Μυστήριο Και Γνώση 

Παγκόσμια Μυθολογία – Το πάνθεον των θεών

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε γενικά θέματα από την παγκόσμια μυθολογία έτσι όπως τα βρήκαμε από πηγές άλλων πολιτισμών!

Θεοί και Θεές

Σχεδόν όλες οι μυθολογίες έχουν αναφορές σε ένα θεό ή μια θεά που έπλασε τον κόσμο. Τι υπήρχε όμως πριν από τους θεούς; Οι περισσότερες παραδόσεις ταυτίζονται υποστηρίζοντας την ύπαρξη μιας απέραντης θάλασσας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν αυτήν την υδάτινη απεραντοσύνη Ναν και πίστευαν ότι ο θεός Ρα, ο οποίος αντιπροσώπευε το φως, αναδύθηκε από τη Ναν και δημιούργησε τον κόσμο. Οι Έλληνες το ονόμαζαν Χάος, από το οποίο προήλθε  η θεά Γαία, δηλαδή η Γη, η μητέρα των πάντων. Οι Βαβυλώνιοι πίστευαν ότι το νερό είχε και αρσενική και θηλυκή μορφή, τις οποίες ονόμαζαν Απσού και Τιαμάτ. Μια άλλη πολύ διαδεδομένη δοξασία έλεγε ότι τα πάντα γεννήθηκαν από ένα αβγό. Σύμφωνα με κάποιον κινέζικο μύθο, το αβγό έσκασε και πετάχτηκε ο γίγαντας Παν-κου, που μεγάλωνε στο κέλυφος του 18.000 χρόνια. Όταν χώρισε το αβγό στα δύο, δημιουργήθηκε η γη και ο ουρανός. Όταν πέθανε ο Παν-κου, τα άκρα έγιναν βουνά, το αριστερό μάτι του ο ήλιος, το δεξί μάτι του το φεγγάρι, τα μαλλιά του δέντρα και φυτά και τα δάκρυα του θάλασσα. Οι άνθρωποι προήλθαν από τους ψύλλους που είχε πάνω του.

 

Θεοί της Δημιουργίας

Πώς δημιουργήθηκε η ζωή; Πολλοί μύθοι υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε από την ένωση της Γης και του ουρανού. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως η Γαία παντρεύτηκε τον Ουρανό και στη συνέχεια γέννησε έναν άπειρο αριθμό πλασμάτων-ζώα της γης και της θάλασσας, και τους θεούς της πρώτης γενιάς, τους Τιτάνες. Τα ανθρώπινα όντα εμφανίζονται αρκετά αργότερα σε τέτοιους μύθους. Ο θεός της Μεσοποταμίας έφτιαξε ανθρώπους για υπηρέτες των θεών, ώστε να μη σκοτίζονται εκείνοι για τη φροντίδα του κόσμου. Κάποια σφάλματα στη δημιουργία τους ευθύνονται για τις ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων. Ο κινέζος Σαγκ-Τι έπλασε τους ανθρώπους από πηλό και τους άφησε έξω για να ξεραθούν. Όταν όμως είδε ότι έπιασε βροχή, έτρεξε να τους μαζέψει αλλά κάποιοι μαλάκωσαν με το νερό. Έτσι διαμορφώθηκαν οι ασθενικοί και οι αδύναμοι. Ο Μάουι στον Νότιο Ειρηνικό έφτιαξε τα νησιά του Ειρηνικού βγάζοντας τα μέσα από τη θάλασσα. Για να μη νυχτώνει γρήγορα, έπιασε τον ήλιο με ένα λάσο και τον έδειρε τόσο πολύ, που αναγκάστηκε να σέρνεται στον ουρανό. Κι επειδή ο ουρανός ήταν πολύ χαμηλά, τον σήκωσε ψηλότερα πιάνοντας τον με μια τσιμπίδα. Τα μαύρα σημάδια που άφησε η τσιμπίδα είναι τα σύννεφα της βροχής.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles