Ο Ουρανός στα Ζώδια | Μέρος Γ

H παρουσία των πλανητών στα ζώδια | Η παρουσία του Ουρανού

Ο Ουρανός στα Ζώδια. Η επίδραση ενός πλανήτη εξαρτάται από τη θέση στην οποία βρίσκεται, δηλαδή στο ζώδιο στο οποίο βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ένας πλανήτης μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση έξαρσης, πτώσης, αδυναμίας ή κυριαρχίας, ανάλογα με το ζώδιο. Για παράδειγμα, ο Ουρανός βρίσκεται σε κατάσταση κυριαρχίας στον Υδροχόο, έξαρσης στο  Σκορπιό, αδυναμίας στο Λέοντα και πτώσης στον Ταύρο.

Ειδικότερα, η παρουσία του Ουρανού στα ζώδια, ως ο πλανήτης των αλλαγών και των εξελίξεων, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιδράμε σε αυτές τις αλλαγές. Η πολυετή παρουσία του στα ζώδια μπορεί να καθορίσει τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορών ολόκληρων γενεών.

Η παρουσία του Ουρανού στα ζώδια: Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύες

Ο Ουρανός στα Ζώδια | Ο Ουρανός στον Τοξότη

Θετική επίδραση: Ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη και στο σπίτι του Δία. Υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ενώ ο πλανήτης αυτός σας βοηθά με την εφευρετικότητα του να θέσετε και να πετύχετε υψηλούς στόχους. Και ειδικά στον τομέα των επιστημών. Σας ελκύει η περιπέτεια, στην οποία διοχετεύετε την έντονη σας διάθεση για ελευθερία και ανεξαρτησία. Το πνεύμα σας είναι επαναστατικό και αγωνιστικό και οι ιδέες σας πρωτοποριακές. Τα ταξίδια σας εμπλουτίζουν με νέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Αρνητική επίδραση: Αν δε γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε στη ζωή σας μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε την ενέργειά σας εντελώς άσκοπα. Η επαναστατικότητα του Ουρανού επεκτείνεται (Δίας) με αποτέλεσμα να φτάνετε στα όρια της αναρχίας. Η έντονη εκκεντρικότητα σας σε αυτήν την όψη του Ουρανού δε γίνεται αρεστή από το σύνολο.

Ο Ουρανός στα Ζώδια | Ο Ουρανός στον Αιγόκερω

Θετική επίδραση: Όταν ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκεται στο σπίτι του Κρόνου. Ουρανός και Κρόνος είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι πλανήτες. Για παράδειγμα, ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις παλιές αξίες, αυτό που έχει καθιερωθεί. Αντίθετα, ο πλανήτης Ουρανός εκπροσωπεί την επαναστατικότητα, την πρωτοπορία και την αλλαγή στη ζωή μας. Σε αυτή την όψη λοιπόν του Ουρανού οι αντίθετες σταθερές των δύο πλανητών θα λέγαμε ότι έρχονται σε ισορροπία. Με λίγα λόγια η επαναστατικότητα και η εφευρετικότητα του Ουρανού μπαίνει σε πρόγραμμα. Παράλληλα, εξοπλίζεστε με σύνεση,  πειθαρχία και ισχυρή θέληση.

Αρνητική επίδραση: Στην αρνητική όψη του Ουρανού οι αντιθέσεις αυτών των δύο πλανητών μπορεί να σας φέρνουν μπροστά σε μεγάλα διλήμματα σχετικά με το νέο και το παλιό.

Ο Ουρανός στα Ζώδια | Ο Ουρανός στον Υδροχόο (σε κυριαρχία)

Θετική επίδραση: Όταν ο Ουρανός βρίσκεται στον Υδροχόο βρίσκεται μέσα στο σπίτι του. Το υψηλό φρόνημα για έναν καλύτερο κόσμο κυριολεκτικά σας πλημμυρίζει. Έχετε υψηλό το αίσθημα του ανθρωπισμού και τη δύναμη να επηρεάζετε με τις απόψεις σας τις μάζες. Έχετε επίσης την ανάγκη να αναπτυχθείτε και να προοδεύσετε στη ζωή σας. Επιτυγχάνετε τα θέλω σας με τη βοήθεια των άλλων.

Αρνητική επίδραση: Στην αρνητική όψη του Ουρανού η εκκεντρικότητα αυτού του πλανήτη φτάνει στα όρια της υπερβολής. Επίσης, όταν επιμένετε πολύ σε μία άποψη γίνεστε δεσποτικοί.

Ο Ουρανός στα Ζώδια | Ο Ουρανός στους Ιχθύες

Θετική επίδραση: Όταν ο Ουρανός βρίσκεται στους Ιχθύες βρίσκεται μέσα στο σπίτι του Ποσειδώνα, τον κυβερνήτη του ζωδίου. Η ευαισθησία και το συναίσθημα (Ιχθύες) προσανατολίζονται προς το γενικό καλό και όχι το ατομικό. Είστε βαθιά ανθρωπιστές και συμπονετικοί. Διοχετεύετε όλη σας την ενέργεια στο σύνολο και με σκοπό το γενικό καλό στα όρια της αυταπάρνησης.

Αρνητική επίδραση: Η διάθεση για οραματισμό και επανάσταση στη αρνητική θέση του Ουρανού στους Ιχθύες μετατρέπεται σε φανατισμό ή σκληρότητα απέναντι στους άλλους.

Δείτε τα άλλα δύο μέρη του αφιερώματος: ΑΒ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles