Ο Περσέας ιδρύει τις Μυκήνες


Ο Περσέας ιδρύει τις Μυκήνες. Βασιλιάς της Τίρυνθας ήταν ο Μεγαπένθης, ο γιος του Προίτου και ανιψιός του Ακρίσιου. Κάποιοι αφηγητές αναφέρουν ότι ο Μεγαπένθης εκδικήθηκε το θάνατο του θείου του σκοτώνοντας τον Περσέα («Ο Περσέας και η Ανδρομέδα»). Ο Περσέας μετά το τραγικό γεγονός δεν μπορούσε να δεχτεί το θρόνο του Άργους και τον ανταλλάσσει με το θρόνο του εξαδέλφου του Μεγαπένθη.

Έτσι ο Περσέας έγινε βασιλιάς της Τίρυνθας. Εκεί δημιούργησε την ξακουστή για τα «Κυκλώπεια Τείχη» της πόλη με το όνομα Μυκήνες. Η πόλη λένε ότι πήρε το όνομά της όταν ο ιδρυτής της τράβηξε το σπαθί του και είδε ότι η μύτη του είχε κοπεί. Η μύτη αυτή ονομαζόταν «μύκης». Άλλοι διηγούνται ότι ο Περσέας διψασμένος ξερίζωσε ένα μανιτάρι από τα Κυκλώπεια Τείχη και σε εκείνο το σημείο ξεπήδησε μία πηγή. Ο ήρωας από τη χαρά του για το τρεχούμενο νερό έδωσε το όνομα του μανιταριού Μύκης στη νεοϊδρυθείσα πόλη.

ολοκληρωμένη πρόβλεψη επαναφοράς
Το γένος του Περσέα

Από τον Περσέα και τη γυναίκα του δημιουργήθηκε ένα μεγάλο γένος βασιλιάδων. Το ζευγάρι απέκτησε συνολικά εφτά παιδιά. Πέντε γιους και μια κόρη. Τον Πέρση, τον Αλκαίο, το Σθένελο, τον Έλειο, το Μήστορα, τον Ηλεκτρύωνα και τη Γοργοφόνη. Από την τελευταία προήλθαν και τα μυθικά εγγόνια της, οι Διόσκουροι της Σπάρτης. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι από το γένος του Περσέα προήλθε ο δισέγγονός του Ηρακλής. Ένας από τους γνωστότερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας για τους άθλους του.

Η κόντρα του Περσέα με το Διόνυσο

Ένας λόγος που ο Περσέας δεν απέκτησε τη φήμη και ίσως τη θέση που του άξιζε ήταν ότι ήρθε αντιμέτωπος με το Διόνυσο. Αφηγητές αναφέρουν ότι όταν ο Διόνυσος έφτασε στο Άργος με την Αριάδνη από τη θάλασσα, ο Περσέας έγινε διώκτης του. Μαζί με άλλους πολεμιστές σκότωσαν αρκετές από τις συνοδούς του θεού. Μετά από αυτό ήταν λογικό ο Περσέας να μην έχει πλέον την ίδια εύνοια.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε αγγειογραφία που αναπαριστά τον Περσέα στη μάχη ενάντιων της πομπής του Διονύσου. Χαρακτηριστικό είναι το μνημείο της Μαινάδας Χορείας στην περιοχή, καθώς επίσης και ο τάφος των Αλιάδων. Των συντροφισσών του Διονύσου από τη θάλασσα που χάθηκαν σε αυτή τη μάχη. Κάποιες αφηγήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι το Περσέας στάθηκε κρατώντας το γοργόνειο κεφάλι μπροστά στην πομπή και ότι μαρμάρωσε ακόμη και την ίδια την Αριάδνη.

ονειροκριτης ταρωτω oneirokritis taroto

Τελικά, τα δύο αδέρφια και απόγονοι του Δία ήρθαν σε συμφιλίωση. Ο Περσέας έφτιαξε στο Άργος ναό προς τιμήν του Διονύσου και είναι πιθανό εκεί να ενταφιάστηκε και η Αριάδνη.

Μία παλιά διήγηση αναφέρει ότι ο Περσέας σκότωσε τελικά το Διόνυσο στη μάχη στέλνοντάς τον στον Κάτω Κόσμο. Αλλά αυτό το γεγονός πρέπει να σχετίζεται με την κάθοδο του Διονύσου στο Βασίλειο του Άδη για να βρει τη μητέρα του Σεμέλη («Ο Διόνυσος της Σεμέλης»).

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles