Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις

Νιόπαντροι εξηγούν πώς άλλαξαν οι σχέσεις τους μετά το γάμο

Στα καλά και τα άσχημα.

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις. Ακούς πολλές μπερδεμένες αναλύσεις σχετικά με το γάμο. Μερικά ζευγάρια λένε πως δεν έκανε καμία διαφορά στη σχέση τους. Άλλοι (ίσως εκείνοι, που δεν είναι οι κατάλληλοι ο ένας για τον άλλο;) ισχυρίζονται πως χάλασε τη σχέση τους και ρούφηξε όλη τη διασκέδαση από αυτή. Παρακάτω, 11 νιόπαντροι εξηγούν πώς το να κάνουν τη σχέση επίσημη άλλαξε τον τρόπο που νιώθουν ο ένας για τον άλλο – προς το καλό ή προς το άσχημο.

Έχει αλλάξει ο γάμος τη σχέση σου;

Μόνο με την καλή έννοια!

Είμαστε βασικά οι ίδιοι, όπως πάντα. Έχουμε απλώς ένα έγγραφο να αποδεικνύει την αγάπη μας.

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Δεν έχει αλλάξει»

«Είμαι παντρεμένη εδώ και 10 μήνες και η εμπειρία μου έχει παραμείνει η ίδια. Οι άνθρωποι αγαπούν να ρωτάνε πώς είναι η έγγαμη ζωή και πάντα απαντάω, «η ίδια που ήταν και πριν παντρευτούμε!». Ο σύζυγός μου κι εγώ ήδη συγκατοικούσαμε, επομένως αυτό θεωρώ πως ίσως παίζει ένα ρόλο».

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Υπάρχει λιγότερο άγχος»

«Πολύ λιγότερο άγχος και ανασφάλεια. Το ότι όλοι μας συμπεριφέρονται ως ανδρόγυνο πραγματικά έχει αλλάξει τα πράγματα για εμάς. Νιώθουμε πιο ώριμοι και σκεφτόμαστε περισσότερο μακροπρόθεσμα. Επηρεάζουμε ο ένας τον άλλο και δεχόμαστε περισσότερο την επιρροή, που έχει ο ένας πάνω στον άλλο.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Νιώθω πιο ασφαλής»

«Η καθημερινή μας ζωή δεν έχει αλλάξει. Είμαι πραγματικά χαρούμενη γι΄αυτό. Συναισθηματικά, ο γάμος έχει βελτιώσει τη ζωή μου αρκετά. Νιώθω περισσότερο ασφαλής στη σχέση μας και φρικάρω λιγότερο, αν νιώσω πως έχω κάνει ένα «λάθος». Δεν σκέφτομαι αυτομάτως πως θα χωρίσουμε.

Οι μεγάλες αποφάσεις διαφέρουν πολύ, αν και αυτό θα μπορούσε να είναι περισσότερο αποτέλεσμα της ηλικίας, παρά του γάμου. Προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, και τυπικά έχουμε μια μακροπρόθεσμη προοπτική στα πιο πολλά πράγματα. Πού φανταζόμαστε τη ζωή μας να πηγαίνει; Παίρνουμε τις αποφάσεις, ώστε να το επιτύχουμε αυτό; Γενικά, είναι μια θετική εμπειρία για εμένα. Θα γιορτάσουμε την πρώτη μας επέτειο φέτος τον Ιούλιο.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Σεβόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλο»

«Παντρεμένοι πέντε μήνες. Αλλάξαμε στον τρόπο που απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο. Και οι δυο μας είμαστε απόγονοι των Β. Ινδών και ανακαλύψαμε πως μετά το γάμο και οι δύο ξεκινήσαμε να αναφερόμαστε και να μιλάμε ο ένας στον άλλο με έναν πιο επίσημο/σεβάσμιο τρόπο, όταν μιλάμε στα Punjabi. Το αστείο είναι πως αυτό γίνεται μόνο όταν μιλάμε στα Punjabi. Το 90% της επικοινωνίας μας γίνεται στα Αγγλικά, που ακόμα περιλαμβάνει το να αποκαλούμε ο ένας τον άλλο με τυχαία ονόματα και προσβολές όλη τη μέρα.”

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Οι κοινωνικές μας ζωές είναι διαφορετικές»

«Παντρεμένοι δυο χρόνια. Νομίζω η σχέση μας άλλαξε, αλλά κυρίως προς το καλύτερο. Απομακρύναμε τους εαυτούς μας από κοινωνικά γεγονότα, τα οποία πια δε βρίσκαμε διασκεδαστικά ή κατάλληλα. Έχω φίλους που αγαπάνε να βγαίνουν τα Σαββατόβραδα, κάτι που είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι έχουμε έναν άγραφο κανόνα πως δε θα βγαίνουμε μετά τις 10 το βράδυ. Θέλουμε να απολαμβάνουμε τη μέρα, όσο μπορούμε, με πιο χαλαρωτικούς τρόπους – κάνοντας ποδήλατο, κολυμπώντας, κάνοντας camping, ημερήσιες εκδρομές κτλ. Θα επιστρέψουμε στα πάρτυ και τα άσκοπα πιώματα το χειμώνα, όπου θα έχουμε λιγότερα να κάνουμε.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Φέρεται πιο ώριμα»

«Η πρώτη επέτειος γάμου είναι τον επόμενο μήνα, είμαστε μαζί 4.5 χρόνια. Υποθέτω πως το μόνο πράγμα, που πραγματικά έχει αλλάξει, είναι ότι άρχισε να φέρεται περισσότερο σαν… ενήλικας; Δεν έχει χάσει τη χαζή/παιδική του πλευρά, που αγαπώ, αλλά αποφοιτήσαμε από το πανεπιστήμιο και ύστερα παντρευτήκαμε. Επομένως πιστεύω πως αυτά τα δύο γεγονότα ζωής την ίδια χρονική περίοδο τον έκαναν να σκεφτεί περισσότερο σχετικά με το τι θέλει να κάνει στη ζωή του, παρά να πάει με το ρεύμα όπως έκανε στο πανεπιστήμιο.

Όσο για εμένα, πιστεύω πως συνέβη το αντίθετο. Είμαστε σύντροφοι στη ζωή τώρα, και αυτό με κάνει να νιώθω πως μπορώ να χαλαρώσω περισσότερο και να βασιστώ πάνω του, όποτε το χρειάζομαι. Ισορροπούμε ο ένας τον άλλο πολύ.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Οι άνθρωποι παίρνουν πιο σοβαρά την ομοφυλόφιλη σχέση μας τώρα»

«Παντρεμένες κοντά δυο χρόνια και ειλικρινά μέχρι τώρα η σχέση μας έχει γίνει καλύτερη. Τουλάχιστον, έτσι νομίζω. Η σύζυγός μου είναι απίστευτη και την αγαπάω τόσο πολύ. Αν και δεν ήταν ποτέ ένα σταθερό και αδιάκοπο πρόβλημα, είχαμε και οι δυο κάποιους συγγενείς που δεν ήταν αρκετά υποστηρικτικοί απέναντί μας για το γεγονός ότι ήμασταν σε μια ομοφυλόφιλη σχέση. Ωστόσο, το ότι παντρευτήκαμε έχει κάπως νομιμοποιήσει τη σχέση μας στα μάτια τους.  Αυτό πήρε κάποιο στρες από πάνω μας και μας επέτρεψε να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένες.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Νιώθουμε περισσότερο γεμάτοι και αποφασιστικοί»

«Έχουμε διαπρέψει και οι δύο στις καριέρες μας κάνοντας τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη με τους περισσότερους τρόπους. Αγοράσαμε ένα σπίτι, έχουμε ένα παιδί και περιμένουμε ακόμα ένα. Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι λιγότερος και η «διασκέδασή» μας έχει αλλάξει… ωστόσο και οι δυο νιώθουμε πιο γεμάτοι, αποφασιστικοί και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Ο τρόπος ζωής των «παντρεμένων με παιδιά και ένα σπίτι να φροντίσουν» είναι εκείνος, που θέλαμε, επομένως αυτό το κάνει πιο εύκολο. Περνάμε λιγότερο χρόνο μαζί και συχνά μετά τις 9.30 το βράδυ (ξυπνάμε στις 4 το πρωί). Καθόλου χρόνος να κουραστεί ο ένας  από τον άλλο!»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερη»

«Παντρεμένοι οκτώ μήνες. Όσο περισσότερο είμαστε μαζί, τόσο καλύτερα καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και τόσο πιο ερωτευμένοι είμαστε. Πιστεύω πως και οι δυο αλλάξαμε λίγο, αλλά με την καλή έννοια. Το να έχεις κάποιον ως σύντροφό σου σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος και σου δίνει την υποστήριξη, που χρειάζεσαι.»

Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις | «Η αγάπη μας είναι πιο δυνατή»

«Περιμέναμε κάπως να αλλάξει (προς το χειρότερο), αφού αυτό ήταν που έλεγαν τα παντρεμένα αδέρφια μας, αλλά από την άλλη ήμασταν μαζί για αρκετό καιρό. Η αγάπη του ενός για τον άλλο είναι πιο δυνατή και όλα είναι ακόμα τα ίδια – αν όχι καλύτερα. Το πλεονέκτημα είναι πως είσαι ικανός να πάρεις επίσημα το επίθετό του και ένα ωραίο κομμάτι χαρτιού.»

Ρώτα το Ταρωτώ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles