Οι 12 Οίκοι στην Αστρολογία

Οι 12 Οίκοι 


Οι 12 Οίκοι στην Αστρολογία. Οι τομείς και οι δράσεις στους οποίους κατηγοριοποιούμε τη ζωή στην αστρολογία ονομάζονται οίκοι. Κάθε ένας οίκος εκπροσωπεί και έναν τομέα δράσης που αφορά το άτομο, π.χ. την εργασία, την υγεία, την προσωπική του ζωή.

Οι οίκοι στην αστρολογία είναι 12, όσοι και οι αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Επίσης, οι οίκοι ταυτίζονται όσον αφορά στα αιτήματά τους με τα αιτήματα τω ζωδίων με την ίδια ακριβώς σειρά. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος οίκος έχει τα ίδια αιτήματα με το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, τον Κριό και τον κυβερνήτη του Άρη), ο δεύτερος με τον Ταύρο και τον κυβερνήτη του Αφροδίτη, και ούτω καθ’ εξής.

Δείτε και αυτό: AstroΓνώση από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Οίκοι και κατηγορίες


Τους οίκους μπορούμε να τους χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες που αποτελούνται από 3 και 4 ομάδες αντίστοιχα:

1η κατηγορία

Α’ ομάδα: Οι γωνιακοί (1ος, 4ος, 7ος, 10ος)
Β’ ομάδα: Οι διαδοχικοί (2ος, 5ος, 8ος, 11ος)
Γ’ ομάδα: Οι έκπτωτοι (3ος, 6ος, 9ος, 12ος)

2η κατηγορία

Α’ ομάδα: Οι οίκοι της ζωής (1ος, 5ος, 9ος)
Β’ ομάδα: Οι οίκοι της ευημερίας (2ος, 6ος, 10ος)
Γ’ ομάδα: Οι οίκοι των σχέσεων (3ος, 7ος, 11ος)
Δ’ ομάδα: Οι οίκοι του προορισμού (4ος, 8ος, 12ος)

Ο ρόλος του ωροσκόπου στον καθορισμό των οίκων

Ο ωροσκόπος μας, το ζώδιο που καθορίζεται από την ώρα και τον τόπο γέννησής μας, καθορίζει και την αφετηρία του πρώτου οίκου. Με λίγα λόγια, ο ωροσκόπος μας δεν είναι παρά η ακμή του πρώτου οίκου και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικός στη ζωή μας.

Οι 12 Οίκοι – Η ερμηνεία τους

Όσον αφορά στην ερμηνεία των οίκων αξίζει να τονίσουμε ότι οι πρώτοι έξι οίκοι σχετίζονται μόνο με το άτομο, ενώ οι άλλοι έξι και με τους τρίτους.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Πρώτος Οίκος


Ζώδιο: Κριός | Κυβερνήτης: Άρης

Ο πρώτος οίκος όπως είπαμε καθορίζεται από τον ωροσκόπο μας. Έχει να κάνει με θέματα υγείας αλλά και τον τομέα της εξωτερικής μας εμφάνισης. Επίσης, ο τρόπος που εκφράζουμε το εγώ καθορίζεται από το ζώδιο του Κριού.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Δεύτερος Οίκος


Ζώδιο: Ταύρος | Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με την ύλη, τα αγαθά και τα συναισθήματα. Καθορίζει την ανάγκη του ατόμου για οικονομική αλλά και συναισθηματική εξασφάλιση.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Τρίτος Οίκος


Ζώδιο: Δίδυμοι | Κυβερνήτης: Ερμής

Ο τρίτος οίκος επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μας, τα νιάτα και ταξίδια, ότι ακριβώς εκφράζει το ζώδιο των Διδύμων. Επίσης, επηρεάζει το μυαλό, την αντίληψη και την ευστροφία χαρακτηριστικά που συμβάλλουν θετικά στις επιδόσεις του σχολείου. Ο οίκος αυτός καθορίζει τις σχέσεις μας με τον περίγυρο, τον τρόπο έκφρασή σας ή την ενασχόλησή μας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Τέταρτος Οίκος


Ζώδιο: Καρκίνος | Κυβερνήτης: Σελήνη

Ο τέταρτος οίκος σχετίζεται με την οικίας μας, τους προγόνους μας και ό,τι έχει να κάνει με την περιουσία μας. Επίσης, επηρεάζει τη σχέση μας και τις συνθήκες μέσα στην οικογένεια αλλά και την πορεία του ατόμου στη δημιουργία νέας.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Πέμπτος Οίκος


Ζώδιο: Λέων | Κυβερνήτης: Ήλιος

Ο πέμπτος οίκος σχετίζεται με το ζωογόνο Ήλιο και τη δημιουργία σε όλους τομείς. Έχει να κάνει με τα παιδιά, τον έρωτα, την ψυχαγωγία και την τέχνη. Επίσης, σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια και τον τομέα της διδασκαλίας.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Έκτος Οίκος


Ζώδιο: Παρθένος | Κυβερνήτης: Ερμής

Ο έκτος οίκος είναι ο οίκος που σχετίζεται με τους δύο σημαντικούς τομείς της υγείας και της εργασίας. Αποκαλύπτει τη συμπεριφορά του ατόμου στη εργασία του αλλά την προθυμία του να προσφέρει στο σύνολο. Επίσης, ο έκτος οίκος σχετίζεται με την άσκηση και την περιποίηση του οχήματος που λέγεται ανθρώπινο σώμα.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Έβδομος Οίκος


Ζώδιο: Ζυγός | Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Ο έβδομος οίκος αφορά το γάμο και τη συντροφικότητα του ατόμου, όπως το ζώδιο του Ζυγού. Επίσης, καθορίζει στις ερωτικές σχέσεις τον τύπο του συντρόφου που θα επιλέξετε. Ή τις σχέσεις και τη στάση σας απέναντι σε συνεργάτες ή ακόμη και ανταγωνιστές. Ακόμη αποκαλύπτει τη σχέση μας με την αρμονία και την ομορφιά (Αφροδίτη).

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Όγδοος Οίκος


Ζώδιο: Σκορπιός | Κυβερνήτης: Πλούτωνας

Ο όγδοος οίκος είναι ο οίκος που σχετίζεται με τον Σκορπιό και τον Πλούτωνα, δηλαδή με τη ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση. Είναι ο οίκος που κυβερνά το υποσυνείδητο, τη διαίσθηση, τη κρυφή πλευρά του εαυτού.  Σχετίζεται επίσης με το DNA του ατόμου και το σεξ. Η ενασχόληση με τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό και η ανάγκη για έρευνα εις βάθος συνδέονται με τον 8ο οίκο.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Ένατος Οίκος


Ζώδιο: Τοξότης | Κυβερνήτης: Δίας

Ο ένατος οίκος αφορά στους τομείς της διανόησης, της μόρφωσης και της φιλοσοφίας. Της αναζήτησης τόπων μακρινών και ταξιδιών στο εξωτερικό. Επίσης, σχετίζεται με τους νόμους, τη θρησκεία, την ανώτερη εκπαίδευση και την πνευματική διάσταση των πραγμάτων και του λόγου.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Δέκατος Οίκος


Ζώδιο: Αιγόκερως | Κυβερνήτης: Κρόνος

Ο δέκατος οίκος καθορίζει την κοινωνική υπόσταση του ατόμου, τη δημόσια εικόνα του. Σχετίζεται με τις φιλοδοξίες, τις προσδοκίες, τα επιτεύγματα, την αναγνώριση, τη φήμη και το κύρος. Γενικά, φανερώνει την καριέρα ενός ατόμου και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να πετύχει επαγγελματικά.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Ενδέκατος Οίκος


Ζώδιο: Υδροχόος | Κυβερνήτης: Ουρανός

Ο ενδέκατος οίκος εξουσιάζει τις επιθυμίες, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα όνειρα μας για το μέλλον. Ελέγχει την κοινωνική ζωή και τις συναναστροφές. Καθώς επίσης και την ένταξη του ατόμου σε ομάδες με ανθρώπους, με κοινούς στόχους, αντιλήψεις και οράματα.

12 Οίκοι στην Αστρολογία | Δωδέκατος Οίκος


Ζώδιο: Ιχθύες | Κυβερνήτης: Ποσειδώνας

Ο δωδέκατος οίκος σχετίζεται με τη φαντασία, το ασυνείδητο, τη μεταφυσική, τον αποκρυφισμού, τη διαίσθηση. Επίσης, αποκαλύπτει τη σχέση του ατόμου με την απομόνωση γενικά. Είτε σε χώρους εγκλεισμού (ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές) στην αρνητική πλευρά είτε στην απομόνωση για εργασία, π.χ. γιατροί, καλλιτέχνες, κ.α. στη θετική του πλευρά. Επίσης, είναι ο οίκος των κρυφών εχθρών και παρασκηνιακών καταστάσεων.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles