Ο Ερμής ακολουθεί τον Απόλλωνα στον Όλυμπο ενώπιον του Δία

Ο Ερμής ακολουθεί τον Απόλλωνα στον Όλυμπο. Ο Ερμής καταριόταν δήθεν τις χαμένες αγελάδες και την τύχη του («O Απόλλωνας ανακαλύπτει την κλοπή των ζώων του») αλλά αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον αδερφό του στον Όλυμπο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Ο Απόλλωνας σε καμία περίπτωση δεν πίστεψε τους ψεύτικους όρκους του. Είχε ανακαλύψει το θρασύ κλέφτη και θα τον αποκάλυπτε μπροστά σε όλους τους θεούς.

Ο Δίας όταν αντίκρισε τον Ερμή έκανε ότι δεν τον ήξερε. Ρώτησε λοιπόν τον Απόλλωνα τι γύρευε αυτό το αξιαγάπητο αγόρι στη συγκέντρωση των θεών. Το λόγο πήρε ο Απόλλωνας και μίλησε μπροστά σε όλους τους θεούς για τα καμώματα του μικρού κλέφτη. Αναφέρθηκε στην κλοπή των αγελάδων και στο πονηρό κόλπο με τα μεγάλα σανδάλια για να καλύψει τα ίχνη του. Είπε επίσης ότι βρήκε τον Ερμή κάτω από τα σκεπάσματα της κούνιας του να προσπαθεί να κρύψει τη λάμψη που έβγαινε από τα μάτια του. Τους μίλησε για τα ψέματα που του αράδιασε στη σπηλιά αποποιούμενος τα κατορθώματά του.

Ο μικρός Ερμής προς τον Δία

Εκείνη τη στιγμή ο Ερμής στράφηκε στον Δία προσπαθώντας να τον κάνει να τον πιστέψει: «Πατέρα του, είπε, λέω την αλήθεια. Ο Απόλλων με κατηγορεί χωρίς στοιχεία, χωρίς να φέρει ένα μάρτυρα που να λέει ότι με είδε να κλέβω τα βόδια του». Είπε επίσης ότι τον απείλησε και τον φοβέρισε ότι θα τον ρίξει για πάντα στα Τάρταρα. Ορκίστηκε στη λαμπερή είσοδο του παλατιού των θεών ότι είναι αθώος και απείλησε τον Απόλλωνα με αντίποινα.

Ο μεγάλος Πατέρας δεν μπορούσε να πάει κόντρα στο μικρό του γιο. Ξεσπώντας σε γέλια με το ρεσιτάλ του μικρού ζήτησε από τα δύο αδέρφια να μονιάσουν. Έπειτα είπε στον Ερμή να συνοδέψει τον Απόλλωνα στο σημείο που βρίσκονταν οι αγελάδες μην αφήνοντας περιθώρια για το αντίθετο. Ύστερα από την εντολή του Δία, Ερμής και Απόλλωνας ταξίδεψαν μέχρι την Πύλο. Ο Ερμής είχε κρύψει τα ζώα σε ένα σπήλαιο στον Αλφειό. Εκεί ο Απόλλωνας αντίκρισε τις προβιές από τα σφαγμένα ζώα που θυσίασε στη φωτιά ο Ερμής. Η σκέψη ότι ένα τόσο μικρό παιδί κατάφερε να σφάξει δύο βόδια τον έκανε να θαυμάσει τον μικρό θεό.

Ο Ερμής, ο Απόλλωνας και η λύρα

Ο Ερμής εκεί έπαιξε τη λύρα του για πρώτη φορά μπροστά στο θαμπωμένο αδερφό του. Η θαυμάσια μελωδία πέρασε μέσα στην καρδιά του Απόλλωνα, ο οποίος το χάρηκε με τη ψυχή του. Ο γιος της Μαίας έπαιζε και τραγουδούσε γλυκά καθήμενος δίπλα στον ετεροθαλή αδερφό του. Έψελνε για όλους τους θεούς ξεχωριστά με τη σειρά. Αναφέρθηκε τραγουδιστά στη δόξα των αθάνατων, στην αξία τους και στο πώς προήλθαν και κυριάρχησαν τον κόσμο. Ειδική μνεία έκανε στη Μνημοσύνη.

Ο Απόλλωνας παραδόθηκε στο παίξιμο της λύρας του Ερμή και αναγνώρισε ότι το όργανο αυτό άξιζε πιο πολύ και από τις πενήντα αγελάδες του. Ο ήχος της λύρας αυτής του προκαλούσε όμορφα συναισθήματα, έρωτα, ευχαρίστηση και γλυκό ύπνο. Ύστερα από αυτή την εμπειρία αναγνώρισε τη δόξα του Ερμή και της μητέρας του ανάμεσα στους θεούς. Και ζήτησε από τον κατασκευαστή της τη λύρα με οτιδήποτε για αντάλλαγμα. Έτσι ο Ερμής χάρισε τη λύρα στον Απόλλωνα και πήρε από αυτόν το ραβδί του και μαζί την ιδιότητά του ως ποιμένας. Ο Απόλλωνας του έδωσε επίσης και ένα χρυσό ραβδί με τρία φύλλα για πλούτο και τύχη και τον έχρισε αγγελιοφόρο του Άδη και εξουσιαστή των ζώων.

Ο Δίας από την πλευρά του χάρισε στο νεότερο γιο του τη ικανότητα να επικοινωνεί με τους νεκρούς και τον έχρισε αγγελιοφόρο όλων των θεών.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles