O Απόλλωνας ανακαλύπτει την κλοπή των ζώων του

Ο Απόλλωνας αποκαλύπτει την κλοπή των ζώων του. O Απόλλωνας δεν άργησε να ανακαλύψει την εξαφάνιση των αγελάδων του (Η Μαία, ο Ερμής, ο Πάνας και οι Νύμφες | Ελληνική Μυθολογία). Κοντά στο ιερό του Ποσειδώνα στον Ογχηστό συνάντησε τον ίδιο γέρο αμπελουργό που είχε συναντήσει και ο Ερμής. Του είπε τι έψαχνε και τον ρώτησε μήπως τυχόν είδε κάποιον να οδηγεί τις αγελάδες με τα στριφτά κέρατα. Εκείνος απάντησε ότι ήταν απασχολημένος όλη μέρα με τα αμπέλια του. Ωστόσο, του φάνηκε ότι πέρασε ένα παιδί με κάτι ζώα, να κρατά ένα ραβδί στο χέρι. Του είπε επίσης ότι οι αγελάδες ήταν γυρισμένες με τα πίσω πόδια μπρος.

Αμέσως ο Απόλλωνας τάχυνε το βήμα του με κατεύθυνση την Πύλο αναζητώντας τον άγνωστο κλέφτη. Με σημάδι ένα πουλί με ανοιχτά φτερά κατάλαβε ότι πρόκειται για γιο του Δία. Βρήκε τα χνάρια των αγελάδων να δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βρήκε και τα περίεργα ίχνη που άφησαν τα αυτοσχέδια πέδιλα του Ερμή και πραγματικά απόρησε. Ποιο ήταν το παράξενο ον που άφηνε τόσο μεγάλα ίχνη καταγής;

Ο Απόλλωνας φτάνει στη σπηλιά της Κυλλήνης, το σπίτι του Ερμή

Ο Απόλλωνας έφτασε έως την Κυλλήνη και την είσοδο της σπηλιάς που κατοικούσε ο Ερμής με τη μητέρα του. Μόλις μπήκε στο εσωτερικό της σπηλιάς ο μικρός Ερμής κρύφτηκε στην κούνια να μην τον δει. Εκεί κουλουριασμένος με τη λύρα του κάτω από τα σκεπάσματα προσπαθούσε να αφουγκραστεί το βήμα του Απόλλωνα. Ο γιος του Δία όμως αμέσως κατάλαβε τον πονηρό γιο της Μαίας που κρυβόταν στην κούνια. Χωρίς όμως να πει τίποτα ξεκίνησε πρώτα την εξερεύνηση της σπηλιάς. Εκεί ανακάλυψε δωμάτια γεμάτα χρυσό, ασήμι, πλούσια υφάσματα, όπως επίσης νέκταρ και αμβροσία. Ό,τι δηλαδή συναντάει κανείς στις κατοικίες των θεών.

Αφού τελείωσε την εξερεύνηση του μόνο τότε απευθύνθηκε στον Ερμή: «Εσύ εκεί στην κούνια, πες μου γρήγορα που είναι οι αγελάδες μου». Τον απείλησε ότι εάν δεν ομολογήσει γρήγορα θα τον πέταγε στα σκοτεινά Τάρταρα. «Κι από κει δεν υπάρχει σωτηρία ούτε από μάνα ούτε από πατέρα. Θα κυριαρχείς στους νεκρούς!», του μήνυσε θυμωμένος Απόλλωνας.

Ο Ερμής αρνήθηκε τα πάντα….

Ο Ερμής αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα τι του ζητάει ο γιος της Λητούς. Πονηρός όπως ήταν επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας τόσο μεγάλο έργο. Του είπε ότι μόλις χθες γεννήθηκε και ότι άλλη έννοια δεν έχει παρά μόνο να θηλάζει το γάλα της μάνας του. Προσφέρθηκε μάλιστα να ορκιστεί και στο κεφάλι του πατέρα του! Ο Απόλλωνας δεν άντεξε και γέλασε με την αληθινή πονηριά του κλέφτη. «Αγαπητέ μου εσύ είσαι μεγάλος απατεώνας! Μιλάς σαν έμπειρος λωποδύτης», του απάντησε και τον απείλησε ότι εάν δεν βγει αμέσως από την κούνια αυτός θα είναι ο τελευταίος του ύπνος. Και τον άρπαξε στα χέρια.

Ο Ερμής για να αποφύγει τα χειρότερα έριξε στα πόδια του αδερφού του ένα θεϊκό σημάδι. Εκείνος το κατάλαβε κι αμέσως τον άφησε καταγής. Κάθισε δίπλα του και είπε ότι με τέτοιο σημάδι θα βρει σίγουρα τις αγελάδες του και πρόσταξε το γιο της Μαίας να τον οδηγήσει στο σημείο.

Διαβάστε τη συναρπαστική συνέχεια εδώ 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles