Ο Περσέας και η Ανδρομέδα

Η Ανδρομέδα ήταν η κόρη του Κηφέα, βασιλιά των Αιθιόπων. Μάνα της ήταν η Κασσιόπεια. Σύμφωνα με την παράδοση, η Κασσιόπεια τα έβαλε με τους θεούς της θάλασσας όταν ισχυρίστηκε ότι ήταν ωραιότερη από τις Νηρηίδες. Ο Ποσειδώνας για να την τιμωρήσει έστειλε πλημμύρες σε ολόκληρη τη χώρα και ένα δράκο που κατασπάραζε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

ερωτική συναστρία

Σύμφωνα με το χρησμό, για να σωθεί η χώρα έπρεπε η Ανδρομέδα να θυσιαστεί στο δράκο. Έτσι την έδεσαν επάνω σε ένα βράχο στην ακροθαλάσσια και την εγκατέλειψαν. Για να τη βρει το θαλάσσιο τέρας και να την καταβροχθίσει.

Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα

Ο Περσέας μπροστά στη θέα της δεμένης κόρης αλλά και του δράκου που καραδοκούσε προσγειώθηκε στο βράχο και σκότωσε το τέρας. Ελευθέρωσε την Ανδρομέδα και αποφάσισε να την παντρευτεί. Άνοιξε όμως έτσι πόλεμο με τον Φινέα, τον αρραβωνιαστικό της Ανδρομέδας και αδερφό του πατέρα της. Για να εξουδετερώσει το νέο του εχθρό ο Περσέας έβγαλε από το σάκο το κεφάλι της Μέδουσας. Μόλις ο Φινέας και οι άνθρωποι του το αντίκρισαν πέτρωσαν. Ύστερα και από αυτή την περιπέτειά του ο γιος του Δία πήρε την Ανδρομέδα και πέταξαν μαζί για τη Σέριφο. Τα βασικά πρόσωπα αυτής της ιστορίας, η Ανδρομέδα, ο Περσέας, η Κασσιόπεια και ο Κηφέας, αργότερα μετά το θάνατό τους, έγιναν αστέρια στον ουρανό.   

ονειροκριτης ταρωτω oneirokritis taroto
Ο Περσέας επιστρέφει στη Σέριφο

Ο Περσέας με την αγαπημένη του στην αγκαλιά του επιστρέφει επιτέλους στη Σέριφο. Εκεί συναντά τον Πολυδέκτη, ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την επίτευξη του άθλου του και τον αμφισβητεί. Αποφασίζει, συγκαλώντας συνέλευση στο νησί, να κατηγορήσει δημοσίως τον γιο της Δανάης για απάτη και να τον τιμωρήσει. Κανένας από ολόκληρη τη Σέριφο δεν θα τον υποστηρίξει. Εκείνος παρουσιαζόμενος μπροστά στο λαό αναγκάζεται να εμφανίσει το κεφάλι της Μέδουσας για να αποδείξει τον άθλο του. Το αποτέλεσμα γνωστό. Όλοι όσοι έτυχαν να κοιτάξουν το ακρωτηριασμένο κεφάλι, μαζί τους και ο βασιλιάς, πετρώνουν την ίδια στιγμή. Από τότε λένε χαρακτηριστικά ότι η Σέριφος μετατράπηκε σε βραχώδες νησί γεμάτο πέτρες. 

Μετά από αυτό ο Περσέας αφιέρωσε το «γοργόνειο» κεφάλι στην Αθηνά, η οποία το φορούσε πάντα στο στήθος της ή στην ασπίδα της. Τα πολύτιμα όπλα που του δόθηκαν για να πετύχει το σκοπό του τα επέστρεψε στις Ναϊάδες. Ο Δίκτυς έγινε ο νέος βασιλιάς της Σερίφου και ο Περσέας πήρε τη Δανάη και την Ανδρομέδα και επέστρεψε στην πατρίδα του το Άργος.

ρωτα το ταρωτω
Ο Περσέας επιστρέφει στο Άργος

Όταν ο Περσέας επέστρεψε στο Άργος ο Ακρίσιος είχε εγκαταλείψει την πόλη. Φοβόταν μήπως πραγματοποιηθεί ο χρησμός και σκοτωθεί από τον εγγονό του. Είχε φύγει για τη Θεσσαλία. Όμως ο Περσέας ήθελε πάση θυσία να συμφιλιωθεί με τον Ακρίσιο. Τον βρήκε στη Λάρισα. Εκεί προς τιμήν της συμφιλίωσης παππού και εγγονού τελέστηκε μεγάλη γιορτή. Οι έφηβοι αθλητές έριχναν με το δίσκο. Ο Περσέας ζήλεψε και θέλησε κι αυτός να λάβει μέρος. Δυστυχώς όμως η μοναδική βολή του άθελά του στάθηκε θανατηφόρα για τον Ακρίσιο. Ο δίσκος πετυχαίνει τον παππού του στο πόδι και τον σκοτώνει. Έτσι επιβεβαιώνεται και ο χρησμός της Πυθίας κατά τον οποίο ο Ακρίσιος βρίσκει το θάνατο από τον εγγονό του (Ο Περσέας | Ελληνική μυθολογία).

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles