O Δίας, η Θέμις και οι Ώρες
Ο Δίας και η Θέμις
Ο Δίας, η Θέμις και οι Ώρες. Ο Δίας παντρεύτηκε τις δύο μεγάλες αδερφές της Ρέας, τις κόρες του Ουρανού και της Γαίας.
Η μία ήταν η Θέμις και η άλλη η Μνημοσύνη για την οποία θα γίνει λόγος παρακάτω. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο η Θέμις ήταν η πρώτη γυναίκα του Δία. Για την τέλεση των γάμων τους οι Μοίρες ανέβασαν τη θεά καβάλα σε μία στολισμένη φοράδα από τις πηγές του Ωκεανού έως τον Όλυμπο. Σε άλλη διήγηση το όνομα Θέμις αναφέρεται στο μύθο για τη γέννηση του Δία. Εκεί έχει το ρόλο της προστάτιδας και τροφού του βρέφους και ταυτίζεται με την Αδράστεια και την Αμάλθεια («Δίας, Ο Πατέρας των θεών και των ανθρώπων).

Ο Δίας, η Θέμις και οι Ώρες.
Το όνομα «θέμις» είναι συνδεδεμένο με τους νόμους της φύσης, με τους κανόνες μεταξύ των θεών και μεταξύ των ανθρώπων. Θέμις είναι επίσης η ένωση των δύο φύλων μέσω της αγάπης. Εκείνη ενώνει τους θεούς στις συναθροίσεις και τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.
Ελληνική Μαγεία; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες
Οι Ώρες
Παιδιά του Δία και της Θέμις ήταν οι αληθινές θεές Ώρες. Ώρα σημαίνει τη ‘σωστή’ χρονική στιγμή. Οι θεές αυτές όριζαν το χρόνο, την περιοδικότητα της ζωής και της φύσης, τις τέσσερις εποχές. Οι Ώρες είχαν τις δικές του ιδιότητες (όπως προκύπτουν από τα ονόματά τους) και ξεχωριστή θέση στον Όλυμπο. Πρόκειται για την Ευνομία (δύναμη του νόμου), τη Δίκη (δικαιοσύνη, ισονομία) και την Ειρήνη.
Οι θεότητες αυτές ντύσανε την Αφροδίτη όταν αναδύθηκε γυμνή από τη θάλασσα και ύστερα την οδήγησαν στον Όλυμπο. Εκείνες όριζαν τις πύλες στην κατοικία των θεών. Είχαν το ρόλο να ανοίγουν και να κλείνουν με σύννεφα τις πύλες του Ολύμπου. Επίσης, σύμφωνα με άλλη διήγηση οι Ώρες ανέθρεψαν την Ήρα από μικρή. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο θεές ήταν φίλες.
Σχετικό Άρθρο: Ο Δίας, η Ευρυνόμη και οι Χάριτες
Τα πρόσωπα της Δίκης
Η Δίκη ταυτιζόταν με την παρθένα Θέμις. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που η Ήβη ταυτιζόταν με τη μητέρα της, την Ήρα, στην εφηβεία. («Ελληνική Μυθολογία | Δίας και Ήρα). Η Δίκη στην αυστηρή της μορφή είναι η αρχαία ελληνική θεά Νέμεσις για την οποία γίνεται λόγος παρακάτω. Λέγεται ότι η Δίκη απομακρύνθηκε από τους ανθρώπους όταν είδε ότι έπαψαν να την υπολογίζουν. Όταν η δικαιοσύνη και η ισονομία δεν σήμαιναν τίποτα για τους θνητούς σε καιρούς που κυριαρχούσαν η πονηριά, ο δόλος και η αδικία. Ότι εγκατέλειψε τη γη και έγινε ένα άστρο του ουρανού. Ο αστερισμός της Παρθένου.