Οι 7 λόγοι για χωρισμό

Οι 7 λόγοι για χωρισμό. Όταν είσαι υπερβολικά ερωτευμένος με το σύντροφό σου, μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και να φανταστείς την πιθανότητα να χωρίσεις. Αλλά η ατυχής αλήθεια είναι πως πολλές μακροχρόνιες σχέσεις, ακόμα και εκείνες που είναι γεμάτες αγάπη, δεν είναι πάντα γραφτό να διαρκέσουν.

Παρότι το να χωρίσεις με κάποιον, που είσαι ακόμα ερωτευμένη, είναι πολύ δύσκολο, υπάρχουν στιγμές που είναι απαραίτητο! Όσο δυνατό κι αν είναι το συναίσθημα του έρωτα. Δεν είναι πάντα αρκετό για να διατηρήσει μια υγιή, ευτυχισμένη σχέση.

“Ενώ η ιδέα πως ο έρωτας αμαρτάνει όλους ελκύει τη φαντασία της κοινωνίας, για να διατηρήσεις μια υγιή σχέση και μια συνολική ποιότητα ζωής, ένα άτομο χρειάζεται περισσότερα από την υπόσχεση της αποκλειστικότητας και τα γλυκόλογα”.

“Η οικονομική σταθερότητα, η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και οι παρόμοιοι στόχοι σχέσης είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Αν θέλεις μια πετυχημένη και ικανοποιητική σχέση. Αν δεν έχεις τα βασικά, μπορεί να ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσεις τα θέλω και τις ανάγκες σου και να συζητήσεις το επόμενο στάδιο δράσης με το σύντροφό σου. Είτε αυτό θα είναι ένας συμβιβασμός είτε η λήξη της σχέσης”.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να λήξεις μια σχέση, στην οποία νιώθεις πως ακόμα είναι γεμάτη από αμοιβαία αγάπη, αλλά αν υπάρχουν σημαντικά θέματα στη σχέση σου, κάποιες φορές το να χωρίσεις μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση μακροπρόθεσμα. Παρακάτω υπάρχουν επτά παραδείγματα εντελώς έγκυρων λόγων για να τελειώσεις μια σχέση, ακόμα κι αν αγαπάς τον σύντροφό σου.

Σας ενδιαφέρει: Μετά τον χωρισμό τι;

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Ο σύντροφός σου σου λέει ψέματα

Όλοι λέμε μικρά, αθώα ψέματα κατά καιρούς, αλλά αν παρατηρήσεις πως ο σύντροφός σου έχει το συνήθειο να λέει ψεματάκια – ή ακόμα να νιώθει άνετα να λέει μεγαλύτερα, πιο σοβαρά ψέματα – αυτός είναι ένας καλός λόγος για να λήξεις τη σχέση.

«Ίσως είναι στα μικρά πράγματα, που δεν μπορούν να παραδεχτούν, όπως το γιατί ξέχασαν να βγάλουν τα σκουπίδια ή γιατί ξέχασαν το δείπνο με τους γονείς σου», λέει ο Lavelle. «Αυτές οι ασήμαντες γκάφες είναι κάπως δικαιολογημένες. Αλλά τι συμβαίνει αν τα ψέματα είναι μεγαλύτερα; Όσο και να θες να μείνεις με αυτό το άτομο, αν δεν μπορεί να είναι ειλικρινής για το παρελθόν του, πώς μπορείς να περιμένεις το θεμέλιο της σχέσης σας – η εμπιστοσύνη – να διαρκέσει;»

Σχετικό Άρθρο: 5 απλά βήματα για καλύτερες σχέσεις

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Ο σύντροφός σου είναι οικονομικά ανεύθυνος

Τα θέματα γύρω από τα χρήματα είναι ένα από τα κυριότερα που σκοτώνουν τις σχέσεις και μπορεί να είναι σοβαρά καταστρεπτικό να συνειδητοποιήσεις πως ο σύντροφός σου παρουσιάζει πολλά οικονομικά προειδοποιητικά σημάδια για να συνεχίσεις τη σχέση μακροχρόνια. Παρότι μπορεί να τον αγαπάς.

«Ένας σύντροφος, που ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε επιθυμίες παρά σε αναγκαιότητες, αφήνοντας τους λογαριασμούς να μαζεύονται απλήρωτοι, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι πως αυτό το άτομο δεν μπορεί να παρέχει οικονομική σταθερότητα σε εσένα και τα όνειρά σου να γίνεται οικογένεια», λέει ο Lavelle. “Παράτησε το οικονομικό δράμα και επίλεξε κάποιον τόσο αφοσιωμένο στο μέλλον όσο είσαι κι εσύ”.

Σας ενδιαφέρει: Ο Ιδανικός Άνδρας

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια σε οποιαδήποτε σχέση είναι η εμπιστοσύνη και αν ο σύντροφός σου σπάσει την εμπιστοσύνη σου (ίσως περισσότερες από μία φορές), τότε είναι απολύτως εύλογο να λήξεις τη σχέση, αν δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου να κερδίζει ποτέ πίσω την αίσθηση της εμπιστοσύνης.

Σχετικό Άρθρο: Οι εθιστικές σχέσεις

«Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης».

«Παίρνει χρόνο για να τη χτίσεις και μόνο ένα δευτερόλεπτο για να τη χάσεις. Αν πιάσεις τον σημαντικό σου άλλο να λέει μια σειρά από ψέματα, ή ανακαλύψεις πως έχει παράλληλη σχέση, αυτό θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη και το δέσιμο, για το οποίο δουλέψατε σκληρά να δημιουργήσετε. Όταν εμπιστεύεσαι σε κάποιον την αγάπη σου, τη ζωή σου, το σώμα και τη ψυχή σου, μπορείς να τον θαυμάζεις και να τον σέβεσαι. Αν δεν μπορείς να υπολογίσεις σε αυτόν, ότι θα είναι πιστός σε εσένα, συναισθηματικά και σωματικά, τότε συχνά μια σχέση δε διορθώνεται.

Τι είναι: Η Γλώσσα του Σώματος

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Έχετε διαφορετικούς στόχους για το μέλλον

Το να ερωτεύεσαι κάποιον και αργότερα να ανακαλύπτεις πως οι στόχοι σας για το μέλλον είναι ασύμβατοι, είναι πολύ σκληρό. Αν γνωρίζεις τι θέλεις για το μέλλον σου, δε θα πρέπει να συμβιβαστείς με κάποιον του οποίου το όραμα δεν ευθυγραμμίζεται με το δικό σου.

«Είναι επίσης σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τους στόχους ζωής σου για να δεις αν βρίσκεσαι σε συγχρονισμό με το σύντροφό σου. Είσαι εξαρχής ξεκάθαρος με τους στόχους ζωής, όπως ο γάμος και τα παιδιά… Αν δεν είσαι, θα φτάσει τελικά στο σημείο χωρισμού. Ή σε εκείνο που ο ένας θα νιώθει γεμάτος πικρία. Επιπλέον, θα ξοδέψεις το χρόνο σου με κάποιον που έχετε ανόμοιους στόχους, τη στιγμή που θα μπορούσες να γνωρίσεις κάποιον πιο συμβατό».

Χορηγός: Αφαίρεση Τατουάζ στην TZOUMACLINIC

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Ο σύντροφός σου είναι εγωιστής στο κρεβάτι. Απρόθυμος να αλλάξει

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα: Στην ανάγκη να κάνετε την ερωτική σας ζωή λίγο πιο πικάντικη, γιατί έχει βαλτώσει. Και στο να έχεις ένα σύντροφο που είναι εντελώς αδιάφορος στις ανάγκες και τα θέλω σου στο κρεβάτι. Αν ο σύντροφός σου είναι ο δεύτερος, μπορεί να ήρθε η ώρα να κόψεις το δεσμό. Ακόμα κι αν τον αγαπάς.

«Αν ο σύντροφός σου είναι επικεντρωμένος μόνο στη δική του ευχαρίστηση, αντί να βεβαιώνεται πως και οι δυο απολαμβάνετε την εμπειρία. Αυτό είναι ένα πιθανό σημάδι μιας συνολικής εγωκεντρικότητας και συναισθηματικής απόστασης».

Διαβάστε και αυτό: Η Γλώσσα της Αγάπης

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Ο σύντροφός σου αρνείται να επικοινωνήσει

Το να είσαι ικανός να επικοινωνήσεις με ένα υγιή και παραγωγικό τρόπο είναι τόσο σημαντικό σε μια σχέση. Αν ο σύντροφός σου παρουσιάζει μια άρνηση να δουλέψει πάνω στις επικοινωνιακές του δεξιότητες με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι ένας τέλεια καλός λόγος να τελειώσεις τα πράγματα.

«Αν δεν νιώθεις πως σε ακούει, πως σε σέβεται για τις σκέψεις/γνώμες σου ακόμα κι αν διαφωνείτε, και άνετα να εκφράσεις τις σκέψεις σου – αυτά είναι σημάδια πως η σχέση σας δε θα λειτουργήσει. Αν η επικοινωνία στη σχέση σας χαρακτηρίζεται από παρεξηγήσεις. Προέρχονται από τη δυσκολία να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Να ακούσεις τι έχει να σου πει ο σύντροφός σου. Αυτά μπορούν να ξεπεραστούν! Αν και οι δύο είστε αληθινά και ισχυρά παρακινούμενοι να τα βελτιώσετε».

Οι 7 λόγοι για χωρισμό | Χρειάζεσαι να εστιάσεις στον εαυτό σου

Ακόμα κι αν όλα στη σχέση σου φαίνονται τέλεια. Υπάρχει η πιθανότητα να θέλεις απλώς λίγο χρόνο να ωριμάσεις. Να εξελιχθείς μόνη σου, αντί να είσαι σε μια σχέση. Δε θα πρέπει να νιώθεις ένοχη, αν αποφασίσεις πως αυτό είναι το καλύτερο.

«Ενώ μια υγιής σχέση είναι σίγουρα ένα πανέμορφο πράγμα, υπάρχουν επίσης αρκετά πλεονεκτήματα του να είσαι μόνη. Για κάποιον, που είναι ελεύθερος, μπορεί το άμεσο περιβάλλον του να αντανακλά συγκεκριμένες ανάγκες του ΠΟΛΥ περισσότερο σταθερά από ό,τι αν βρισκόταν σε σχέση. Οι αδέσμευτοι άνθρωποι, επίσης, έχουν πολύ περισσότερο χρόνο να αναπτύξουν το πλατωνικό κοινωνικό τους δίκτυο, να ωριμάσουν επαγγελματικά και ακόμη να κάνουν τη δική τους προσωπική δουλειά ανάπτυξης, καθώς δεν αποσπώνται από τις ανησυχίες ενός συντρόφου».

Τελικά, αν δεν είσαι ευτυχισμένος στη σχέση σου, δε χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο λόγο που να νιώθεις ότι σου «επιτρέπει» να ξεκινήσεις ένα χωρισμό. Θα πρέπει πάντα να νιώθεις ενδυναμωμένος να κάνεις οποιαδήποτε επιλογή είναι απαραίτητη για εσένα. Να βρεις την ευτυχία προχωρώντας μπροστά. Είναι δύσκολο να χωρίσεις με κάποιον. Για τον οποίο νιώθεις ακόμα πολλή αγάπη; Φυσικά! Αλλά αν ξέρεις πως η σχέση δεν πρόκειται να λειτουργήσει μακροχρόνια. Θα είναι καλύτερο και για τους δυο σας μακροπρόθεσμα να πάρετε ξεχωριστούς δρόμους.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles