Στις 31 Οκτωβρίου θα δούμε μια μπλε πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου, συνδεδεμένη άμεσα με τον ανάδρομο Ουρανό. Για πολλούς, σήμερα είναι η ημέρα που γιορτάζεται το Halloween, το πέπλο μεταξύ κόσμων γίνεται λεπτότερο: επιτρέπεται να περάσουν τα πνεύματα, τόσο το καλό όσο και το κακό.

Σε κάθε Πανσέληνο απελευθερώνεται μια ενέργεια απελευθέρωσης, αποκορύφωσης και άνθησης: αντιπροσωπεύει την κορυφαία στιγμή του σεληνιακού κύκλου, μια στιγμή που μπορούμε να μοιραστούμε αυτό που εργαζόμαστε και το νόημά του με τη τον υπόλοιπο κόσμο.

Όταν συμβαίνουν δύο Πανσέληνοι σε έναν ημερολογιακό μήνα, η δεύτερη Πανσέληνος αναφέρεται επίσης ως Μπλε Σελήνη, παρόλο που αυτό το φαινόμενο δεν επηρεάζει το πραγματικό χρώμα της Σελήνης. Η Πανσέληνος που συμβαίνει μετά τη Σελήνη της Συγκομοιδής είναι παραδοσιακά γνωστή ως Σελήνη του κυνηγού: κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι κυνηγοί είχαν επιπλέον ώρες φωτός τη νύχτα και το κυνήγι ήταν ευκολότερο από το συνηθισμένο, καθώς τα χωράφια είχαν μόλις καρπωθεί.

Η Πανσέληνος ρίχνει φως σε κάτι που προηγουμένως ήταν στην αφάνεια: μπορούμε να δούμε πολύ πιο καθαρά τα συναισθήματα μας. Τώρα βιώνουμε μια εξαιρετικά φορτισμένη κοσμική ευθυγράμμιση, η οποία μπορεί να σχετίζεται με ξαφνικά γεγονότα, απρόσμενα νέα και ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή για πολλούς από εμάς. Όταν εμπλέκεται ο Ουρανός, γίνεται πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς τι να περιμένει, πώς θα εκδηλωθεί αυτή η ενέργεια στην τρισδιάστατη πραγματικότητα. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: αυτή η πανσέληνος θα μας εκπλήξει.

Ταύρος: Ένστικτο επιβίωσης, Σταθερότητα και Αισθησιασμός

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου και είναι ένα ζώδιο της Γης: σχετίζεται με τη μορφή, την απτή ύλη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα, με την οικονομική μας κατάσταση, τα υλικά αγαθά μας, τις αξίες μας και την αίσθηση της αυτοεκτίμησης.

Ο Ταύρος συσχετίζεται με το ένστικτο επιβίωσης. Μετά την αρχική ώθηση, μετά τη γέννηση και το χωρισμό από τη μήτρα που λαμβάνει χώρα στον Κριό, συνειδητοποιούμε τις βασικές ανάγκες που πρέπει να εκπληρώσουμε για να επιβιώσουμε. Ο Ταύρος έχει μια ισχυρή σύνδεση με το φυσικό σώμα, με την ικανότητά μας να αισθανόμαστε ευχαρίστηση και να αντιλαμβανόμαστε τις αισθήσεις.

Τα Πανσέληνα συμβαίνουν πάντα όταν ο Ήλιος και η Σελήνη έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους: ο Ήλιος στο Σκορπιό τώρα αντιτίθεται στη Σελήνη στον Ταύρο σε συνδυασμό με τον Ουρανό, τον πλανήτη των ξαφνικών γεγονότων, της εξέγερσης και της αποσύνθεσης.

Ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού, που ενεργοποιείται από αυτήν την κοσμική ευθυγράμμιση, έχει έναν ισχυρό σύνδεσμο με τη σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό, καθώς και με την ικανότητά μας να κατανοούμε και να ρυθμίζουμε τις σωματικές και ψυχολογικές μας απαντήσεις στο άγχος, το τραύμα και τα έντονα συναισθήματα.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles