλιστα. Είστε αυστηροί, δογματικοί και απαιτητικοί. Μιλάτε μόνο όταν πρέπει και γενικά προτιμάτε την απομόνωση. 

Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Ουρανό

Οι αρνητικές όψεις Ερμή με Ουρανό σας «μπολιάζουν» με μεγαλομανία και τάση για επίδειξη με αποτέλεσμα να γίνεστε αντιπαθητικοί προς τους άλλους. Αυτή η συμπεριφορά σας μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξή σας. Οι δυσαρμονικές σχέσεις των δύο αυτών πλανητών από την άλλη σάς προικίζουν με μεγάλη οξυδέρκεια, πρωτοτυπία ιδεών και ιδιαίτερα δημιουργική σκέψη. Η εξέλιξη και η άνοδός σας είναι εφικτή με την προϋπόθεση όμως ότι η διανοητική υπερδιέργεσή σας δεν σας εξαντλεί πνευματικώς και σωματικώς. Ο Ουρανός σε δυσαρμονία με τον Ερμή επηρεάζει αρνητικά την επικοινωνία με τους γύρω σας και ιδιαίτερα τις σχέσεις σας με τα προσφιλή σας πρόσωπα. Γίνεστε απότομοι και αγενείς χωρίς να υπολογίζετε τον άλλο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε πιο ευγενικοί και να μην παρασύρεστε εκδηλώνοντας ακραίες συμπεριφορές.  

Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Ποσειδώνα

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της πονηριάς και της ουτοπίας, σε αρνητική όψη με τον Ερμή επηρεάζει τη αρνητικά σκέψη σας. Είναι εύκολο για εσάς να εμπλακείτε σε δολοπλοκίες για να ωφεληθείτε από κάποια κατάσταση εξαπατώντας τους άλλους. Είστε ακόμη ικανοί να δημιουργήσετε ουτοπικές και φανταστικές καταστάσεις, να παρασυρθείτε μέσα σε αυτές ή να παρασύρετε κι άλλους μαζί σας. Η ενόραση και το ένστικτό σας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα μέσα από αυτές τις όψεις. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά να αναδείξουν το ταλέντο σας στις τέχνες και τα γράμματα. Για να το πετύχετε όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να σταματήσετε να σκέφτεστε και να πράττετε πονηρά και με ανέντιμες μεθόδους αλλά να υιοθετήσετε έναν έντιμο τρόπο ζωής. 

ρωτα το ταρωτω
ρωτα το ταρωτω
Οι Αρνητικές Όψεις του Ερμή | Ερμής με Πλούτωνα

Ο Ερμής σε αρνητική όψη με τον Πλούτωνα στρέφει το άτομο σε πονηρές σκέψεις και ύπουλες ενέργειες προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Εκτός αυτού μιλάτε με άσχημο και προσβλητικό τρόπο προς τους άλλους καταλογίζοντας τους πράγματα που δεν ισχύουν απλά και μόνο για να τους κάνετε να αμυνθούν. Το αποτέλεσμα είναι να τους πληγώνετε και να τους στρέφετε μακριά σας.

Γενικά, είστε σκληροί, καχύποπτοι και επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους γύρω σας. Δεν εμπιστεύεστε σχεδόν κανέναν και ο τρόπος συμπεριφοράς σας είναι απαράδεκτος. Για αυτό και έχετε συνεχώς προβλήματα στις σχέσεις σας. Από την άλλη οι αρνητικές όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα σας κάνει να ψάχνετε την αλήθεια και να αναλύετε τα πράγματα σε βάθος. Για αυτό έχετε μία κλίση προς την επίλυση μυστηρίων και περίπλοκων υποθέσεων που κρύβουν την πραγματική αλήθεια. Για αυτό και οι όψεις αυτές συνδέονται με τα ωροσκόπια ιδιωτικών ερευνητών, κατασκόπων , κ.λπ.

Επίσης, ο αρνητικές όψεις των δύο αυτών πλανητών σας χαρίζουν θέληση και πρακτική σκέψη. Ωστόσο, η συνεχής ένταση και η κατασπατάληση ενέργειας με σκοπό την επίλυση μυστηρίων και περίπλοκων υποθέσεων έχει το κόστος της. Είναι πολύ εύκολο τα θέματα αυτά να σας οδηγήσουν σε εξάντληση, περισσότερο του νου και λιγότερο του σώματος. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους γύρω σας αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνία σας. Οι κακοί τρόποι και τα άσχημα λόγια δεν είναι σίγουρα ένας σωστός τρόπος προσέγγισης από την πλευρά σας. 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles