Ο Περσέας και η Μέδουσα

Ο Πολυδέκτης δέχεται την πρόκληση του Περσέα και κρατά στο παλάτι τη Δανάη, έως ότου ο νεαρός έφηβος φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του («Ο Περσέας | Ελληνική μυθολογία».) Ήταν όμως πράγματι εφικτός αυτός ο άθλος; Ο Πολυδέκτης ήξερε καλά πώς ήταν αδύνατο ένας θνητός να νικήσει τη Μέδουσα. Το ίδιο όμως πίστευε και ο ίδιος ο Περσέας που είχε ήδη μετανιώσει για αυτό που ξεστόμισε πάνω στο θυμό του.  

Έπρεπε ωστόσο πάση θυσία, εάν ήθελε να δει τη μητέρα του μία μέρα ελεύθερη, να εκπληρώσει την υπόσχεση του. Αυτά σκεφτόταν στην κορυφή του βουνού της Σερίφου όπου είχε πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Εμφανίζονται τότε η Αθηνά και ο Ερμής για να τον βοηθήσουν. Να του δείξουν το δρόμο για να κατορθώσει αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν αδύνατο.

Ο Περσέας λαμβάνει την αστραφτερή ασπίδα της Αθηνάς, τα φτερωτά σανδάλια του Ερμή, το κοφτερό σπαθί και την περικεφαλαία του Άδη. Και μαζί τον μαγικό σάκο για να βάλει μέσα το κεφάλι της Γοργόνας Μέδουσας. Όλα τα εφοδιάστηκε από τις Νύμφες Ναϊάδες που κατοικούσαν σε μία σπηλιά στη Σέριφο, ύστερα από προτροπή των θεών.

ρωτα το ταρωτω
Ο Περσέας ξεκινά να βρει τη Μέδουσα

Ο Περσέας πλήρως εξοπλισμένος ξεκινάει το ταξίδι του να βρει το μέρος που κατοικεί η Γοργόνα Μέδουσα. Με τα φτερωτά σανδάλια του διασχίζει ωκεανούς και θάλασσες και φτάνει στο βασίλειο της Νυκτός. Στην άκρη του κόσμου, κοντά στους κήπους των Εσπερίδων, εκεί που κατοικούσαν οι Γοργόνες.

Οι μόνες όμως που ήξεραν τον ακριβή τόπο διαμονής της Μέδουσας ήταν οι γερόντισσες θεές, οι κόρες του Φόρκυ και αδελφές των Γοργόνων («Μυθικές Μορφές της Ελληνικής Μυθολογίας»). Οι Γραίες όπως έχουμε ήδη αναφέρει είχαν όλες μαζί ένα μάτι και ένα δόντι, τα οποία και μοιράζονταν. Ο Περσέας παραφύλαξε και την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ώρα της ανταλλαγής, αρπάζει το μάτι των Γραιών. Σε αυτό τον βοήθησε και η αόρατη μορφή του φορώντας την περικεφαλαία του Άδη. Οι Γραίες υπό την απειλή του Περσέα ότι θα χάσουν το μοναδικό τους μάτι και θα μείνουν για πάντα στο σκοτάδι, αναγκάζονται να αποκαλύψουν στον ήρωα τον τόπο διαμονής της Μέδουσας.

προσωπικη αστρολογικη προβλεψη
Ο Περσέας σκοτώνει τη Μέδουσα

Ο γιος του Διός, ύστερα από την υπόδειξη των Γραιών, βρήκε τη σπηλιά όπου κοιμόντουσαν οι τρεις Γοργόνες. Εξ αυτών μόνο η Μέδουσα ήταν θνητή και αυτή έπρεπε να αποκεφαλίσει ο Περσέας. Ο οπλισμένος ήρωας την πλησίασε με την αόρατη μορφή του και κοιτώντας από τον καθρέφτη της ασπίδας της Αθηνάς, για να μην κοιτάξει κατά πρόσωπο την Μέδουσα και μαρμαρώσει, της έκοψε το κεφάλι και το έβαλε στο μαγικό σάκο. Από τον κομμένο λαιμό της αποκεφαλισμένης Μέδουσας γεννήθηκε ο γίγαντας Χρυσάορας και ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο.

Ο ήρωας για να αποφύγει την καταδίωξη των αδελφών της Μέδουσας, πέταξε αστραπιαία με τα φτερωτά σανδάλια του ή ιππεύοντας το φτερωτό Πήγασο. Διασχίζοντας θάλασσες και ξηρές έφυγε μακριά από τον τόπο των Γοργόνων που στάθηκαν αδύνατον να τον προφτάσουν.

Στο ταξίδι της επιστροφής επάνω σε μία ακτή του Νότου κοντά στην Αιθιοπία, εντόπισε από ψηλά, εγκαταλελειμμένη μία όμορφη κόρη. Την Ανδρομέδα («Ο Περσέας και η Ανδρομέδα»). 

ονειροκριτης ταρωτω oneirokritis taroto

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles