Ο Κελεός χτίζει ναό στην Ελευσίνα προς τιμήν της Δήμητρας

Ο Κελεός και η Δήμητρα. Αυτά είπε η Δήμητρα στη Μετάνειρα παίρνοντας και αποχώρησε από το παλάτι («Η Δήμητρα στο παλάτι του Κελεού»). Πριν γίνει όμως αυτό πήρε την πραγματική της μορφή. Πανέμορφη και νέα με μυρωδάτο φόρεμα ύψωσε το μεγαλείο της. Τα μακριά χρυσά της μαλλιά λαμποκοπούσαν και όλο το δωμάτιο φώτισε εκτυφλωτικό φως. Η βασίλισσα μόλις κατάλαβε τι είχε κάνει λιποθύμησε. Οι κόρες της ακούγοντας το κλάμα του αγοριού που βρίσκονταν ακόμη στο πάτωμα έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί. Σήκωσαν το παιδί και περιποιήθηκαν τη μάνα. Άναψαν και τη φωτιά που είχε σβήσει. Μάταια όμως προσπαθούσαν να παρηγορήσουν το μικρό αγόρι που σπάραζε από την απουσία της Δήμητρας. Καμιά του δεν μπορούσε να είναι καλύτερη παραμάνα από τη μεγάλη θεά.

Την επομένη το πρωί οι θυγατέρες ενημέρωσαν τον πατέρα τους για ό,τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ και για τη διαταγή της Δήμητρας. Αμέσως ο Κελεός συγκέντρωσε το λαό του και έδωσε εντολή να χτιστεί ναός και βωμός προς τιμήν της θεάς. Έτσι κι έγινε. Μόλις ολοκληρώθηκε το έργο οι Ελευσίνιοι αποσύρθηκαν κουρασμένοι στα σπίτια τους.

ονειροκριτης, ονειροκρητησ,

Ο Κελεός και η Δήμητρα | Η θεά εκδικείται την ανθρωπότητα για το κακό που την βρήκε

Η Δήμητρα κλείστηκε στο ναό να θρηνήσει τη χαμένη της κόρη. Και εξαιτίας του κακού που την είχε βρει έκανε τη γη στείρα. Κανένας σπόρος δεν φύτρωσε για έναν ολόκληρο χρόνο φέρνοντας μεγάλη δυστυχία στους ανθρώπους. Οι Ολύμπιοι έπρεπε να δράσουν άμεσα. Η ανθρωπότητα θα πέθαινε από την πείνα και κανένας θνητός δε θα θυσίαζε στους θεούς. Ο Δίας αναγκάστηκε να επέμβει. Πρώτα ζήτησε από τη θεά Ίριν να καλέσει τη Δήμητρα για να επιστρέψει στον Όλυμπο.

Η Ίριν πέταξε με τα χρυσά φτερά της έως την Ελευσίνα και βρήκε τη θεά μαυροντυμένη στο ναό της. Όσο κι αν την παρακάλεσε όμως δεν κατάφερε να την μεταπείσει. Ο Δίας συνέχισε να στέλνει απεσταλμένους. Όλοι οι θεοί παρέλασαν από το ναό φέρνοντας δώρα προσπαθώντας να πείσουν τη θεά να επιστρέψει. Εκείνη στάθηκε ανένδοτη. Δεν θα γύρναγε στον Όλυμπο ούτε θα έκανε τη γη γόνιμη ξανά αν δεν συναντούσε πρώτα την Περσεφόνη.

Ο Κελεός και η Δήμητρα | Ο Δίας στέλνει τον Ερμή στον Άδη να φέρει πίσω την Περσεφόνη

Ο Δίας μην έχοντας άλλη επιλογή μηνύει στον αγγελιοφόρο των θεών Ερμή να κατέβει κάτω στον Άδη να του ζητήσει να φέρει πίσω την Περσεφόνη. Να την ξαναδεί η Δήμητρα και να σταματήσει η οργή της ενάντια στην ανθρωπότητα. Ο Ερμής με μιας κατέβηκε στα άδυτα του Κάτω Κόσμου να συναντήσει τον βασιλιά των νεκρών. Βρήκε τον Άδη ξαπλωμένο στην κάμαρά του δίπλα στη γυναίκα του. Τον ενημέρωσε για το σκοπό της επίσκεψής του και εκείνος με τη σειρά του υπάκουσε στην εντολή του Δία.

Γύρισε στη ντροπαλή γυναίκα του και είπε: «Περσεφόνη γύρισε στη μητέρα σου χωρίς να είσαι πλέον θλιμμένη. Είσαι η κυρία του Κάτω Κόσμου, σύζυγος του αδερφού του μεγάλου Δία. Θα κυριαρχείς επάνω στη ζωή και θα δέχεσαι αιώνια τιμές και θυσίες. Όποιος σε προσβάλλει θα δέχεται την αιώνια τιμωρία».

Η Περσεφόνη πετάχτηκε από τη χαρά της και ανέβηκε στην άμαξα που ετοιμάστηκε με τα αθάνατα άλογα. Το άρμα του Άδη θα την έστελνε γρήγορα πίσω στη μητέρα της. Πριν γίνει όμως αυτό ο σύζυγό της την τάισε εν αγνοία της με ένα σπυρί από ρόδι που θα την έκανε να επιστρέψει πάλι πίσω.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles