Ο Ερμαφρόδιτος γιος του Ερμή & Αφροδίτης

Ο Ερμαφρόδιτος γιος του Ερμή & Αφροδίτης. Ο Ερμής και η Αφροδίτη θεωρούνταν αδέλφια με μάνα την Ημέρα και πατέρα τον Ουρανό. Ήταν όμως κατά την ελληνική μυθολογία και εραστές που γέννησαν τον Ερμαφρόδιτο θεό. Η Αφροδίτη εμπιστεύτηκε το πανέμορφο παιδί του, με χαρακτηριστικά από τη μάνα και τον πατέρα, στις Νύμφες του όρους Ίδη.

Ο Ερμαφρόδιτος

Ο γιος του ζευγαριού όταν έγινε δεκαπέντε χρονών έφυγε από το σπήλαιο όπου μεγάλωνε. Διασχίζοντας όλη τη Μικρά Ασία έφτασε μέχρι την πηγή της Νύμφης Σαλμακίδος στην Καρία. Η Σαλμακίδα σε αντίθεση με τις άλλες συντρόφισσές της δεν ακολουθούσε την Αφροδίτη στο κυνήγι παρά ασχολιόταν αποκλειστικά με την εμφάνισή της. Καθρεφτιζόταν στην επιφάνεια του νερού χτενίζοντας τα μαλλιά της και θαυμάζοντας το είδωλό της όλη την ημέρα.

Μόλις είδε για πρώτη φορά τον περιπλανώμενο γιο του Ερμή και της Αφροδίτης τον ερωτεύτηκε ακαριαία. Προσπάθησε να τον πλανέψει αλλά εκείνος δεν της έδωσε καμία σημασία. Πήδηξε όμως στα κρύα νερά της πηγής για να δροσιστεί.

Τότε εκείνη τον ακολούθησε, βούτηξε στο νερό και τον αγκάλιασε. Εκείνος πάλεψε μέσα στο νερό και κατάφερε να αντισταθεί στον έρωτα της νύμφης. Τότε η Σαλμακίδα παρακάλεσε τους θεούς να τους κάνουν ένα και εκείνοι ακούγοντας τις προσευχές της τους ένωσαν για πάντα σε ένα ον. Έτσι δημιουργήθηκε το ερμαφρόδιτο ον, ένα θηλυκό αγόρι. Στη σύγχρονη εποχή η ένωση αυτή εκφράζεται με τη λέξη ανδρόγυνο.

Ο Νάρκισσος και η τραγική κατάληξη του όμορφου νέου

Ο Νάρκισσος ήταν ένας πολύ όμορφος νέος, ο οποίος όπως και η Σαλμακίδα, λάτρεψε το είδωλο του στο νερό. Η ιστορία του έχει ως εξής: Ο Νάρκισσος πρωτοαντίκρισε τη μορφή του στα νερά μία πηγής του Ελικώνος στη Βοιωτία. Ήταν τότε δεκαέξι χρονών. Ο ωραίος νέος που έμοιαζε με τον Υάκινθο («Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα») ερωτεύτηκε το είδωλο που καθρεφτίστηκε στην επιφάνεια του νερού. Κι έμεινε εκεί αποσβολωμένος από την απαράμιλλη ομορφιά μέχρι που μαράζωσε που δεν μπορούσε να αγγίξει το είδωλο αυτό και πέθανε. Το λουλούδι νάρκισσος πήρε το όνομά του.

Ο Υμέναιος και ο θάνατός του

Μία ακόμη μορφή της μυθολογίας που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον άτυχο Υάκινθο ή ακόμη και τον Άδωνη ήταν ο Υμέναιος. Το όνομα προέρχεται από τη λέξη ύμνος και ταυτιζόταν επίσης με την παρθενία των κοριτσιών . Το νεαρό αγόρι αναφέρεται ως γιος του Απόλλωνα ή σύμφωνα με άλλη εκδοχή ως νέος που ερωτεύτηκε ο θεός. Ο Υμέναιος ήταν ένας πανέμορφος νέος με κοριτσίστικη ομορφιά συνδεδεμένος στην ελληνική μυθολογία με το θεσμό του γάμου και το γαμήλιο τραγούδι.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το πώς έχασε τη ζωή του ο Υμέναιος. Ένας μύθος αναφέρει ότι βρήκε το θάνατο την ώρα της τελετής του δικού του γάμου ή αργότερα στο νυφικό κρεβάτι. Έτσι το όνομά του συνδέθηκε μία για πάντα με τη γαμήλια τελετή.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles