Ο Άδης και η Περσεφόνη  Ελληνική Μυθολογία

Ο Άδης και η Περσεφόνη  | Ο Άδης, ο θεός του Κάτω Κόσμου

Ο Άδης και η Περσεφόνη. Στην ελληνική μυθολογία ο τρίτος γιος του Κρόνου που κυριάρχησε στον κόσμο ήταν ο Άδης, ο θεός του Κάτω Κόσμου. Αρχικά, αναφέρεται με το όνομα Αΐδης και το βασίλειό του ως το «Σπίτι του Αΐδου».  Ο πρώτος ήταν ο θεός του πάνω κόσμου. Ο πατέρας όλων, δηλαδή ο Δίας («Δίας, Ο Πατέρας των θεών και των ανθρώπων»). Ο δεύτερος γιος ήταν ο Ποσειδώνας. Ο οποίος όπως ήδη γνωρίζουμε είχε το βασίλειο του στη θάλασσα. («Ο θεός Ποσειδώνας | Ελληνική Μυθολογία»)

Με αυτόν τον διαχωρισμό ο κόσμος σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία χωρίζεται σε τρία μέρη και δημιουργείται η θεϊκή αρσενική Τριάδα. Αυτή αναπαριστάται σε αγγειογραφία με τα τρία παιδιά του Κρόνου να κρατούν στα χέρια τους τα σύμβολα της εξουσίας τους. Ο Δίας κρατούσε στα χέρια του την αστραπή, ο Ποσειδώνας την Τρίαινα και ο Άδης είχε στραμμένο στο κεφάλι προς τα πίσω. Αυτό σήμαινε συμβολικά ότι κανένας δεν μπορούσε να αντικρύσει τον τρομερό θεό του θανάτου που έστελνε τους θνητούς στον κόσμο των νεκρών. Ακόμη και όταν οι άνθρωποι συνήθιζαν να θυσιάζουν προς το χθόνιο αδερφό του Δία θυσίαζαν με το πρόσωπο τους στραμμένο προς τα πίσω.

Ο Άδης και η Περσεφόνη  | Τα ονόματα του Άδη

Εκτός από το Αΐδης, το Άδης, το χθόνιος ή το καταχθόνιος, υπάρχουν κι άλλα ονόματα στη μυθολογία που αναφέρονται στον βασιλιά του Κάτω Κόσμου. Ονόματα που δεν σχετίζονταν απαραίτητα με την ιδιότητα αυτή. Ένα τέτοιο όνομα ήταν το Πολυδέγμων. Που σημαίνει εκείνος που υποδέχεται πολλούς επισκέπτες. Επίσης, τον αποκαλούσαν Πλούτωνα. Που σημαίνει πλούσιος ή αυτός που χαρίζει πλούτη. Ένα ακόμη γνωστό όνομα του Άδη ήταν το Εύβουλος, που σημαίνει αυτός που δίνει καλές συμβουλές.

Ο Άδης έγινε γνωστός μέσα από την ιστορία της ελληνικής μυθολογίας για την αρπαγής της Περσεφόνης. Της κόρης της αδερφής του Δήμητρας. Το όνομα Περσεφόνη, το οποίο συνδέεται με πολλά ονόματα, όπως Πέρση, Περσώ, Περσήις, Περσεύς, κ.α. Αργότερα ταυτίστηκε με τη βασίλισσα του κάτω κόσμου. Γιατί όπως κάθε βασίλειο έχει το βασιλιά του έτσι πρέπει να έχει τη βασίλισσά του. Ο Δίας είχε στο πλευρό του την Ήρα. Ο Ποσειδώνας την Αμφιτρίτη. Ο Άδης επέλεξε για αυτό το σκοπό την Περσεφόνη.

Το πώς η «Κόρη», έτσι επίσης συνήθιζαν να αποκαλούν την μονάκριβη θυγατέρα της Δήμητρας, έπεσε στα χέρια του θείου της άθελά της αποδίδει σε ύμνο του ο μεγάλος ποιητής μας Όμηρος («Η αρπαγή της Περσεφόνης»).

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles